Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

DS for fuld udblæsning

DS E-Tense. Foto: DS

Franske DS Automobiles skruer helt op for effekterne med den elektriske konceptbil E-Tense. En færdig ny DS er dog først klar om to år.

Det knivskarpe design, sportsvognsformen og den hidsige ”ametrin-grønne” kulør skal nok trække besøgende og kameralinser til, når DS viser konceptbilen E-Tense på årets Genève-udstilling.

Konceptbilen er endnu mere dramatisk, i hvert fald mere skarpt og markeret, end tidligere konceptbiler fra det franske luksusmærke.

E-Tense er en elektrisk GT-bil. Der er ikke nærtstående planer om at sætte den i produktion, men derfor kan man godt beundre linjerne. Foto: DS AutomobilesDS beskriver bilens udvendige design som ”præget af skulpturelle, lange ubrudte og dynamiske linjer. Dens profil leder tankerne hen på Grand Tourismo med den imponerende hækspoiler i krom og den elegante metallak.”

Holde gejsten oppe i to år

E-Tense skal holde gejsten oppe for mærket, indtil produkttørken holder op. Der går nemlig endnu to år, før den første, andengenerations DS-model er klar.

Konceptbilen er næppe en forløber for en stor coupé, der vil gå i produktion. Selv om det kunne passe til den eksklusive stil, sælger sportscoupéer ikke specielt godt, og der er en lang række andre volumen-modeller, der skal udvikles først.

Det gælder ny DS 3, 4 og 5 samt formentlig to crossovers og en stor 6-model. Og DS vil ”kun” love seks modeller frem til 2020.

Ren elbil

Stilelementer, f.eks. noget fra fronten, skal dog nok dukke op i de næste DS-biler.

DS E-Tense er en ren elbil og har masser af kræfter – 402 hk og 516 Nm. Bilen kan accelerere fra 0 til 100 km/t. på 4,5 sekunder. Topfarten er 250 km/t., og rækkevidden er 310 km ved blandet kørsel.

SE OGSÅ: Fransk luksusmærke vil fordoble

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen