Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Aha: avantgardistisk Opel

Opel GT Concept. Foto: Opel

Opel præsenterer sportsvogns-koncept, der angiveligt skal vise Opels fremtidige design. Men der er næppe meget konkret fra GT Concept, der bliver til noget.

Den flade, sammenknebne grill og lygtedesignet kunne være et af de mest virkelighedsnære elementer ved GT Concept. Måske noget der vil være genkendeligt på den næste Insignia, der kommer i 2017. Fotos: OpelOpel har tilsyneladende ingen nye produktionsmodeller at vise på den kommende Genève-udstilling, og har i stedet frembragt en flamboyant konceptbil i stedet til at fange opmærksomheden på bilshowet.

GT Concept skal give os en indikation på Opels fremtidige design, men hvilke detaljer eller overordnede linjer, der senere dukker op, er svært at blive klog på.

Baghjulstrukket

Opel GT Concept bliver aldrig til virkelighed - hverken helt eller delvist. Baghjulstrækket virker også helt usandsynligt.Konceptbilen er en baghjulstrukket sportscoupé – en biltype det er helt usandsynligt, at Opel vil sætte i produktion i en overskuelig fremtid.

GT Concept rummer ånden i det nye Opel design – det er dramatisk, skulpturelt og innovativt. Konceptbilen viser udviklingen i Opels design de kommende år, siger designchef hos Opel, Mark Adams, uden at gøre os så meget klogere.

Bilen beskrives som en ægte sportsvogn med lav vægt, frontmotor, baghjulstræk og sekventiel gearkasse.

Konceptbilen GT har fået røde dæksider på forhjulene. Det fremgår ikke, hvorfor.1.0-motor med 145 hk

Det mest interessante ved bilen er motoren. Det er en 1.0 benzinmotor, formentlig med tre cylindre. Ydelsen er 145 hk (og 205 Nm), hvilket er markant mere end de 105 hk, som er den kraftigste version i dag.

Mon ikke denne motor dukker op i en nær fremtid i en produktionsmodel?

Opel nævner desuden, at bilen har anden generation LED matrix-lygter. Opel tilbyder allerede i dag ret avancerede, adaptive LED-lygter til Astra, og det fremgår ikke, hvad anden generation indebærer.
 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen