Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Hård kamp om at blive Car of the Year 2016

Foto: COTY

Syv bilmodeller mødtes til en sidste test forud for kåringen om to uger. Alle modeller står stærkt forud for afgørelsen om to uger.

Juryen skal igen i år finde frem til hvilken bil, der kan smykke sig med titlen ’car of the Year 2016’. I alt var 34 modeller kvalificeret, og en første udskillelsesrunde har kogt feltet ned til bare syv modeller, som nu kæmper om den fornemme pris.

Motor har Danmarks eneste plads i juryen, der i alt består af 58 journalister fra hele Europa samt Rusland og Tyrkiet. 

De syv biler er:

• Audi A4
• BMW 7-serien
• Jaguar XE
• Mazda MX-5
• Opel Astra
• Skoda Superb
• Volvo XC90

Alle syv biler blev i denne uge testet af juryen i adskillige versioner på en testbane lidt uden for Paris, og med hjælp fra eksperter fra de syv bilproducenter fik juryen mulighed for at skabe sig et detaljeret billede af hver enkelt bilmodel.

Hvert jurymedlem skal nu fordele 25 point mellem de syv biler efter en model, hvor der højest kan uddeles 10 point til en bil, og mindst fem biler skal have point. Resultatet af afstemningen offentliggøres mandag den 29. februar kl. 15:00 på biludstillingen i Genève, og på www.fdm.dk kan du følge afstemningen direkte.

I forbindelse med testen blev der fortalt kort nyt om alle syv biler:

Audi A4. Fabrikken er i fulde omdrejninger og nu leveres alle varianter til alle lande. Der har været stor efterspørgsel efter de mest avancerede hjælpesystemer – ikke mindst den nye fartpilot, der løbende tilpasser farten efter vejens forløb.
Læs om Audi A4 her

BMW 7-Serien. Den store tyske limousine fås nu med den automatiske parkeringsfunktion, hvor man uden at sidde i bilen kan bede den om at køre ind eller ud af garagen eller p-båsen af sig selv. Det hele styres fra en fjernbetjening eller fra sin smartphone. Systemet fås endnu kun til dieselversionerne.
Læs om BMW 7-serie her

Jaguar XE. Endnu er det kun dieseludgaverne, der har fået Jaguars nye dieselmotor, men den nye generation af benzinmotorer er klar lige om lidt. Derudover bliver det muligt at bestille bilen med firehjulstræk, ligesom den store infortainment-skærm nu kan leveres til alle versioner.
Læs om Jaguar XE her

Mazda MX-5. Den lille åbne roadster er kommet godt fra start. Bilen har allerede høstet flere fornemme titler og står således stærkt i konkurrencen. 
Læs om Mazda MX-5 her

Skoda Superb. Modelprogrammet er nu fuldt udbygget, og bilen fås med både firehjulstræk, dobbeltkobling, store benzin.- og dieselmotorer samt naturligvis som sedan og stationcar.
Læs om Skoda Superb her

Opel Astra. Der er allerede nu indløbet 100.000 ordrer på bilen. Priserne på stationcarudgaven er offentliggjort (+12.000 kr.). Aktiv fartpilot kan bestilles fra sommer 2016.
Læs om Opel Astra her

Volvo XC90. Efterspørgslen har været enorm, og fabrikken har haft svært ved at følge med. Nu er ventetiden nede på ca. 6 måneder. Nyt i 2017-året er mulighed for automatisk styring op til 130 km/t., ligesom D5-motoren har fået øget effekten betydeligt. Nødbremsen stopper nu også for store dyr som heste og elge.
Læs om Volvo XC90 her

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen