Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Bøder for løse nummerplader

Manglende fastgørelse af nummerpladen kan koste 1000 kr. i bøde. Foto: arkiv

Er nummerpladerne på bilen ikke lovligt monteret, kan det koste 1000 kr. i bøde. De første bøder er givet, og mange har fortsat ikke fastgjort deres nummerplader.

Det koster mere end en blot en løftet pegefinger og en henstilling fra politiet, hvis du ikke har skruet bilens nummerplader på. Danske bilister har siden 15. november 2015 skulle fastgøre bilens nummerplader, og har du endnu ikke fået det gjort, kan det koste en bøde på 1000 kr.

Flere mangler fastgørelse

Flere bilister har allerede fået bøder, og FDM Test og bilsyn ser ofte biler med løse nummerplader, når bilen kommer til syn.

”Vi ser desværre stadig en del biler til syn, hvor nummerplader ikke er fastgjort. Men fastgørelsen af nummerpladerne er altså en del af synskravene og har været det i snart fire måneder. Mangler fastgørelse eller opfylder fastgørelsen ikke lovens krav, så kan bilen kun godkendes betinget til syn," forklarer Folke Pedersen fra FDM Test & Bilsyn.

Nemt at fastgøre nummerpladerne

Er du en af de bilister, der endnu ikke har fastgjort nummerpladerne, kan du selv gøre det. Har du ikke mod på selv at bore i nummerpladerne, kan et testcenter hjælpe dig med monteringen.

VIDEO: Sådan fastgør du nemt nummerpladerne

BOOK TID: Få hjælp til fastgørelse af bilens nummerplader

Det siger loven

Siden 15. november 2015 har det været lovpligtigt at fastgøre bilens nummerplader.

Lovens krav er, at nummerpladerne på person- og varebiler skal være skruet fast efter en af SKAT’s godkendte metoder, fx med skruer eller bolte. Disse skal dækkes af plastikhætter i nummerpladens farve. Hætterne skal sidde så fast, at de skal klikkes af med fx en skruetrækker. Fastgørelsen må ikke gå ud over læsbarheden af nummerpladen.

Manglende fastgørelse af nummerpladen kan koste en bøde på 1000 kr. Manglende fastgørelse betyder også, at bilen kun kan godkendes betinget ved syn.

LÆS OGSÅ: Spørgsmål og svar om nummerpladeloven 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

1 kommentar

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Michael Claude ...
#1Vi må håbe at politiet virkelig vil øge deres indsats på dette område så de formastelige kan stoppes med at udøve den slags ulovligheder.
Det kan jo ydermere være den mulighed at fotovognene kan udstyres med et endnu stærkere kamera som kan fokusere på skruehætterne.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen