Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Bare glem bilnøglen

En telefon med den rette app og bluetooth kan i fremtiden åbne og starte en Volvo. Foto: Volvo

Bilnøglen kan snart blive helt overflødig, mener Volvo. I stedet kan telefonen fint gøre det ud for nøgle. På den måde kan nøglen f.eks. sendes pr. sms til en anden person.

Telefonen kan i fremtiden gøre det helt ud for bilnøgle. Fotos: VolvoDen klassiske bilnøgle, der ligger i lommen, kan snart være helt fortid. Godt nok har den det seneste årti udviklet sig fra en metalpind til en chip, så nøglen kan forblive i lommen ved åbning af døre og start af motor, men nu er det tid til helt at droppe nøglen.

Det mener i hvert fald Volvo, som regner med at kunne indføre teknikken blandt udvalgte storkunder allerede i 2017.

Telefon-app og bluetooth

I stedet for en fysisk nøgle vil Volvo-ejere få tilbudt en applikation til deres telefon. Bluetooth-teknologien giver følge bilproducenten bilejere langt større fleksibilitet og nye måder at bruge og dele biler på.

Den helt nøglefri Volvo bliver testset fra foråret af et firma ved Gøteborgs lufthavn. I 2017 bliver teknikken tilgængelig for nogle få almindelige kunder.Den nye Volvo-app betyder, at en digital nøgle på kundens mobiltelefon gør alt det, en fysisk nøgle gør nu, f.eks. betjener den låsen på døre og bagagerum og starter motoren. Det bliver også muligt ved hjælp af den nye teknik at få adgang til flere Volvo-biler, der befinder sig forskellige steder.

Nemt at dele bil

Den digitale nøgle gør det også lettere at dele en bil, påpeger Volvo. Det bliver muligt for Volvo-ejere at sende deres digitale nøgle til andre.
Det åbner også for bedre udnyttelse af bilen, enten i virksomheder eller i private deleordninger.

- I stedet for at bilen holder inaktiv på en parkeringsplads hele dagen, kan den udnyttes langt mere effektivt af personer, som ejeren ønsker skal have adgang til den, siger Henrik Green, der er direktør i Volvo Cars’ Product Strategy & Vehicle Line Management.

Pilotprojekt til foråret

Med app'en kan man dele "nøglen" med andre og samtidig have overblik over, hvem der har aktive nøgler.Det første spæde skridt tages dette forår. Volvo indleder et pilotprojekt med delebilstjenesten Sunfleet i Gøteborgs lufthavn. I 2017 forventer Volvo at kunne tilbyde den nøglefri bil i begrænset omfang til almindelige kunder.

Og skulle nogen tænke, at det er for fancy eller hvad nu, hvis telefonen bliver væk eller løber tør for strøm – så lyder det beroligende fra Volvo: De kunder, der foretrækker fysiske nøgler, vil stadig kunne får det.
 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

2 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Bue Bak
#2Jo tak! Vi har i familien haft en del Volvo'er - heraf 3 Volvo'er udstyret med Volvo On Call. Du kan altid på din mobiltelefon se, hvor bilen præcist er parkeret, starte oliefyr, se brændstofniveau etc. etc. - men du har også mulighed for at slå motorstyringen ud, så bilen ikke kan køre, hvis uvedkommende skaffer sig adgang. Det kræver dog assistance fra Volvo at få den til at køre igen. En nøgle er ingen garanti for noget som helst - en rutineret biltyv kan let skaffe sig adgang alligevel - det er demonstreret gang på gang. De praktiske fordele ved en "nøglefri" bil er - som jeg ser det - så store, at det opvejer de risici / ulemper, det måtte indebære. Verden ændrer sig.
Rediger
 |  Skrevet af: Jens Kristoffer...
#1Nej tak! Lad os endelig beholde nøglen som en mekanisk startspærre. FDM (og mange andre) har bragt artikler om hvordan man kan hacke nøglefri startere. Måske er det først og fremmest en besparelse på produktionsomkostningerne, at det også skal foregå elektronisk, men udgiften til en rigtig nøgle vil jeg gerne fortsætte med at betale.

Husk lige på at en elektronisk startspærre kan man hacke hjemme i sofaen eller fra en anden bil. En nøgle skal man stå og fumle med på gerningsstedet.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen