Daimler anklages for snyd med udledning af skadestoffer

Anklagemyndigheden i Stuttgart beskylder Diamler-koncernen for at have solgt biler med for høj udledning af skadestoffer.

Ifølge tyske medier er Daimler anklaget for i perioden 2008-2016 at sælge over en million køretøjer i Europa og USA med for høj udledning af skadestoffer.

- De her sager begynder med dårlig lovgivning, som bilproducenterne så har valgt at udnytte. Derfor har FDM også arbejdet sammen med de andre bilklubber i Europa på at få lavet lovgivningen om. Det er der heldigvis udsigter til at den bliver. Det er positivt, at myndighederne følger op på disse sager, men bilproducenterne er også nødt til at tage deres ansvar alvorligt”, siger afdelingsleder i FDMs politiske og økonomiske sekretariat, Torben Lund Kudsk.

- Vi følger løbende sagen, og vil tage kontakt til Mercedes danske afdeling. Hvis der er noget at komme efter, er vi selvfølgelig klar til at hjælpe de danske bilister.

LÆS MERE: Se omtalen i Süddeutsche Zeitung (OBS: Artiklen er på tysk)

LÆS MERE: Se temasektion om VW-sagen

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen