Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Dacia klar med sit danske program

Dacia Lodgy kommer til april til priser fra 134.000 kr.

Fire modeller vil det rumænske lavprismærke Dacia lancere i Danmark i i år. Den fempersoners multibil Dacia Lodgy, der er på størrelse med en Renault Scénic, fås fra 134.000 kr.

SUV'en Dacia Duster - med mulighed for firehjulstræk - kommer sidst på året. Pris ukendt.Som Motor sidste år kunne fortælle, lancerer Renault sit lavprismærke Dacia i Danmark, og nu ligger det fast, hvilke modeller der kommer hvornår, og hvad nogle af dem skal koste.

Hele fire Dacia-modeller kommer i det danske program, og første model lanceres 6. april i form af den rummelige multibil Lodgy. 26 af Renaults eksisterende forhandlere kommer til at sælge Dacia.

Senere på året kommer Sandero – en lille hatchback en smule større end Renault Clio - samt SUV’en Duster og Logan MCV. Sidstnævnte er - lidt ulogisk - en stationcarversion af Sandero.

Dacia: lav pris, god plads

Dacia Logan MCV i den nye udgave er slet og ret en stationcar.Priserne på Dacia bliver som lovet af Renault-importøren lave, og det er det, der bliver bilernes store salgsargument – kombineret med god plads og tre års garanti. Til gengæld må køberne lukke øjnene for, at kollisionssikkerheden er ringe. Antiudskridningssystemet er, som EU-regler kræver, standard på alle versioner af Dacia.

Billigste udgave af Lodgy med fem sæder og 82 hestes benzinmotor koster 134.000 kr., mens samme bil med syv sæder er sat til 154.000 kr. Med dieselmotor begynder prisen ved 159.000 kr. Det er næsten halv pris af, hvad en Renault Scénic og andre mellemstore multibiler koster.

Sandero ventes at få en pris på ca. 110.000 kr. med dieselmotor. Billigste Renault Clio diesel koster 157.000 kr., så her er fidusen noget mindre.

Dacia får (maks.) tre sikkerhedsstjerner

Dacia Sandero har netop fået et facelift. Bilen er ca. på størrelse med en Renault Clio eller Skoda Fabia.Lodgy er netop testet af Euro NCAP til tre stjerner, og samme karakter har alle øvrige Dacia-modeller også fået tidligere under mere lempelige testvilkår: Duster (2011), Sandero (2008) og den forrige Logan-model (2005).

Med tre stjerner havner alle Dacia-modeller i en kategori, hvor FDM i almindelighed ”ikke kan tilråde” køb. Det gælder f.eks. også trillingerne Toyota Aygo, Peugeot 107 og Citroën C1.

Forsvarer dårlig sikkerhed

Den danske Renault-importør er godt klar over, at skoen trykker her. Administrerende direktør Henrik Bang siger til Dacias forsvar:

- Dacia Lodgy er især interessant for de bilkøbere, der er i markedet efter en brugt bil. Og sammenligner man Dacias sikkerhed med brugte biler i samme kategori og til samme pris som brugt, er bilkøberne bedre stillet ved at købe en Dacia.

 

Dacia klar med rummelig stationcar


 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen