Bøderegn rammer bilister ved vejarbejde

Der er fartbegrænsning på 80 km/t. ved vejarbejdet på Køge Bugt, men hver tiende bilist respekterer det ikke. Foto: Torben Arent

736 bilister fik på seks timer fartbøde for at køre for hurtigt ved vejarbejde på Køge Bugt Motorvejen. 74 får et klip i kørekortet. Fartkontrollen kommer igen, lover politiet.

Mens der var stor ros til trafikanterne på motorvejen ved Skanderborg, står det anderledes skidt til med trafikmoralen på Sjælland, konstaterer politiet.

En fartkontrol 13. juli ved det igangværende vejarbejde på Køge Bugt Motorvejen gav det ’nedslående’ resultat, at 736 bilister blev blitzet for at køre over fartgrænsen på 80 km/t.

SE OGSÅ: Bilister snød fartkontrol

To biler i minuttet

Det svarer til to bilister i minuttet i løbet af de knap seks timer, kontrollen varede. I alt passerede der 10.300 køretøjer i perioden, så hver 14. bil kørte altså så hurtigt, at de blev fotograferet af ATK-bilen.

Af de 736 noteredes 74 bilister med en hastighed på mere end 30 procent over det tilladte, hvilket medfører et klip i kørekortet. Fordelingen af klip:

* 47 blev målt til at køre mere end 30 pct. for stærkt, altså over 104 km/t. Bøde 3.000 kr.

* 26 kørte mere end 40 pct. for hurtigt, dvs. over 112 km/t. Bøde 4.000 kr. samt en betinget frakendelse/kontrollerende køreprøve.

* 1 bilist blev målt til mere end 60 pct. for stærkt, dvs. altså over 128 (men under 135) km/t. Bøde 5000 kr. samt en betinget frakendelse/kontrollerende køreprøve.

'Beskæmmende'

- Alt i alt et beskæmmende resultat, som vi vil gøre meget for at få markant nedsat i den kommende periode, hvor vejarbejdet fortsat er på sit højeste, siger Midt- og Vestsjællands Politi og pointererm at det har meget stor betydning af hensyn til de mennesker, der arbejder på stedet, at bilisterne holder hastighedsbegrænsningerne.

- Vi tør godt love, at vi fortsætter med dette, så længe alt for mange bilister ikke tager hensyn til vejarbejdet, lyder det løftet eller truslen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Asfaltarbejdet fortsætter til langt ind i august.

SE OGSÅ: Autoværnet flytter sig efter trafikken

 

 

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

2 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Torben Arent
Quoting: Martin Schulz
#2Der ligger med 'bøderegn' ingen holdning til, om mange bøder eller årsagen til deres uddeling er godt eller skidt.

En regn af bøder betyder slet og ret mange bøder.

Torben Arent,
journalist,
Motor
Rediger
 |  Skrevet af: Martin Schulz
#1"Bøderegn" - Mener FDM dermed, at det ikke er ok, bilisterne skal køre ordentligt forbi et vejarbejde? Hvis FDM støtter, at man selvfølgelig bliver nødt til at udvise det sikkerhedsmæssige hensyn til vejarbejderen, undrer overskriften mig. Der ligger en lidt forsmået undertone i "Bøderegn". Burde FDM ikke støtte op om trafiksikkerheden for alle og derfor støtte med en mere irettesættende overskrift som lægger ansvaret over på bilisten og ikke på politiet? Et forslag kunne være: "Vejarbejde rammes stadig af alt for høj fart"...

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen