Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Miljømærkat i Frankrig

I løbet af 2017 indføres miljøzoner i en række franske byer. Foto: Arkiv

En række franske byer har indført miljøzone. Der er endnu ingen oversigt over byer, der fremover kræver miljømærkater på biler og andre køretøjer.

En række franske byer har indført miljøzone. Miljøzonerne kan være permanente eller midlertidige. Der er endnu ikke en oversigt over de franske miljøzoner, men nedenstående hjemmeside har en oversigt, hvor du i et vist omfang kan orientere dig. 

SE MERE: Europakort med miljøzoner

FDM anbefaler

Hvis du ofte kører til Frankrig, så vil det være en god ide en gang for alle at bestille miljømærkaten. Da mærkaten følger køretøjets registreringsnummer, er du så dækket ind i den periode, køretøjet har samme registreringsnummer.

Hvem gælder miljøzonerne for?

Miljøzonerne gælder for alle køretøjer uanset brændstoftype. Køretøjerne klassificeres efter den såkaldte Euronorm (EU's miljøkrav til biler). Hvis Euronormen ikke står på køretøjets registreringsattest, vil det være køretøjets første indregistreringsdato, der er afgørende.

Køretøjer inddeles i seks forskellige klassificeringer. Jo lavere klassificering, jo mere miljørigtigt er køretøjet.

Anvender du invalidekortet, gælder miljørestriktionerne ikke, men bilen stadig have miljømærkaten. Du skal altså bestille miljømærkaten, men er ikke underlagt restriktionerne. 

Hvordan bestiller du miljømærkat?

De franske miljømærkater kan kun bestilles via en hjemmeside. Siden er på fransk, engelsk og tysk. En miljømærkat koster 4,80 euro inkl. forsendelse. På hjemmesiden står, at der kan gå op til 30 dage, før man modtager mærkaten. Det bliver ikke muligt at sælge miljømærkaterne i Danmark, og det er heller ikke muligt at købe mærkaten, når man er kommet til Frankrig.

Brug den officielle hjemmeside

Vær opmærksom på, at der findes uofficielle hjemmesider, der tilbyder at håndtere ansøgningen for en væsentlig højere pris. Det anbefales, at man kun benytter den officielle franske hjemmeside.

For at bestille miljømærkaten, skal du på hjemmesiden bl.a. oplyse nærmere om køretøjet og uploade en kopi af registreringsattesten (kun del 1).

BESTIL: Miljømærkat (fransk hjemmeside på engelsk)

Efter bestillingen vil du modtage en faktura, der bl.a. indeholder et midlertidigt bevis for din ansøgning og køretøjets klassifikation. Dette bevis kan benyttes indtil den rigtige miljømærkat modtages med posten.

Når du modtager miljømærkaten, skal den placeres i nederste højre hjørne af forruden (set indefra). Miljømærkaten gælder til køretøjet, så længe det har samme nummerplade.

Guide til bestilling af mærkat

 

 

FDM har fået en række henvendelser fra medlemmer, der har haft udfordringer med at bestille miljømærkaten. Vi har derfor udarbejdet denne guide, som viser bestillingen trin for trin.

GUIDE: Trin for trin hjælp til at bestille miljømærkat

Se i videoen: Sådan placerer du miljømærket

 

  

Manglende miljømærkat

Skulle du komme til en by i Frankrig, der har indført miljøzone, vil det være skiltet. Af skiltet vil det fremgå, hvilke køretøjer der må køre i miljøzonen. Har du ikke bestilt en mærkat til køretøjet, kan du ikke lovligt køre ind i zonen og må altså finde en anden måde at komme ind i byen.

Har du bestilt en miljømærkat, som ikke er kommet, kan du "tracke" din bestilling. På din ordrebekræftelse er et link til "tracking". Du skal indtaste dit ordrenummer  og kan se, hvor din ordre befinder sig.

FDM kan desværre ikke hjælpe, da miljømærkaten kun kan bestilles via den franske hjemmeside.

Udlejningsbil

Hvis du skal køre ind i de franske miljøzoner i en udlejningsbil, bør du på forhånd rette henvendelse til dit udlejningsselskab, for at få afklaret det praktiske.

LÆS MERE: Alt om kør-selv i Frankrig

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

9 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Dennis Lange
Quoting: Thomas Søndergaard
#9Kære Thomas

Hvis du skal køre ind i de franske miljøzoner i en udlejningsbil, opfordrer vi til, at man på forhånd har rettet henvendelse til sit udlejningsselskab, for at få afklaret det praktiske.

Mvh
Dennis Lange
Juridisk konsulent, FDM
Rediger
 |  Skrevet af: Thomas Søndergaard
#8Umuliggør miljømærket at man f.eks. lejer en bil i Flensborg til at køre på ferie i Frankrig i? Som jeg har forstået det, skal miljømærket bestilles flere uger, inden det skal benyttes. Samtidig knytter det sig til en bestemt nummerplade (eller bil), som man jo ikke har mulighed for at kende på forhånd, når man lejer bil.

Mvh.
Thomas Søndergaard
Rediger
 |  Skrevet af: Dennis Lange
Quoting: Line Bundgaard Koertz &
#7Kære Line

Som nævnt er det nu således, at du efter bestillingen vil modtage en faktura, der bl.a. indeholder et midlertidigt bevis for din ansøgning og køretøjets klassifikation. Dette bevis kan du benytte indtil den rigtige miljømærkat modtages med posten - og dermed også hvis du ikke når at få mærkatet inden afrejse.

Mvh
Dennis Lange
Juridisk konsulent, FDM
Rediger
 |  Skrevet af: Line Bundgaard ...
#6Har i nogen fornemmelse af hvor strikse de er når man kommer med en el-bil til Paris, og ikke kan nå at få mærkatet hjem?
Rediger
 |  Skrevet af: Dennis Lange
Quoting: Niels Steenfeldt
#5Kære Niels

Som vi skriver, er det kun del 1 af registreringsattesten man skal uploade en kopi af. Uden del 2 kan man ikke omregistrere bilen etc.

Har man ikke en mærkat på køretøjet, kan man ikke lovligt køre ind i miljøzonerne og må altså finde en anden måde at komme ind i byen.

Mvh
Dennis Lange
Juridisk konsulent, FDM
Rediger
 |  Skrevet af: Niels Steenfeldt
#4Der må her dreje sig om en total misforståelse. Jeg kan ikke drømme om at sende min registreringsattest nogen steder hen. Gør man det, betyder det et klart tag selv bord.
Hvis franskmændene tror, at vi er tåber og hopper på den pengemaskine, må de tro om igen. Dette er en sag for FDM, og desuden kommer det alt for sent. Jeg kører mod Frankrig om 14 dage, og så må jeg se, hvad der videre sker. I forvejen plukker de os ved kørsel på motorveje, og så nu dette.
NEJ TAK.

Niels Steenfeldt
Rediger
 |  Skrevet af: Dennis Lange
Quoting: Stine Rasmussen
#3Kære Stine

Det skyldes, at de to ordninger ikke er ens.
Eksempel: I Tyskland vil en dieselbil med Euronorm IV give et grønt mærke, hvorimod det i Frankrig vil give et '3'-mærke.

Mvh
Dennis Lange
Juridisk konsulent, FDM
Rediger
 |  Skrevet af: Stine Rasmussen
#2Hvordan kan det være, at samme bil får grønt miljømærke i Tyskland (altså højeste miljømærke) men kun gult i Frankrig (3. højeste miljømærke)?
Rediger
 |  Skrevet af: Søren Trelborg
#1Vi har bestil i går, og i dag har vi fået faktura med midlertidig markat til print, som kan bruges ind til den rigtige kommer med posten - så det behøver ikke tage lang tid.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen