Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Danskerne glemmer at prøvekøre bilen inden køb

Der er for meget skærm og for lidt rat når danskerne køber brugt bil. Knapt hver tredje køber uden at prøve bilen først.

Danskerne køber i stigende grad brugt bil med musen. Hver tredje køber uden at prøvekøre bilen. En dårlig idé, mener FDM, der opfordrer til, at man prøver flere forskellige biler inden køb.

Der er for meget skærm og for lidt rat bag danskernes valg af brugt bil. Faktisk så meget, at knapt hver tredje (30 procent) ifølge FDMs AutoIndex køber brugt bil uden at have prøvekørt den, skriver FDMs medlemsmagasin Motor.

At danskerne i langt højere grad researcher deres brugtbilskøb online, mærkes også hos landets bilforhandlere. Hvor bilkøbere tidligere i gennemsnit besøgte seks bilforhandlere i forbindelse med deres bilkøb, er det tal i dag 1,5.

SE VIDEO: Sådan tjekker du bilen inden køb

Køber bil med smartphone

”Der er de senere år sket en ændring i den måde, danskerne køber især brugt bil på, hvor ikke mindst smartphones bruges til den indledende research. Det betyder også, at når mange endelig kører forbi en bilforhandler, har de stort set allerede truffet deres valg, og en del køber endda bilen uden først at prøvekøre den. Det er en dårlig idé,” siger brugtbilsekspert hos FDM, Karsten M. Lemche.

LÆS OGSÅ: FDMs guide til trygt bilkøb

Trods internettets mange muligheder for både at undersøge markedet og lette købsprocessen anbefaler FDM, at man husker at logge af og prøvekøre gerne flere forskellige modeller, inden man træffer sit bilvalg. Der er nemlig kun én måde at opleve bilens egenskaber på, og det er bag rattet.

LÆS OGSÅ: Lad FDM gennemgå slutsedlen inden du køber

Falder ofte for anden bil ved prøvetur

”For mange er bilen en af de største investeringer, de foretager sig. Derfor skal den bil, de vælger, også helst være en, de synes om, og som opfylder deres behov nu og gerne også de næste par år. Så selvom en del af bilkøbsprocessen kan klares online, opfordrer vi altid folk til at prøvekøre flere biler. Det er vores erfaring, at folk efter at have prøvet forskellige biler ofte ender med at købe en anden end den, de først havde i tankerne,” siger Karsten M. Lemche.

LÆS OGSÅ: Dyre fejl på brugte biler

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen