Kør-selv-ferie til Ungarn, Budapest og Balatonsøen

Med Donau i midten af Budapest tager byen sig betagende smuk ud i solnedgangen

Bjergskråninger med gamle borge og klostre, Donau der snor sig gennem land og by, den skønne by Budapest og den smukke Balatonsø er nogle af "ingridienserne" på denne kør-selv-ferie til Ungarn, Budapest og Balatonsøen

Afstande på kør-selv-ferien til Ungarn, Budapest og Balatonsøen

Hamburg - Nürnberg - Wien - Budapest - Balatonsøen -
München - Würzburg - Hamburg ca. 2.850 km
Rostock - Berlin - Prag - Budapest - Balatonsøen -
München - Würzburg - Hamburg ca. 2.650 km.
Frøslev/Puttgarden - Hamburg og retur ca. 340 km.

Turen er beregnet til 2-3 uger

Ruten går ad motorvej gennem Tyskland via Hamburg, Hannover, Bad Herzfeld, Würzburg, Nürnberg og Regensburg til Passau.

Linz, vinmarker og Richard Løvehjerte

Højt på sin klippe troner borgruinen Dürnstein, hvor Richard Løvehjerte sad indespærretHerfra fortsættes enten direkte ad motorvej til Wien eller langs Donau, så godt det lader sig gøre. Man kører via Linz, tredjestørste by i Østrig, og den lille by Mauthausen med en koncentrationslejr, der er en uhyggelig påmindelse om 2. Verdenskrigs rædsler.

Turen går derefter forbi det imponerende kloster Stift Melk, malerisk beliggende på en klippe højt over Donau, hvor floden drejer nordpå. Gennem Wachau-området, der hører til et af Østrigs smukkeste landskaber med vinmarker på skråningerne, slotte, borge og borgruiner, som f.eks. Dürnstein, hvor Richard Løvehjerte sad fanget, og op til middelalderbyen Krems, der i dag anses for at være Østrigs vinhovedstad og som andre berømte, europæiske vinbyer bærer udmærkelsen Cittá del Vino.

Budapest og Donau

Parlamentet ligger flot placeret lige ud til DonauHerefter kører man gennem vidtstrakte flodenge, som på begge sider strækker sig langs Donau, via Wien og videre til Ungarns hovedstad, Budapest, en by præget af modsætninger. Buda-siden med Gellertbjerget, borghøjen med det enorme slotskompleks samt fiskerbastionen, og endelig Pest-siden med forretninger, hoteller, parlamentet, administrationscentre og prægtige boulevarder.

Fra Budapest kan man foretage mange dejlige udflugter, bl.a. til Donau-knæet, der er et af Europas smukkeste flodlandskaber, eller man tager en tur til pusztaen for at opleve den særprægede atmosfære, som findes her.

Balatonsøen

Man kan bade i Balatonsøen fra tidligt forår til sent efterårFra Budapest går turen til Balatonsøen, der med sine 598 km2 er den største sø i Ungarn og en af de største søer i Europa. Dens gennemsnitlige dybde er ikke mere end 3-4 m. Vandet bliver derfor hurtigt varmt, og der er gode bademuligheder fra tidligt forår til langt hen på efteråret - maj til oktober.

I mange af feriebyerne kan man leje kanoer, sejlbåde m.v. Man kan også dyrke andre former for sport såsom tennis og ridning, eller måske kan det friste at leje en cykel og på denne måde udforske de små byer, der ligger som perler på en snor langs med søen.

Hjemad via Salzburg og Sound og Music-land

Nyd den betagende natur i SalzkammergutRuten hjemad går via grænseovergangen Heiligenkreuz, og ved Graz køres mod vest op imod Salzburgerland og Salzkammergut, hvor skovklædte bjerge, søer og idylliske småbyer hensætter én i "Sound of Music" stemning.

For at undgå den megen trafik på motorvejen omkring Rosenheim og München foreslår vi hjemturen fra Salzburg nordpå over grænsestedet ved Freilassing og ad vej nr. 20 langs floden Inn, der danner grænse mellem Tyskland og Østrig.

Ved Straubing er man igen på motorvejen, som følges tilbage over Regensburg, Würzburg, Kassel og Hannover til Hamburg, samme rute som udturen.

Alternativ rute via Wien og Neusiedler See

Den alternative rute giver mulighed for at opleve den smukke by PragDet alternative ruteforslag er taget med for dem, der gerne vil starte turen i Rostock og køre via Tjekkiet og Slovakiet. Turen går via Erzgebirge og Prag, Tjekkiets hovedstad som består af fire særprægede kvarterer: Staré Mesto, den gamle by, Malá Mesto, Lillesiden, Nové Mesto, den nye by, og endelig Hradcany, borgområdet. Fra Tjekkiet fortsættes til Slovakiet, hvor man passerer landets hovedstad Bratislava, inden turen går mod den ungarske grænse.

Foretrækker man at køre via Wien også på hjemturen er den jo en af Europas smukkeste hovedstæder. Her kan man betages af de mange imponerende slotte og monumentalbygninger, spadsere i parkerne, lytte til musik og nyde wienerstemning i Grinzing.

I byen Rust har næsten hvert hus en storkerede med ynglende storkeFølger man den alternative rute, vil man passere Neusiedler See, den store saltvandssø, der ligger i Burgenland, Østrigs østligste provins, som stadig bærer præg af at have hørt under Ungarn. Her ligger et af Østrigs største vinområder. Neusiedlersee har meget at byde på. Her kan man leje cykler og køre i det fredede naturområde langs søen eller besøge Rust, byen med de mange storke. Næsten alle huse i den gamle bydel har en storkerede på tagryggen med ynglende storke.

Vil du have mere viden om kør-selv-ferien til Ungarn, Budapest og Balatonsøen, kan du købe FDMs feriekort i FDMs netbutik.

Husk, at man skal have motorvejsmærkater til bilen gennem Østrig, og at det er obligatorisk med en sikkerhedsvest.
Køb motorvejsmærkat i FDM netbutik
Køb Sikkerhedsvest i FDM netbutik

I Ungarn skal man også betale for at køre på motorvejene i form af en mærkat, der kan købes ved grænsen.

Feriebolig i Ungarn med FDM travel:
Ungarn
Budapest

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen