Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Farvel til P-billetten i København

P-billetter i nogle dele af København kræver nu, at registreringsnummeret tastes ind i automaten.

På kommunale parkeringspladser i København begynder P-billetter af papir at forsvinde. Nu skal man huske nummerpladen.

Parkeringsbillet på papir er ved at blive faset ud i Københavns Kommune. De første automater i centrum er nu bygget om, og dermed er det gradvist slut med at få printet en billet ud.

De nye parkeringsautomater printer ikke nogen billet ud.I stedet skal man kunne huske bilens registreringsnummer, som skal tastes ind på P-automaten. Til gengæld slipper man for at gå tilbage til bilen og placere billetten.

Apps kan bruges i stedet

En nemmere løsning kan være at bruge en af flere mobil-apps, hvor betalingskort og bilens registreringsnummer er lagt ind på forhånd.

Den papirløse parkering er en del af den fulde digitalisering af parkeringsbetaling og –kontrol i Københavns Kommune.

SE OGSÅ: København dropper P-billetten

Automatisk P-kontrol

Den digitale parkering er indtil videre indført i zonen inden for den røde streg. Det er områderne nord og syd for Nyhavn.Det betyder bl.a., at parkeringsvagterne fremover kan udføre en stor af deres arbejde ved at høre rundt i gaderne i en bil med kameraer til nummerpladegenkendelse.

Bilister med beboerlicenser mm. skal stadig have en fysisk mærkat i forruden, der oplyser om dette, mens selve licensen længe har skullet bestilles og betales online.

Københavns Kommune forventer, at mærkaten kan undværes fra april.

SE OGSÅ: Københavnere skal købe p-licens på nettet


 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

2 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Dennis Lange
#2Kære Henrik

Hverken EasyPark, Parkpark, Parkman m.fl. er parkeringsselskaber, der foretager parkeringskontrol, men firmaer, der formidler betaling for parkering. Der er forskellige betalings- og abonnementsmodeller - nogle med et månedligt gebyr, andre uden.
Fordelen ved at betale via en app, som fx EasyPark eller Parkman er, at parkeringen kan afbrydes, så man ikke betaler for længere tid, end man bruger. Merprisen for app-løsningen vil oftest blive mere end opvejet af, at man ikke betaler for uforbrugt p-tid - man slipper fx for et betale for 15 eller 30 minutter ekstra, for at være på den sikre side.
FDM blåstempler ingen af disse løsninger, men informerer om deres eksistens. Det vil således være op til den enkelte bilist at afgøre, hvilken løsning, der bedst kan svare sig og opfylder behovet for den enkelte.

Mvh
Dennis Lange
Jurist, FDM
Rediger
 |  Skrevet af: Henrik Olsen
#1Må i den grad undre mig over at FDM blåstempler parkeringselskabers app, hvor man enten skal betale abonnement på 49,- kr. om måneden (hos Easy park , og endnu dyrere hos Parkpark), eller betale en overpris på parkeringen på 15% ( min 4,- kr. ), for at benytte dem ?
Det er dyrt nok at parkere uden den ekstra regning, men det mener FDM åbenbart er ok ?

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen