Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Hovedstadens pendlere får trafikken i lommeformat

Ny trafik-app fra Vejdirektoratet giver hovedstadens pendlere et samlet overblik og hjælper dem nemmere gennem trafikken. Godt for både fremkommeligheden og sikkerheden, mener FDM.

Vejen til og fra arbejde bliver om ikke kortere så formentlig en del nemmere for hovedstadens 250.000 daglige pendlere. Det sker, når Vejdirektoratet i samarbejde med Københavns Kommune torsdag 10. marts lancerer informationstjenesten ’Trafikken Hovedstaden’ som både app og Twitter-konto.

Hidtil har Trafikken Hovedstaden kun været tilgængelig på web, men med den nye app får pendlerne i og omkring København samme mulighed for at tage trafikinformation med på farten, som pendlere i Nordjylland, Østjylland og trekantsområdet. Her har man de seneste år haft samme regionale app.

LÆS OGSÅ: Trafikken har fået sit fyrtårn

Push-besked om uheld og forsinkelser

Med Trafikken Hovedstaden kan pendlere nu få blandt andet push-beskeder om bilkøer og uheld, se aktuelle rejsetider for udvalgte større veje, og om bus, S-tog og Metro kører som planlagt. Man kan også høre de seneste trafikradiomeldinger fra DR P4 Trafik.

Den digitale håndsrækning henvender sig til både bilister, cyklister og brugere af den kollektive trafik. Foreløbig har 4000 hentet app’en, mens Twitter-profilen har 1480 følgere.

”Vi har fået en ny mulighed for at skabe bedre fremkommelighed for de mennesker, der dagligt pendler til og fra arbejde i hovedstadsområdet. Når man som pendler samme sted kan få overblik over, hvordan det står til med trafikken for både biler, kollektiv transport og cykler, så giver det langt bedre mulighed for at ændre sit valg efter dagens trafikale situation,” siger Stine Bendsen, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

SE VIDEO: FDM kæmper for FM-båndet

Vigtigt med trafikmeldinger

Hos FDM kalder man den nye app for en gevinst og en god hjælp til pendlerne.

”Hvad enten man kører i bil, tog eller på cykel, har det stor betydning for både fremkommeligheden og sikkerheden, at man kan holde sig orienteret om trafikken lige nu. Vi ved, at mange bilister i dag får trafikmeldinger om trængsel eller uheld via GPS og radio. Derfor giver det kun god mening, at man nu har samlet trafikinformation for hovedstaden i en app. Det er dog vigtigt at understrege, at man skal huske at køre bil, når man kører bil. Derfor må man ikke betjene app’en, når man sidder bag rattet eller på cyklen for den sags skyld,” siger konsulent i FDM, Louise Skov.

Ifølge Vejdirektoratet dækker Trafikken Hovedstaden primært de største indfaldsveje og vigtigste trafikårer i København. Håbet er dog, at flere kommuner kommer med i samarbejdet, så trafikinformationen kan blive endnu bedre og pendlerne nå endnu hurtigere frem.

LÆS OGSÅ: ITS - Den intelligente vej

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen