Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Kør-selv-ferie med autotog

Orker du ikke den lange køretur sydpå, men vil stadig gerne have bilen med på ferie, så er autotoget en mulighed

En tur med autotog ned igennem Tyskland giver mulighed for at kombinere afslappet og hurtig transport med kør-selv-ferie i egen bil.

Tag autotoget på ferie

Når feriemålet ligger mange hundrede kilometer mod syd, kan det virke uoverskueligt at skulle køre kilometer efter kilometer på den tyske autobahn og videre til bestemmelsesstedet. Men samtidig kan det være rart at have sin egen bil med, hvis man gerne vil køre rundt og opleve det område, man har valgt at holde ferie i. Med autotog har du mulighed for at skære lidt af køretiden væk, og samtidig have din egen bil med dig. Her er det en god ide at være tidligt ude, da der ofte er tilbud på billetterne, hvis du booker i god tid.

Forbindelse fra Hamborg til Sydvesttyskland
Med autotog fra Hamborg er der adgang til det sydvestlige Tyskland . Toget kører mellem Hamborg (Altona) og Lörrach i Tyskland og derfra er det let at komme videre til f.eks. Schweiz, Italien eller Frankrig. 

Læs mere om BTE AutoreiseZug mellem Hamborg og Lörrach

Forbindelse fra Hamborg og Düsseldorf til Wien og Innsbruck i Østrig

Med autotog fra Hamborg er der også adgang til Wien i Østrig og derfra er det let at komme videre til f.eks. Slovakiet, Tjekkiet, Ungarn, Kroatien og Slovenien. Og fra Insbruckkan du kører videre til Italien, Slovenien eller Kroatien.

Læs mere om ÖBB Nightjet fra Hamborg og Düsseldorf til Wien og Innsbruck

Forbindelse fra Düsseldorf til Italien

Med autotog fra Düsseldorf er der adgang til  Livorno og Verona i Italien, som giver mulighed for at komme videre til destinationer i Nordøstitalien som eksempelvis Venedig og Mellemitalien med områder som Toscana.

Læs mere om Euro-Express Autozüge fra Düsseldorf til Verona og Livorno

Rejse med bilen i bagagen
Når du rejser med autotog transporteres din bil på biltoget, mens du og din familie opholder jer i en togkupé. Alt efter behov findes der forskellige typer sove- og liggevogne, hvor I kan slappe af og sove under rejsen. Ved ankomst til terminalen parkerer du bilen og tager den bagage med dig, som du skal bruge under rejsen. Det kan tage noget tid at få kørt alle biler op på toget, så der beregnes halvanden til to timer til pålæsning, og check-in begynder yderligere halvanden time før pålæsningen. Du skal altså forvente at møde op ved terminalen mellem 3 og 4 timer, inden det forventede afgangstidspunkt. Til gængæld skal du så bare slappe af indtil toget ankommer til din destination. Rejser du fra Hamburg til Lörrach tjekker du således ind om aftenen og er fremme næste morgen.

Regler for køretøjer
Inden du bestiller din rejse, er det en god idé at tjekke op på de tilladte mål for køretøjer samt evt. regler for tagbokse eller cykelholdere. Som udgangspunkt kan små- og mellemklassebiler på op til 158 cm inklusive evt. tagboks medbringes, mens køretøjer over 158 cm, som f.eks. varevogne, kan medbringes på øverste lad. Men for at få bilerne sikkert transporteret gennem tunnellerne rundt omkring i Tyskland er det vigtigt at overholde den maksimale tagbredde, som er mellem 135 cm og 155 cm alt efter køretøjets kategori. Når du bestiller din billet, skal du huske at opgive de korrekte oplysninger ift. mål og vægt mv., for hvis der ved check-in konstateres betydelige afvigelser fra det, du har opgivet, så kan du risikere ikke at få din bil med på toget.

Prisen
Prisen for en tur med autotoget varierer selvfølgelig alt efter hvornår I rejser, hvilken type kupé I vælger og hvor mange I er.  Prisen i højsæsonen bliver naturligvis noget højere, ligesom det koster væsentligt mere, hvis man ønsker sovevogn eller egen kupé. Til gengæld sparer man så benzin for den pågældende tur, slid på bilen og evt. en overnatning undervejs. Desuden er der ofte tilbud på billetterne, som det godt kan betale sig at holde øje med.

Læs også

Er du klar til kør selv-ferien?

Huskeliste til kør selv-ferien

Planlæg din kør selv-ferie

 

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Rediger
 |  Skrevet af: Thomas Elmegård
Quoting: Jesper Trudslev
#6Kære Jesper

Tak for dit spørgsmål.

Jeg har forhørt mig hos mine kolleger, men vi har desværre ikke nogen kontaktpersoner hos ÖBB, der kører ruten fra Hamborg til Innsbruck.

Mit bedste råd er derfor at kontakte dem via deres hjemmeside
http://www.oebb.at/de/leistungen-und-services/nach-ihrer-reise/fragen-un...

Jeg håber, de kan give dig svar på dine spørgsmål.

Mvh.
Thomas Elmegård
Webredaktør, FDM
Rediger
 |  Skrevet af: Jesper Trudslev
#5Hej....

Syntes at det er svært at forspørge om priser, på deres hjemme side.

Måske i kan hjælpe??

4 motorcykler med 4 personer, fra Hamburg til Innsbruck d.5/6-17. Retur d.10/6-17.
Vi har ikke brug for luksus, så det er bare de billigste stole/køjer, vi har brug for.

Håber at i så kan hjælpe os

Mvh
Jesper
Rediger
 |  Skrevet af: Frederik Valmin
#4#3Hej Rasmus,

I følge DB Autozug planlægger de at stoppe fra 2017. FDM har ingen erfaringer med Østrigske ÖBB, men vil vil se nærmere på deres tilbud om autotog.

Med venlig hilsen Frederik Valmin Webredaktør, FDM
Rediger
 |  Skrevet af: Rasmus Skibsted...
#3Hej.

Nu ser det ud til at DB autozug stopper senere på året. Har FDM nogen erfaringer med Østrigske ÖBB, som tilsyneladende også har autotog fra Hamborg på programmet.

Mvh
Rasmus Jensen
Rediger
 |  Skrevet af: Frederik Valmin
#2Hej Bo,

nej, desværre er der ikke længere en rabataftale. 

Med venlig hilsen Frederik Valmin Webredaktør, FDM
Rediger
 |  Skrevet af: Bo Andersen
#1Hej

Kan man stadig få rabat med DB-Biltog når man er FDM medlem?

Mvh

Bo Stig Andersen

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen