Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Biludstyr og sikkerhed

Husk at medbringe en advarselstrekant i bilen når du skal til Frankrig

Biludstyr og sikkerhed i Frankrig

Biludstyr og sikkerhed

Sikkerhedsudstyr
Det er obligatorisk  at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest. Sikkerhedsvesten skal have EU godkendelsesnr. EN471 og kan være gul, orange eller rød.

SE HER: Hvilket sikkerhedsudstyr, du skal have i bilen

Formelt er der et lovkrav om, at man medbringer alkotester, men reglen håndhæves ikke (SE HER: Mere om alkotester ). FDM anbefaler dog, at man medbringer alkotesteren alligevel.

Seler og autostole

Det er påbudt at bruge sikkerhedssele på for- og bagsæde. Når du kører i en fransk indregistreret bil, er det ikke tilladt for børn under 10 år at sidde på de forreste sæder i køretøjet uden at bruge godkendt sikkerhedsudstyr, medmindre der ikke er bagsæde i bilen,  bagsædet allerede er optaget af  børn under 10 eller hvis der ingen sikkerhedsseler er.

Børn op til 10 år skal være fastspændt i godkendt sikkerhedsudstyr tilpasset deres alder og størrelse. Europæiske reguleringer klassificerer sikkerhedsudstyr til børn i fem forskellige grupper efter barnets vægt (se tabel).

Gruppe 0 <10 kg Bagudvendt barnestol, placeret enten på det forreste passagersæde eller på bagsædet (hvis de placeres på forsædet, skal airbag slås fra). Babyer kan også rejse i en babylift (må kun placeres bagsædet).
Gruppe 0 +
  <13 kg
Barnesæder i denne kategori er lidt større versioner af dem i gruppe 0. De skal installeres under de samme betingelser som dem i gruppe 0.
Gruppe 1
  9-18 kg
Barnestol med en sele eller en beskyttelsespude.
Gruppe 2
  15-25 kg
Selepude eller pude med en voksen sikkerhedssele
Gruppe 3
  22-36 kg
Selepude eller pude med en voksen sikkerhedssele

Handsker

Det er obligatorisk både for fører og passagerer på knallerter, motorcykler, tre-hjulede motorcykler og quadbikes at bære CE-certificerede handsker. Undtaget er køretøjer med både sikkerhedsseler og døre.

Dæk og snekæder

Skiltet indikerer, at man skal køre med snekæderDet er ikke lovpligtigt, men det anbefales at køre med vinterdæk med M+S mærke, når vejene er dækket med is eller sne. Her skal mønsterdybden mindst være 3,5 mm.

Pigdæk er tilladt fra lørdagen før 1. november til sidste søndag i marts for køretøjer under 3,5 tons. Hvis vejrforholdene kræver det, kan myndighederne udvide perioden. Max. hastighed med pigdæk er 90 km/t.

Snekæder kan være påbudt ved skiltning, og der er bødestraf, hvis man ikke overholder dette. Er bilen udstyret med snekæder, er hastighedsgrænsen 50 km/t.

LÆS OGSÅ: Regler for vinterdæk i udlandet

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen