FDM ser frem til private køreprøver

Et politisk forslag om at privatisere teori- og køreprøverne er den rigtige vej at gå, mener FDM

Foto: Anders Wendt Jensen
Bilist

Lange ventetider og køreprøver langt væk fra bopælen er ikke ukendt for køreskoleelever. Problemer med flaskehalse hos politiet, der afholder teoriprøver og køreprøver, har været udbredt i mange år. Men det skal være slut nu.

Politiet afholder ikke så mange prøver, som der er køreskoleelever, og derfor forslår Venstre en privatisering af de teoretiske prøver og praktiske køreprøver. De skal fremover foretages af prøvesagkyndige, der f.eks. kan være tidligere kørelærere eller politifolk.

Af forslaget fremgår det, at opgaven skal overføres fra Rigspolitiet til Færdselsstyrelsen, der får ansvaret for at uddanne de private prøvesagkyndige og holde løbende kontrol med ordningen.

Kvalitet og kontrol skal følge med

FDM håber, der vil være politisk opbakning til en ændring af den nuværende ordning.

- Vi har længe ønsket en ændring af den meget uholdbare situation hos politiet, der tydeligvis ikke har ressourcerne til at nedbringe ventetiden. Derfor er det oplagt at privatisere, forklarer juridisk konsulent hos FDM, Dennis Lange.

Det er dog vigtigt, at Færdselsstyrelsen samtidig får en tilstrækkelig pose penge med de nye beføjelser.

- Hvis politiets høje faglige niveau ved prøverne skal viderebringes, er det altafgørende, at Færdselsstyrelsen har midlerne til at sikre den rigtige kvalitet af de prøvesagkyndige og til at føre den fornødne kontrol, påpeger Dennis Lange.