BMW går et hak over 7-serien

Den kommende BMW 8 Coupé. Foto: BMW

En BMW 8-serie coupé kommer næste år. Mærket øger fokus på de dyreste modeller, hvor man kan tjene mest.

En 8-serie er på vej. Det bekræfter BMW og lover meget snart at vise en koncept-forløber. I første omgang frigives kun en mørk silhuet.

Den kommende 8-serie er langt fremme i udviklingen. Prototypen her er fotograferet i september 2016. Fotos: LehmannDet drejer sig om en coupé, som kommer til salg i 2018. Året efter følger en åben udgave efter. En M8 er under overvejelse.

Mellem 7-serie og Rolls-Royce

Den nye 8-serie bliver baseret på 7-serie-teknik, men forventes at blive endnu dyrere end sedanen. 8-serien skal forsøge at lukke pris-gabet mellem 7-serien og den billigste Rolls-Royce.

SE OGSÅ: BMW 7-serie - javel hr. minister

Lanceringen af den store luksuscoupé sker som del af en plan om at fokusere mere på dyre varianter, hvor der er flere penge at tjene.

Fede fortjenester

8-serie coupé får samme grundlæggende teknik som 7-serie sedan. Forvent en pris på tæt ved 3 mio. kr.- Vi fornyer hele vores modelprogram og styrker de højtydende versioner. Vores strategi vil fokusere på luksussegmentet, hvor der er fortjenester at hente, siger administrerende direktør Harald Krüger.

Ærligheden omkring de fede fortjenester skyldes nok, at bemærkningen faldt på BMW Groups generalforsamling, hvor publikum er aktionærerne.

Med den nye 8-serie vender BMW tilbage til navnet og til dels til den helt dyre coupé-klasse. BMW havde i perioden 1989-1999 en 8-serie coupé med 8- og 12-cylindrede motorer. Bilen blev ingen kommerciel succes, kun godt 30.000 eksemplarer blev solgt på små ti år.

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen