Brintbil kan række 800 km

Hyundais kommende brintbil hedder indtil videre 'FE'. Foto: Torben Arent

Hyundai gør klar til anden generation brintbil, som udmærker sig ved meget lang rækkevidde. 'FE' er i handlen om et år.

Det er stadig en konceptbil, Hyundai viser på Genève-udstillingen, men FE Fuel Cell Concept er et konkret varsel om en selvstændig brintbil, mærket vil sætte i produktion fra begyndelsen af 2018.

Hyundais kommende brintbil får tidens moderne crossover-facon. Det er en formgivning, der går godt over hele kloden. Fotos: Torben ArentDermed er Hyundai allerede nået til anden generation af serieproducerede brintbiler, idet mærket i fire har haft en brintversion af iX35 på programmet. En del er blevet leveret i Danmark.

Mindre mærkelig

Med ’FE’, Future Eco, går Hyundai skridtet videre og introducerer en dedikeret brintbil svarende til Toyota Mirai og Honda Clarity. Men i mindre grad end de to andre asiater synes Hyundai, at en brintbil skal se mærkelig ud.

Crossover-looket vil blive bevaret i den endelige udgave, men det endelige design er uvist. Det er nok tvivlsomt, om forlygterne bliver helt så smalle, og bagdørene bliver næppe baghængslede som på konceptet.Kabinen er inspireret er vand. Det bliver spændende at se, om den blå farve fastholdes til produktionsbilen.

Derimod må det tages for givet, at oplysningen om en rækkevidde på en optankning på 800 km også kommer til at gælde den færdige bil. Det er et par hundrede km mere end iX35-versionen og 300 km mere end Toyota Mirai.

Se alle Genève-nyhederne

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

3 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Lasse H. Larsen
#3"'FE' er i handlen om et år." Spørgsmålet er så om det betyder, at man rent faktisk kommer til at kunne købe den. Nu har vi i årevis fået at vide, at vi snart kunne købe brintbiler, se f.eks. artiklen her på fdm.dk "Nu begynder salget af brintbiler" fra december 2014! Men faktum er, at det for en almindelig bilkøber aldrig har været og stadig ikke er muligt at købe en brintbil i Danmark.
Rediger
 |  Skrevet af: Ivan Svendsen
#2Ja, og giv os en regering der kan se fornuften i disse biltyper.
Rediger
 |  Skrevet af: Jens Kristoffer...
#1Wauw! Det er noget andet end batteridrevne biler. Giv os brint eller bioethanol! Så har vi et rigtigt alternativ til benzin og diesel.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen