Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

FDM: Værksteder tilbyder for ringe garanti

FDM efterlyser bedre og længere garanti på værkstedsarbejdet

Mange værksteder spiser forbrugerne af med for ringe eller slet ingen garanti på reparationer af bilen, viser undersøgelse. FDM efterlyser bedre garantiforhold.

Bilejerne må ofte kigge langt efter garanti på det arbejde og de reservedele, som værkstedet bruger på deres bil.

En gennemgang af 10 udvalgte værkstedskæder, FDM har lavet, viser nemlig, at kun få af kæderne giver garanti på det udførte arbejde, og at kun seks har garanti på de anvendte reservedele. Gennemgangen viste også, at der selv indenfor samme værkstedskæde kan være forskel på, om det enkelte værksted overhovedet tilbyder garanti og i så fald hvor længe.

LÆS OGSÅ: Garanti på værkstedsarbejde

Henvist til reklamationsret

”Vi har længe efterlyst bedre og længere garantier på nye biler, det samme gælder i forhold til reparationer og de reservedele, der bruges. Selvom nogle værksteder giver garanti på reparationerne, enkelte endda på tre år eller mere, er forbrugerne alt for ofte henvist til reklamationsretten, og den er altså så ikke lige så god som en garanti, hvis arbejdet ikke er udført korrekt,” siger afdelingschef i FDM, Per Alkestrup.

FDM har derfor udarbejdet en toårig garanti-standard, der foreløbig gives til alle reparationsaftaler, som formidles gennem værkstedsportalen Autobutler. Desuden har FDMs reparationsaftale fået tilføjet et afsnit om garanti. Garantien gælder både arbejde og reservedele. Ambitionen er dog, at flere værksteder tilslutter sig FDMs standard.

LÆS OGSÅ: FDM reparationsaftale

Spørg ind til garantien

”Vores ønske er at hæve standarden på området, så forbrugerne stilles bedre, end tilfældet de fleste steder er i dag. Det synes vi, vores nye garanti-standard gør. To års garanti bør være minimum men gerne mere, mener vi. Under alle omstændigheder opfordrer vi til, at man spørger ind til garantien, inden man vælger værksted,” siger Per Alkestrup, som håber, FDMs nye standard kan være med til at løfte garantierne på værkstedsmarkedet generelt.

LÆS OGSÅ: Når bilen skal på værksted

FDM opfordrer samtidig til, at værksteder i langt højere grad gør oplysninger om garanti på reparationer tilgængelige online og på værkstederne. 

LÆS OGSÅ: Mange reparationsforsikringer er ikke pengene værd

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen