Bliv FDM medlem

- og få en masse fordele til dig og din bil

Pris 640 kr. pr. år. Svarende til 54 kr. pr. mdr.

Bliv medlem

Miljømærkat i Frankrig

I løbet af 2017 indføres miljøzoner i en række franske byer. Foto: Arkiv

En række franske byer har indført miljøzone. Der er endnu ingen oversigt over byer, der fremover kræver miljømærkater på biler og andre køretøjer.

En række franske byer har indført miljøzone. Miljøzonerne kan være permanente eller midlertidige. Der er endnu ikke en oversigt over de franske miljøzoner, men nedenstående hjemmeside har en oversigt, hvor du i et vist omfang kan orientere dig. 

SE MERE: Europakort med miljøzoner

Hvem gælder miljøzonerne for?

Miljøzonerne gælder for alle køretøjer uanset brændstoftype. Køretøjerne klassificeres efter den såkaldte Euronorm (EU's miljøkrav til biler). Hvis Euronormen ikke står på køretøjets registreringsattest, vil det være køretøjets første indregistreringsdato, der er afgørende.

Køretøjer inddeles i seks forskellige klassificeringer. Jo lavere klassificering, jo mere miljørigtigt er køretøjet.

Anvender du invalidekortet, gælder miljørestriktionerne ikke, men bilen stadig have miljømærkaten. Du skal altså bestille miljømærkaten, men er ikke underlagt restriktionerne. 

Hvordan bestiller du miljømærkat?

De franske miljømærkater kan kun bestilles via en hjemmeside. Siden er på fransk, engelsk og tysk. En miljømærkat koster 4,80 euro inkl. forsendelse. På hjemmesiden står, at der kan gå op til 30 dage, før man modtager mærkaten. Det bliver ikke muligt at sælge miljømærkaterne i Danmark, og det er hellerikke muligt at købe mærkaten, når man er kommet til Frankrig.

Vær opmærksom på, at der findes uofficielle hjemmesider, der tilbyder at håndtere ansøgningen for en højere pris. Det anbefales, at man kun benytter den officielle hjemmeside.

For at bestille miljømærkaten, skal du på hjemmesiden bl.a. oplyse nærmere om køretøjet og uploade en kopi af registreringsattesten (kun del 1).

BESTIL: Miljømærkat (fransk hjemmeside på engelsk)

Når du modtager miljømærkaten, skal den placeres i nederste højre hjørne af forruden (set indefra). Miljømærkaten gælder til køretøjet, så længe det har samme nummerplade.

Guide til bestilling af mærkat

 

 

FDM har fået en række henvendelser fra medlemmer, der har haft udfordringer med at bestille miljømærkaten. Vi har derfor udarbejdet denne guide, som viser bestillingen trin for trin.

GUIDE: Trin for trin hjælp til at bestille miljømærkat

Se i videoen: Sådan placerer du miljømærket

 

  

Manglende miljømærkat

Skulle du komme til en by i Frankrig, der har indført miljøzone, vil det være skiltet. Af skiltet vil det fremgå, hvilke køretøjer der må køre i miljøzonen. Har du ikke en mærkat på køretøjet, kan du ikke lovligt køre ind i zonen og må altså finde en anden måde at komme ind i byen. 

FDM anbefaler

Hvis du ofte kører til Frankrig, så vil det være en god ide en gang for alle at bestille miljømærkaten. Da mærkaten følger køretøjets registreringsnummer, er du så dækket ind i den periode, køretøjet har samme registreringsnummer.

LÆS MERE: Alt om kør-selv i Frankrig

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen