Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Bilejerne er blevet mindre tilfredse

For første gang i over ti år er danskerne blevet mindre tilfredse med deres bil, viser FDMs store AutoIndex 2016

De danske bilejere er mest tilfredse med BMW, viser FDMs store AutoIndex-undersøgelse. Trods rekordhøjt bilsalg er tilfredsheden med de enkelte bilmærker dog generelt dalet.

BMW er for 5. år i træk det bilmærke, de danske bilejere samlet set er mest tilfredse med. Det viser FDMs store AutoIndex 2016, hvor Volvo og Mercedes-Benz ligger på de to efterfølgende pladser. Til gengæld er sidste års nummer 3, Audi, dumpet ned på en 5. plads.

Årets AutoIndex er dog præget af mislyde. Mens tilfredsheden med oplevelsen hos forhandlerne, værkstederne og bilerne de senere år har været stigende, er den i år faldet. Kun syv af de 22 bilmærker går frem, resten går tilbage. BMW topper for 5. år i træk FDMs AutoIndex-undersøgelse. Generelt er tilfredsheden dog dalet blandt bilejerne.

LÆS OGSÅ: AutoIndex 2015 - Tysk luksus er bare bedst

Branchen selv skyld i mistillid

”Bilsalget har de senere år været højt, men måske er det gået lidt for stærkt ude hos bilforhandlerne. Det er svært ikke at tolke faldet i årets AutoIndex som andet end en stigende utilfredshed blandt forbrugerne. Det kan der være flere årsager til. Flere af de store bilproducenter har haft tilbagekaldelser, ligesom vi har haft hele VW-sagen. Alt sammen noget, som ikke gavner tilliden til bilproducenterne,” siger Motors chefredaktør, Bo Christian Koch, og tilføjer:

”Det samme gælder ude hos forhandlerne og på værkstederne, hvor man rent faktisk har mulighed for at gøre en forskel. Også her går de fleste bilmærker tilbage. Igen kan forklaringerne være mange, men vi kommer ikke uden om, at mærkeværkstederne stadig tager sig godt betalt.”

LÆS OGSÅ: Tilbagekaldelser 2016

Danmarks største hverdagstest

Det er 14. gang, at FDM spørger bilejerne til tilfredsheden med deres biler. I alt 34.000 danske bilejere har i år svaret på de over 120 spørgsmål i FDMs AutoIndex, som dermed er Danmarks største hverdagstest af danskernes biler.

”Står man og skal købe bil, er FDMs AutoIndex et unikt forbrugerværktøj og godt supplement til Motors test. Her er det nemlig bilejerne selv, der ud fra deres egne erfaringer bedømmer deres biler. Både hvad angår værksted, forhandler og bilens funktionalitet,” siger Bo Christian Koch.

AutoIndex er gennemført af Loyalty Group for FDM i perioden januar-marts 2016. I det samlede svar vægtes bilens kvaliteter med 40 procent, mens vurderingen af værksted, forhandler og loyalitet over for mærket vægtes med hver 20 procent.

LÆS OGSÅ: Garanti på danske bilmærker

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

8 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Karsten Meyland...
#8Kære Palle

I forhold til dine kommentarer vedrørende dueltesten af Subaru Levorg og VW Passat.

Ifølge Subarus brochurer er alt som du skriver, men virkeligheden viste sig anderledes. Her var det Subaruen der havde den mest ustabile motorgang. Og det med at motoren er placeret lavt, kan teoretisk set give bedre køreegenskaber, hvis du sammenligner to biler, der på alle andre punkter er identiske. Men når du tager to forskellige biler er mange andre faktorer, der har større indvirkning på bilens køreegenskaber.

Når det er sagt, kender jeg flere Subaru ejere, der er meget glade for deres bil. Og med rette.

Venlig hilsen
Karsten Meyland Lemche
Rediger
 |  Skrevet af: Palle Schmidt
#7Hej Anders.

Om det er uvist, har du ganske ret i, når vi ser på den det meget mangelfulde danske Autoindex, som ikke henviser til andre landes vurderinger, hvor vurderingerne er baseret på et mere fyldest gørende grundlag, end det vi/FDM kan præstere i Danmark. Eksempelvis er Subaru det "ENESTE" bilmærke i verden, hvor "SAMTLIGE" modeller, har opnået top karakter i den amerikanske udgave af "EURONCAP" - IIHS. (Her indgår siderul ned af skrænt).
Nu hvor vi taler bil viden, vil jeg gerne henlede på dueltesten, skrevet af Karsten Meyland Lemche i Motor
nr. 5/2016., mellem Subaru Levorg og VW Passat. Alt ser jo tilforladeligt ud, men og der er et meget stort men.
Det lader jo ikke til, at din kollega er bekendt med følgende begreber: Boxer-, v- og rækkemotor. Han skriver: Eksempelvis ryster motoren ofte i tomgang; nogle vil kalde det en karakteristisk, men med en prisseddel på en halv millionkroner virker det ikke overbevisende (Det gør en boxermotor bare, den er derimod 100%, vibrationsfri, når du kører med omdrejninger, over 1500 omdrejninger og der over, det er VW'en absolut ikke.
Her stiger vibrationerne, med de øgede omdrejninger.
En anden sjov ting: VW har et EU-Forbrug på 17,5 km/l, FDM testforbrug sagde 16 km/l. Subaru har et EU-Forbrug på 14,1 km/l, FDM testforbrug sagde 15 km/l. (Har der i øvrigt ikke været lidt oppe i medierne, med hensyn til VW). Jeg spørger bare! Hvem skal jeg tillægge mest, troværdighed? I øvrigt kan du informere Karsten om, at Subaruen, med sin boxermotor, har et væsentligt lavere tyngdepunkt og derfor er meget mere stabil, under kørsel, faktisk et af de mest stabile og sikre køretøjer, man kan anskaffe sig.
Rediger
 |  Skrevet af: Anders Wendt Jensen
#6Hej Palle Schmidt

Tak for din henvendelse.

Lexus og Subaru ikke er med i den danske version, da det kræver et vist antal svar fra bilejere med disse bilmærker at have et statistisk grundlag at sammenligne mærkerne på. Om de to mærker også ville ligge i toppen i Danmark er uvist.

Du bestemmer naturligvis selv, hvor meget du ønsker at lægge i AutoIndex.

Mvh Anders/Motor
Rediger
 |  Skrevet af: Palle Schmidt
#5Autoindex 2014:

Sverige:
Lexus---------900
Subaru-------861
Honda--------857

Danmark:
BMW----------890
Audi-----------879
Mercedes---876

Henholdsvis 3 Japanske og 3 Tyske,
som nummer 1-2-3. Så hvor meget skal
man ligge i Autoindex. Lexus og Subaru
indgår slet ikke i det danske index?
Rediger
 |  Skrevet af: Karsten Sørensen
#4Det er interessant at bemærke, at det jo er en relativ opgørelse, og at forskellen mellem nr. 1 og nr. 19 er 7.6% (af de 1000 point, der kan opnåes). Umiddelbart en ret lille forskel mellem top og bund, og vel reelt ikke nok til at vælge/fravælge en bil udfra.
Rediger
 |  Skrevet af: Mads Bregenov-P...
#3Kære Flemming Pedersen #1 og Rune Grimnitz #2

Tak for jeres indlæg og spørgsmål om, hvorfor Dacia ikke er med i FDMs AutoIndex.

Vi havde gerne set, at såvel Dacia som Tesla og andre nye bilmærker også var repræsenteret i undersøgelsen. Når det ikke er tilfældet, skyldes det, at det kræver et vist antal svar fra bilejere med biler, der aldersmæssigt fordeler sig over flere år. Her har hverken Dacia, og for den sags skyld Tesla, været længe nok på markedet i Danmark til, at de opfylder disse krav, og derfor er de ikke med i AutoIndex.

Vi både håber og forventer dog, at Dacia indenfor de næste år er med i AutoIndex til gavn for læsere og forbrugerne.

Mvh, Mads/ FDM presse
Rediger
 |  Skrevet af: Rune Grimnitz
#2Til #1

Du skal ikke forvente at FDM tager Dacia seriøst. I deres øjne er det en bil som ikke burde køre på de danske veje. Jeg tror heller ikke at de vil fraråde folk at købe den nye Mazda som kun har fået 3 stjerner ligesom de gjorde med Dacia Logan. Der er heller ikke nogen undskyldning for at Dacia ikke er med her - Dacia sælger flere biler end Fiat. Hvis deres argument er at Dacia hører under Renault, burde Skoda høre under VW. Ergo - FDMs "journalister" har en forudindtaget holdning mod mærket.

Mvh
Rediger
 |  Skrevet af: Flemming Pedersen
#1Er der virkelig ingen Dacia ejere der har deltaget ? Eller hvorfor holdes det bilmærke udenfor det "fine" selskab ?

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen