Bentleys elektriske drøm

Bentleys appetitlige bud på en ren elbil. Foto: Karsten Meyland Lemche

Bentley vil have fat på yngre bilkøbere og vil købe sig ind i hjertet på unge milliardærer, der vil køre på strøm, men synes at en Tesla er for mainstream.

Fremtiden er elektrisk - også for luksusklassen. Derfor kommer Bentley med sit bud på overklassens fremtidige sportsvogn. Konceptbilen EXP 12 Speed 6e bliver ikke bare elektrisk drevet, visionen er også at skabe den mest selvkørende model.EXP12 er designmæssigt en cabriolet-udgave af EXP10, der blev vist for to år siden på Genève-udstillingen. Fotos: Karsten Meyland Lemche

Rækkevidden – eller mangel på samme – har været elbilernes største udfordring. Og da Bentley lever af drømmen om lange ubesværede ture i Europa, har mærket sat som mål, at dets kommende elbil skal kunne køre fra London til Paris eller fra Geneve, hvor bilen blev præsenteret, til Côte d’Azure.

Kabel og induktion

Konceptbilen har mulighed for at lade via et kabel, der kan sættes i bag nummerpladen. Men målet er, at bilen skal kunne oplades via induktion, så man slipper for kabelbøvlet. Om ikke andet, så når man parkerer derhjemme.  

Kvaliteten og detaljegraden er fuldstændig exceptionel. Men der er trods alt også tale om en enkeltstående showbil.EXP12 er designmæssigt en cabriolet-udgave af EXP10, der blev vist for to år siden på Genève-udstillingen. Den gang var konceptbilen en hybrid, nu er det altså ren eldrift.

SE OGSÅ: Bentleys sportslige overraskelse

Kobber og lækre detaljer

Selvom Bentley er meget fåmælt om andet end rækkevidden, tyder det på, at mærket kan få teknisk hjælp af Porsche, der også er ejet af Volkswagen-koncernen, og som er ved at udvikle en Tesla-konkurrent.

Inspireret af elmotorens kobber har EXP12 et væld af kobberdetaljer. Både i grillen og i kabinen. Og detaljegraden i kabinen er det, som adskiller en Bentley fra traditionelle luksusmærker fra Tyskland. Især dørsiderne med 3D-formet træstruktur og flotte mørkerøde lædersæder med indlæg løfter oplevelsen i kabinen til det ekstraordinære. 

Digital butler og OLED

Dørsiderne er en oplevelse i sig selv med den 3D-formede træstruktur.I midten af bilen er en stor OLED-skærm, hvor alle bilens funktioner styres fra. Det er også her, man kan aktivere den digitale butler, der eksempelvis kan sikre ejeren bord på de bedste restauranter. Det minder om den service, Opel har i On Star, bare med et Michelin-stjerne twist.

Hvornår Bentleys elektriske drøm bliver udlevet er uvist. Bentley siger selv, at produktion afhænger af efterspørgsel.

Se alle Genève-nyhederne

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen