Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Vejafgifter i Sverige

I Sverige skal man visse steder betale vejafgift

På to omfartsveje, skal man betale vejafgift, og der er betalingsring i Stockholm og Gøteborg.

Vejafgifter i Sverige

Fra februar 2015 skal private køretøjer betale vejafgift på to omfartsveje i hhv. den centrale Sverige og Nordsverige. Det drejer sig om rute 50 omkring Motala (5 SEK) og rute E4 omkring Sundsvall (9 SEK).

Vejafgiften opkræves automatisk, og der sendes en faktura til bilens ejer. Det er ikke muligt at betale kontant.

Betalingsring

Stockholm

Der er betalingsring i Stockholm fra mandag til fredag mellem 6.30 og 18.30, og der betales for at køre ind og ud af det centrale Stockholm. Et kamera registrerer bilens nummerplade, og afgiften opkræves hos bilens ejer. Prisen for at køre ind i betalingsringen er mellem 11 og 30 SEK alt afhængig af tidpunktet for passagen.

Se kort over betalingsringen i Stockholm

Göteborg

I Gøteborg er der også betalingsring, der bl.a. omfatter Europavej E6, der går fra Malmø til Oslo, som rigtig mange danskere benytter, når de skal på skiferie i Sverige og Norge.

Betalingssystemet er det samme som i Stockholm, hvor der hverken er bomme eller betalingsbokse. Alle bilister kører lige igennem betalingspunkterne, og afgiften opkræves automatisk. Bilister skal betale på hverdage mellem 6.00 og 18.30. Prisen i Göteborg er mellem 9 og 22 SEK afhængig af tidpunktet for passagen.

Se kort over betalingsringen i Gøteborg

Betaling

Vejafgiften i Stockholm og Göteborg gælder også for udenlandsk indregistrerede biler. Således har den svenske Transportsstyrelsen indgået en samarbejdsaftale med et firma, som hjælper med at identificere ejerne af udenlandsk indregistrerede biler og sende trængselsafgiften til disse.

Desværre har mange oplevet ikke at modtage første opkrævning, men modtager efterføldende en rykker, der så inkuderer en tillægsafgift på 500 SKR. Forsøg på at gøre indsigelse mod denne ekstra betaling, afvises af Skatteverket, med besked om, at det kan overklages til förvaltningsretten i Sverige.

Et alternativ til at modtage den efterfølgende opkrævning, når man har kørt ind i en betalingsring, er på forhånd at tilmelde sig EPASS24, hvor du registrerer dig med bilens registreringsnummer og betalingsoplysninger via eksempelvis et kreditkort, hvor vejafgiften så automatisk bliver trukket fra din konto.

Læs mere om EPASS24 og tilmeld dig her

Kører man i en bil lejet i Sverige, er afgiften som regel indregnet i lejeafgiften. Påtænker man at køre i Stockholm, bør man dog undersøge dette på forhånd.
 

 

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen