Meld dig ind i dag 1 års medlemskab inkl. 1 bilsyn 649 kr.

Vejafgifter i Sverige

I Sverige skal man visse steder betale vejafgift

På to omfartsveje, skal man betale vejafgift, og der er betalingsring i Stockholm og Gøteborg.

Vejafgifter i Sverige

Fra februar 2015 skal private køretøjer betale vejafgift på to omfartsveje i hhv. den centrale Sverige og Nordsverige. Det drejer sig om rute 50 omkring Motala (5 SEK) og rute E4 omkring Sundsvall (9 SEK).

Vejafgiften opkræves automatisk, og der sendes en faktura til bilens ejer. Det er ikke muligt at betale kontant.

Betalingsring

Stockholm

Der er betalingsring i Stockholm fra mandag til fredag mellem 6.30 og 18.30, og der betales for at køre ind og ud af det centrale Stockholm. Et kamera registrerer bilens nummerplade, og afgiften opkræves hos bilens ejer. Prisen for at køre ind i betalingsringen er mellem 11 og 35 SEK alt afhængig af tidpunktet for passagen.

Fra den 1. januar 2015 gælder det også udenlandsk indregistrerede biler. Således har den svenske Transportsstyrelsen indgået en samarbejdsaftale med et firma, som skal hjælpe med at identificere ejerne af udenlandsk indregistrerede biler og sende trængselsafgiften til disse. Kører man i en bil lejet i Sverige, er afgiften som regel indregnet i lejeafgiften. Påtænker man at køre i Stockholm, bør man dog undersøge dette på forhånd.

Se kort over betalingsringen i Stockholm

Göteborg

Fra den 1. januar 2013 har Gøteborg indført en betalingsring, der bl.a. omfatter Europavej E6, der går fra Malmø til Oslo, som rigtig mange danskere benytter, når de skal på skiferie i Sverige og Norge.

Betalingssystemet er det samme som i Stockholm, hvor der hverken er bomme eller betalingsbokse. Alle bilister kører lige igennem betalingspunkterne, og afgiften opkræves automatisk. Bilister skal betale på hverdage mellem 6.00 og 18.30. Prisen i Göteborg er 9, 16 eller 22 SEK ligeledes afhængig af tidpunktet for passagen.

Ligesom i Stockholm skal udenlandsk indregistrerede biler fra den 1. januar 2015 også betale den såkaldte afgift til betalingsringen. Opkrævning af afgiften bliver tilsendt med posten og skal betales senest sidste hverdag i den efterfølgende måned

Se kort over betalingsringen i Gøteborg

 

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

FDM netbutik

Stort udvalg af bil- og campingudstyr

FDM netbutik

Stort udvalg af bil- og campingudstyr