Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Er din mikrobil billig i drift?

De små biler som Toyota Aygo og VW Up er billige i indkøb - men hvad koster de at holde?

FDM vil lave en analyse af de reelle udgifter, der er ved at eje mikrobiler. Derfor efterspørger vi værkstedsregninger både på serviceeftersyn og på eventuelle reparationer.

Mikrobiler er billige at købe, men er de også billige at eje? Det vil FDM undersøge og beder derfor medlemmerne om at indsende deres værkstedsregninger på både serviceeftersyn og eventuelle reparationer.

For at kunne rådgive medlemmerne så godt som muligt, er det nødvendigt med et så solidt datagrundlag som muligt. Derfor er vi interesserede i alle former for værkstedsregninger på de mest populære mikrobiler.

Det gælder både de japansk/franske trillinger Citroën C1, Peugeot 107 og Toyota Aygo. Men også modeller som Suzuki Alto, Hyundai i10, Kia Picanto, Fiat Panda og de relativt nye VW trillinger Seat Mii, Skoda Citigo og VW Up.

Mærke og frie værksteder

Vi er interesserede i regninger både fra mærkeværksteder og de frie værksteder, så vi kan sammenligne priserne. Det er vigtigt, at du indsender fakturaen, så vi får alle udgifter med, samt kan se præcis hvad det er, du har betalt for.

Mikrobilerne er billige i indkøb, men det er ikke ensbetydende med, at alle dele er billige. Vi har erfaret, at der er forskel på reservedelspriserne på værkstederne, og derfor vil vi gerne have forskellige typer regninger. Det kan være priserne på ESC/ESP-enheder, styreenheder til motoren eller mekaniske komponenter, som bremser, starter eller generator.

Mikrobilerne er blevet så billige, at eventuelle meget dyre reparationer på en ældre mikrobil kan overstige bilens værdi. Det gælder naturligvis ikke i bilens første leveår, men når bilen bliver over fem år gammel, er restværdien meget lav. Det kan medføre, at bilen tidligere end større biler ender med at blive en brug og smid væk-genstand.

Hjælp os med at hjælpe dig

Undersøgelsens værdi afhænger af antallet af værkstedsfakturaer. Der for beder vi om, at du sender et billede eller en kopi af din faktura til motor@fdm.dk. Skriv ”Værkstedsregning” i emnefeltet – du vil få et automatisk svar fra FDM, der kvitterer for modtagelsen.

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

7 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Karsten Meyland...
#7Kære medlemmer,

Mange tak for kommentarerne her. De er også gode for at I kan dele erfaringerne med hinanden, men vi vil meget gerne modtage billeder af jeres faktura fra værkstedet. I kan eventuelt tage et billede af dem med jeres smartphone og sende det som mail til motor@fdm.dk. Husk at skrive "Værkstedsregning" i emnefeltet.

På forhånd mange tak
Karsten Meyland Lemche
Journalist, Motor
Rediger
 |  Skrevet af: Palle Jensen
#6Køre Toyota iq 1,4 Diesel , har 30 min kørsel til Flensborg , Toyota i Flensborg laver alt service på vores kære IQ , lille service knap 1400kr , stort service 2300kr incl alt , er super tilfreds. Pris i Danmark , lille service 2400kr , stort service 4200kr , for mig er det ikke småpenge jeg spare , så jeg kan detsværre ikke støtte et dansk værksted.

toyota IQ er ikke en kategori billigbil som i efterlyser , dog er den en micro/mini bil .
Rediger
 |  Skrevet af: Anders Majland
Quoting: Mads Andersen
#5"sælger at et lille service kostede 1200 kr"

Den har jeg også lært - Ca 1000kr oplyst af sælger blev til 2296,95 for første olieskift service ved 15000km.

Så køber man bil et sted hvor man også har tænkt sig at få den serviceret kan det vist godt betale sig at forhandle prisen på de første service samtidigt som den købes
Rediger
 |  Skrevet af: Joan Frederiksen
#4Jeg er en glad ejer af en Suzuki Alto fra 2010, og jeg benytter værkstedet hvor jeg købte bilen. Jeg har med min tidligere bil prøvet et uautoriseret værksted, hvilket var væsentligt dyrere.
Ved mit sidste serviceeftersyn fik jeg lavet følgende:
1. Skiftet oliefilter (dette får jeg gjort ved hver service, 1 gang om året)
2. Skift af en pakning
3. Skift af luftfilter
4. Skift af viskerblad på bagruden
5. Skift af pollenfilter
6. Skift af gearolie
7. Skift af olie
8. Skift af kølervæske
Herudover har de foretaget en rensning af motoren, som et led i den årlige service.
PRIS: 3195,65 kr. inkl. miljøomkostninger og lejebil.

Joan Frederiksen
Rediger
 |  Skrevet af: Kasper Sellebjerg
#3Toyota er for dyre med deres service, så jeg får det lavet hos Autopartner, for at opretholde garantien. Her koster et lille eftersyn ca. 1100 kr. med FDM rabat.

Bilen er fra 2011, og har kørt 84000 km. Udover eftersyn/olieskift, skiftede jeg selv klodser/skiver foran ved 75000 km. 600 kr. for et nyt sæt (Brembo). Derudover én pære til nummerpladelyset. Dækkene er stadig de originale (benytter vinterdæk også).

Så bliver det ikke meget billigere ;-)

/Kasper
Rediger
 |  Skrevet af: Mads Andersen
#2Da jeg købte min Toyota Aygo tilbage i 2007 fik jeg at vide af sælger at et lille service kostede 1200 kr, det lød fornuftigt, det viste sig at det kostede 2400 kr, altså det dobbelte jeg har hørt at de dyre biler som BMW er lige så billige i service som micro bilerne er :-(
Rediger
 |  Skrevet af: Jesper Nielsen
#1Jeg har en Kia Picanto fra 2006, der har kørt 80.000 km.
Jeg har haft den fra 2009 / 37.000 km
Bilen er lige så simpel som en trillebør, så derfor har jeg selv lavet alle service. Inkl. skift af tandrem.
Der er skiftet klodser ved ca. 60.000 km.
Bagerste kalibre hang blev skiftet (og klodser/skiver) ved 70.000.
Det er det eneste der er lavet, udover udskiftning af olie/filtre og dæk.
Så bliver det vist ikke billigere og have bil
mvh Jesper Nielsen

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen