Hjemlig hygge hos Renault

Renault Symbioz er mærkets konceptbil på 2017-udstillingen i Frankfurt. Foto: Torben Arent

Hus og bil kan blive forlængelser af hinanden, når bilerne kan kommunikere, kører helt elektrisk og kender ejernes vaner. Konceptbilen Symbioz skal illustrere den fremtid.

Renault Symbioz er elektrisk, selvkørende og forbunden - som bilerne vil være det i fremtiden. Konceptbilen her har to elmotorer ved bagakslen. Fotos: Torben ArentBil og hus kan i fremtiden smelte delvis sammen, forestiller Renault sig i en lidt outreret fremtidsvision.

Det sker med konceptbilen, der meget passende kaldes Symbioz.

Fungerer som salon i hjemmet

Den kan fungere som et ekstra rum inde i huset, og når man er på farten i den eldrevne, selvkørende bil er den som en hjemlig stue, lyder de luftige tanker.

Symbioz er et udtryk for, at bilen i fremtiden – omkring 2030 - kommer til at indgå mere bredt i det menneskelige ’økosystem’.Da fremtidsbilen er selvkørende, kan de to forsæder drejes en halv omgang, så de fire ombord sidder over for hinanden. Når bilen er parkeret inde i huset får man dermed også en fin siddegruppe.

'Mere end transport'

- Måden vi bruger vores bil på er under forandring, sagde Renault-chef Thierry Bolloré ved præsentationen på Frankfurt-udstillingen og forklarede:

- Allerede nu er en bil mere end bare en måde at komme fra et sted til et andet. Proppet med endnu mere teknologi, bliver den en interaktiv og personaliseret rum, der forbinder passagererne til andre biler, mennesker og genstande.

Strømmen går begge veje

Symbioz er en lille forsmag på næste generation af Renaults modeller, men der er nok ikke meget, man skal tage konkret.Og så kan bil og hus dele energi – f.eks. kan bilens batteri give strøm til huset, når der er pres på elnettet, og strømmen dermed dyr.

Med Symbioz tager Renault hul på en ny design-æra, som så småt blev indledt i 2016 med konceptbilen Trezor.

SE OGSÅ: Renaults nye ansigt

Gennem de seneste år og biludstillinger har Renault udforsket design i serien Cycle of Life’, der blev til de nye, nuværende modeller som Scénic, Espace og Kadjar.

SE OGSÅ: Renaults vilde drøm om lille SUV

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater