Euro NCAP-dukse mangler sikkerhedsudstyr

Ny sikkerhedstest viser, at sikkerheden i nye biler er på et meget højt niveau. Testen viser dog også, at det ikke altid er nok kun at se på antallet af Euro NCAP-stjerner, hvis man vil have den bedste sikkerhed.

 

 

Efterårets første Euro NCAP-test er en opløftende en af slagsen. Af de ni biler, som denne gang har været til eksamen i sikkerhed hos det uafhængige testsamarbejde, er der de maksimale fem stjerner til syv af bilerne (Ford Fiesta, Jeep Compass, Kia Rio, Mazda CX-5, Mercedes-Benz C-Klasse Cabriolet, Opel Grandland X, Renault Koleos), mens to biler (Kia Picanto og Opel Ampera-e) klarer testen til fire stjerner.

Testen viser dog, at det ikke altid er nok kun at se på stjernerne, når man skal vurdere sikkerheden i nye biler. For selv med fem Euro NCAP-stjerner ’mangler’ flere af testens biler nogle af de nye vigtige sikkerhedssystemer, som skal tilkøbes.

LÆS OGSÅ: Ford fravælger nødbremse på ny Fiesta

Ford Fiesta mangler vigtig nødbremse

”Fem Euro NCAP-stjerner er i dag et meget flot resultat. Det er dog ikke det samme, som at bilerne også har alt det nye sikkerhedsudstyr. Det gælder eksempelvis den nye Ford Fiesta. Bilen har både en linjevogter og fartbegrænser som standard. Til gengæld skal en automatisk nødbremse tilkøbes. Som forbruger skal man derfor ikke kun se på antallet af Euro NCAP-stjerner, men også på udstyrslisten. I forhold til Ford Fiesta anbefaler FDM, at man kun køber udgaver, der har automatisk nødbremse,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, bilteknisk redaktør Søren W. Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Nødbremser i biler overbeviser i test

Af testens ni biler er Kia Picanto og Kia Rio som de eneste blevet testet både med og uden sikkerhedspakke. I udgaverne uden får både Picanto og Rio hver tre Euro NCAP-stjerner, mens de med sikkerhedspakke får henholdsvis fire og fem Euro NCAP-stjerner. Sikkerhedspakken indeholder automatisk nødbremse (AEB), og for Kia Rio også en linjevogter. En fartbegrænser skal dog fortsat tilkøbes til begge biler.

SE VIDEO: Så godt virker automatisk nødbremse

Ros til dansk Kia-importør

”Den danske Kia-importør skal dog have ros for, at sikkerhedspakken er indført som standardudstyr på de to modeller i Danmark. Dermed er sikkerhed ikke noget, forbrugerne skal tilkøbe eller har mulighed for at fravælge. Det er et godt signal at sende, som Kia burde følge i alle lande, så den høje sikkerhed også bliver standard i resten af Europa,” siger Søren W. Rasmussen og tilføjer:

”I det hele taget vidner den aktuelle Euro NCAP-test om, at nye biler i dag har et generelt højt sikkerhedsniveau i Danmark. Det er meget positivt, og der er ingen tvivl om, at den udvikling og det fokus, der de seneste år er kommet på sikkerheden i biler, skyldes Euro NCAPs testarbejde.”

LÆS OGSÅ: Se alle Euro NCAPs testresultater 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen