Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Danske bilister behøver ikke refleksvest i Tyskland

Det er ikke lovpligtigt at have refleksvest med i bilen i Tyskland, men FDM anbefaler stadig bilister at have refleksvest med, n

Det er ikke lovpligt for danske bilister at have refleksvest med i bilen i Tyskland. Det er ellers tidligere blevet meldt ud til de danske bilister.

Tidligere på året blev det kommunikeret ud via FDMs europæiske samarbejde, at udenlandske bilister fra 1. juli skulle have en refleksvest med i bilen, hvis de kører gennem Tyskland. Men det viser sig nu ikke at være korrekt.

”Der har desværre været en fejl i de udmeldinger, som der er givet til bilklubberne i Europa tidligere på året om brug af refleksvest i Tyskland. Det har vi netop fået bekræftet hos vores tyske søsterklub. Lovkravet om refleksvest gælder kun de tysk indregistrerede biler. Selv om en refleksvest næppe vælter feriebudgettet, så synes vi, at det er vigtigt, at få fejlen rettet. Der er regler nok at holde styr på, når man kører på ferie i udlandet”, siger jurist i FDM, Dennis Lange.

Refleksvest er med til at øge sikkerheden

Refleksvesten har til formål at øge sikkerheden og gøre bilisterne mere synlig, hvis det er nødvendigt at stå ud af bilen ved et havari.

”Uanset om det er lovpligtigt eller ej, så anbefaler FDM, at man har en refleksvest i bilen både i udlandet og Danmark. Når man som bilist skal ud på kørebanen, er man meget udsat, så det gælder om at være så synlig som mulig, så man undgår at blive påkørt”, siger Dennis Lange.

Der er fortsat flere lande, hvor det er lovpligtigt for alle at have en refleksvest i bilen, det gælder bl.a. Italien, Frankrig og Spanien.

Hvis man har købt en refleksvest hos FDM, som man på grund af regelforvirringen ikke skal bruge alligevel, kan man få pengene retur ved blot at henvende sig der, hvor den er købt.
 

Få gode råd om kør selv-ferien

Læs mere om regler i udlandet

Køb lovpligtigt udstyr til kør selv-ferien 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

2 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Torben Sørensen
#2Mon ikke de nok kunne, men det er vel fordi man ikke har fundet en mulighed for at beskatte disse veste som gør dem uinteressante. Medmindre de selvfølgelig bliver obligatorisk udstyr og skal være i bilen, så kan der lige scores 180% i afgift + moms på sådan en vest.

Mvh Torben
Rediger
 |  Skrevet af: Ivan Svendsen
#1Når man ser på hvor stor synlighed man får, ved at bruge en vest, som koster relativt lidt. Må det da kun være et spørgsmål om tid, før det bliver lovpligtig at have en sådan i bilen, sammen med sin advarselstrekant.
Men den danske regering kan vel ikke finde et (u)passende indviklet nok beskrivelse for dette.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen