De store broer suger trafik

Historisk rekord på Storebælt i 2016. Foto: Sund & Bælt

Både Storebæltsbroen og Øresundsbroen satte historisk rekord i biltrafik i 2016. Vi sejler også meget mere mellem landsdelene.

De store broer er populære som aldrig før. Både over Øresund og Storebælt bliver vejtrafikken ved at stige, og 2016 blev det hidtil mest trafikerede år på begge broer.

12,4 mio. køretøjer passerede Storebælts to broer i 2016 – en vækst på omkring fire procent. I 2015 var trafikken på 11,9 mio. køretøjer.

Næsten fordobling siden åbning

Med de over 12 millioner biler på et år nærmer trafikken på broen sig en fordobling siden åbningen i 1998. I 1999, det første hele år, var trafikken på 6,9 mio.

Ruten mellem Kalundborg og Ballen på Samsø er en af dem, som danskerne i stigende grad gerne vil sejle med. Antallet af personbiler steg 14 procent på et år. Foto: Færgen Øresundsbroen kan også melde om historisk rekord. 7,4 mio. køretøjer passerede broen i 2016. Den hidtidige rekord er fra 2009 og lød på 7,1 mio. I forhold til 2015 er væksten i vejtrafikken på godt fem procent.

Vi sejler meget mere

Den store trafik på broerne går ikke ud over færgerne. Tværtimod. Rederiet Færgen, der driver syv ruter i Danmark samt til Sverige, har for tredje år i træk haft stor vækst, og på tre af ruterne er der tale omhistorisk rekord.

Antallet af personbiler på alle ruter nåede op på 1,1 mio. Det er en stigning på 6,3 procent sammenlignet med 2015.

SE OGSÅ: Så kom Samsø tæt på Sjælland

Flere af ruterne har nydt godt af væsentlig lavere priser uden for højsæsonen, og Kalundborg-Samsø fik i 2015 en ny havn, der forkorter sejltiden markant.

Ti procent flere personbiler over Kattegat

Særligt markant er væksten på ruterne Ystad-Rønne, Kalundborg-Samsø og Esbjerg-Fanø. Desuden er færgetrafikken mellem Bornholm og tyske Sassnitz på sit højeste niveau siden 2003.

Også hos Mols-Linien, der sejler mellem Sjælland og Jylland, går det forrygende.  Efter tre kvartaler af 2016 var der overført 883.024 personbiler, hvilket er 9,7 pct. flere end samme periode året før.

SE OGSÅ: Billigere færgebilletter på vej

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen