Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Audi giver Q2 kant

Audi får nu sin fjerde SUV-model, Q2. Foto: Torben Arent

Med den lille Q2-SUV justerer Audi på designet i en mere kantet retning.

Audis Q-familie har fået et nyt medlem. Med premieren på Genève-udstillingen er Q7, Q5 og Q3 blevet suppleret med en lillebro, Q2.

Det kantede ses særligt hen ad bilens side. Fotos: Torben ArentEfter at Audi har købt rettighederne til Q2 og Q4 fra Alfa Romeo, er det blevet muligt at kalde den nye crossover for Q2 og ikke som hidtil planlagt Q1. Dermed er der plads til en mulig, endnu mindre Q-model.

På størrelse med Mokka

Q2 er 4,19 m i længden og har en akselafstand på 2,60 m. Bagagerummet er på 405 liter. Dermed er Q2 på størrelse med Opel Mokka X og indtil videre den eneste premium-SUV i den klasse. Men BMW og måske også Mercedes-Benz skal nok følge efter.

Designet på den lille Q virker umiddelbart noget fersk, men der er samtidig tale om en vis fornyelse af Audis ellers notorisk, fastlåste og ensartede design fra model til model. Q2 er nemlig ret kantet, nærmest lidt Skoda-agtigt. Det kantede ses særligt i fronten og hen langs siden.

Q2 er en lille bil på blot 4,19 meters længde.Audi siger ikke, hvilken platform der er brugt til bilen, men det er formentlig Volkswagens forhjulstrukne MQB-arkitektur. Det kan være med til at forklare, at vægten på Q2 kan holdes nede på 1.205 kg for den letteste variant.

For- eller firehjulstræk

Q2 fås både som forhjulstrækker og med firehjulstræk. Motorer er der seks forskellige af, tre benzindrevne og tre dieseler. Den mindste motor er en 1.0-benzin med tre cylindre, mens de to andre benzinmotorer er på hhv. 1,4- og 2,0-liter. Desuden er der tre dieselmotorer med volumen på 1,6- og 2,0-liter.

Den kraftigste diesel og benzin har som standard firehjulstræk.

Q2 kommer til Danmark til sensommeren.

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen