Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

HCD-14 viser Hyundais nye formsprog

Konceptbilen Hyundai HCD-14 Genesis er en forsmag på Hyundais kommende topmodel.

Hyundai har ambitioner om at få en større del af kagen i premiumklassen, og på biludstillingen i Detroit viste den koreanske gigant en forsmag på, hvad fremtiden vil bringe.

Hyundai HCD-14 Genesis er nok en virkelighedstro forløber for næste generation af mærkets topmodel.Konceptbilen HCD-14 Genesis giver et fingerpeg om Hyundais nye formsprog, og selv om bilen ved første øjekast minder en hel del om noget, man har set pænere udformet hos for eksempel Audi, er der næppe nogen tvivl om, at mange af trækkene fra konceptbilen finder vej over i fremtidige Hyundai-modeller.

Genesis er navnet på en af Hyundais topmodeller, som ikke p.t. sælges i Danmark, og tallet 14 i navnet indikerer, at konceptbilen er en god forsmag på, hvordan næste generation Genesis vil se ud, når den bliver præsenteret i 2014.

Endelig version om et år

Bl.a. baglygterne ligner umiddelbart noget, man har set pænere udformet hos for eksempel Audi.Den nye Genesis er allerede under udvikling og forventes at blive præsenteret på næste års udgave af biludstillingen i Detroit.

HCD-14 er baghjulstrukken og har en 5.0 liters V8-motor og en otte-trins automatgearkasse. Det svarer til topmodellen i den nuværende Genesis-familie. Konceptbilen har baghængslede bagdøre, men det vil næppe blive en realitet.

Styr klimaanlægget med øjnene

Det mest opsigtsvækkende ved HCD-14 – og noget, som med garanti ikke kommer med i produktionsudgaverne – er imidlertid, at man har fjernet alle knapper til klimaanlægget, radioen og navigationssystemet. I stedet styres funktionerne af førerens håndbevægelser og sågar øjenbevægelser.

Konceptbilen har baghængslede døre. Det får produktionsmodellen næppe.Hvordan Hyundai forestiller sig, systemet skal fungere i praksis, kunne vi ikke få oplyst ved præsentationen, og det virker også mere som en smart gimmick end som et egentligt, teknologisk fremskridt.
 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen