Meld dig ind i dag og bliv godt kørende Lige nu får du 20% rabat første år (Normalpris 640 kr. om året)

Kør-selv-ferie til Slesvig-Holsten, Kiel, Lübeck og Hamborg

Det smukke landskab med søer og skov i Holstenske Schweiz

Glücksburg Slot med kongelige aner, Dannevirke, hansestæder og havnebyer og Holstenske Schweiz er oplevelser der venter dig på kør-selv-turen til Slesvig-Holsten, Hamborg, Kiel og Lübeck

Afstande på kør-selv-ferien til Slesvig-Holsten, Kiel, Lübeck og Hamborg,

Turen er på ca. 520 km og dertil det antal kilometer fra Hamborg og hjem. Turen er beregnet til ca. en uge

Turen følger nogenlunde følgende rute, men du kan sagtens afvige denne med dine egne ønsker undervejs.

Tønder (Rudbøl) - Flensborg - Glücksburg - Kappeln - Slesvig - Husum - Friedrichstadt - Büsum - Itzehoe - Neumünster - Kellinghusen - Kiel - Laboe - Kiel - Plön - Lübeck - Ratzeburg - Hamborg

Turen begynder i Tønder (Rudbøl), men du kan lige såvel starte fra Frøslev eller Kruså. Du kan også køre turen i omvendt rækkefølge med start i Hamburg.

Emil Nolde og Glücksburgerne

Glücksburg Slot, hvorfra den danske kongefamilie stammerTuren starter med at du kører over grænsen ved Rudbøl og kort efter gør et holdt og besøger maleren Emil Noldes Museum i Seebüll. Herfra kører du til Flensborg - byen, der i århundreder var en vigtig, dansk by. Her vidner ikke mindst de gamle købmands- og  pakhuse om byens historiske handelsmæssige betydning bl.a. med import af rom fra de vestindiske øer. Og ryet som romby holder sig den dag i dag.

Fra Flensborg kører du langs kysten ud til Flensborg Fjord frem til Glücksburg med det skønne Slot med samme navn, hvorfra den danske kongefamilie stammer. Herfra kan du følge den kønne hovedlandevej, men bør af og til køre ud til kysten med de små landsbyer og badestrande. Kappeln er en malerisk, gammel by ved Slien (Schlei) og helt ude ved Sliens munding ligger den lille idylliske fiskerby Maasholm.

Fra Slien til Gottorp Slot og Dannevirke

Se hvordan vikingernes boliger så ud i HedebySydvestpå fører ruten dig nu til landsdelens ældste købstad, den 1200 år gamle by Slesvig, hvor du bestemt bør besøge  Gottorp Slot, der lægger hus til nogle af Nordeuropas mest betydningsfulde samlinger af kunst, kultur og arkæologi. I omegnen af Slesvig får du flere muligheder for at blive ført langt tilbage i historien. Således, lidt nord for byen ligger Isted, hvor Slaget ved Isted udkæmpedes i 1850, med dansk sejr som udfald. Sydvest for byen ved Rotenkrug (Røde kro) finder du rester af Dannewerk (Danevirke) med Valdemarsmuren fra 1150 og Danevirke Museum. I udkanten af byen mod syd ses resterne af den gamle vold omkring Hedeby (Haithabu) og Wikinger Museum Haithabu (Hedebymuseet,) der er formet som syv vikingeskibe.

Marsklandet og Friedrichstadt

Smukke gavlhuse pryder gaden i FriedrichstadtFra Slesvig kører du vestpå til Husum ved Vestkysten og marsklandet. Den gamle fiskerby byder på stemningsfuld havneidyl med gode knejper og restaturanter og i det tidlige forår kan du nyde over 4 millioner krokusser i slotsparken. Videre sydpå, hvor du afgjort bør stoppe og besøge den lille, idylliske by hollænderby Friedrichstadt med kanaler og gavlhuse. Fortsæt mod Büsum, hvor du kan se et akvarium med Nordsøens fisk, og få en dukkert i et saltvandsbølgebad. Har du lyst til friskfangede rejer, kan du bl.a. købe dem direkte ved fiskekutterne. Derfra fører turen dig til Itzehoe i det sydvestlige Slesvig-Holsten tæt på Elben, hvor bl.a. rådhuset er værd at besøge.

Outlet i Neumünster og Kiel

Besøg Designer Outlet Neumünster og lav nogle fordelagtige købTilbage ind i landet nordøstpå til du kommer til Neumünster, hvor byens hyggelige gamle rammer byder dig velkommen. Besøg Neumünster Dyrepark og kør lidt udenfor byen, hvor "Designer Outlet Neumünster", en hel by med Outlet butikker, afgjort giver dig mulighed for fordelagtige køb af de kendte mærker.

Med bilen fuld af indkøb kører du nordpå, hvor du lige kan lave et stop i Kellinghusen, hvor der ligger et interessant keramik- og fajancemuseum.

Udsigt over havnen og byen i KielVidere til Slesvig-Holstens hovedstad Kiel, som er en traditionsrig søfartsby med en lang maritim hitorie bag sig. I dag er byen særlig kendt som sejlsports-, færge og havneby, men byen byder også på gode shoppingfaciliteter. Hertil kan du slappe af på en af de dejlige Østersøstrande tæt på byen. Kør eksempelvis ud langs fjordens sydside til badestedet Laboe med det mærkeligt formede marinemindesmærke for de faldne søfolk fra begge verdenskrige. Her får du en fantastisk udsigt fra toppen. Samme sted kan du se et U-bådsmuseum i den tidligere U-båd U 995 fra 2. Verdenskrig.

Plön, Lübeck og Saltvejen

Det dekorative Plön Slot liger højt med en smuk udsigtEfter de maritime oplevelser i Kiel og omegn kører du nu sydpå gennem Holstenske Schweiz, der er et smukt skovklædt søområde. Hold en pause i den kønne lille by Plön, og gå en tur rundt i de hyggelige brostenbelagte gader, der fører dig op til det dekorative Plön Slot, hvor du fra parken belønnes med en formidabel udsigt til Grosser Plöner Sø og det bakkede landskab.

 

Nogle af Lübecks gamle gavlvendte saltlagerbygninger

Så fortsætter du til marcipanbyen Lübeck, hvor en del af byen ligger på en ø i floden Trave. Her kan du endnu se de gavlvendte saltlagerbygninger (Salzspeicher). tæt på finder du byens vartegn den imponerende byport Holstener Tor, som passende kan være indledning på dit besøg. 

Gå en tur ind gennem en af de mange små gyder og baggårdeSpadser en tur rundt i byen og nyd de mange smukke gamle bygninger og et must er en tur ind gennem en af de mange små gyder og baggårde, hvor du nærmest kan kigge ind til folk, hvor de bor i de små gamle huse.

Mange steder i fortovet er nedsat messing mindeplader foran husene med indgraverede navne på de jøder, der boede der før 2. verdenskrig.Kryds en tur over rådhuspladsen, hvor du kan beundre det meget smukke og fortryllende gamle rådhus. Mens du går rundt i byen, kan du bemærke, at der mange steder i fortovet er nedsat messing mindeplader foran husene med indgraverede navne på de jøder, der boede der før 2. verdenskrig.

Besøg herefter  Museumsquartiert St. Annen, der giver dig et godt indblik i Lübecks lange og spændende historie som handelsby. Endvidere bør du se Marienkirche, en smuk bygning i nordtysk murstensgotik, hvor du også finder verdens største mekaniske orgel.

Nyd en kop kaffe og en lækker kage hos Cafe Frøken WildhagenMed sit øgenavn som marcipanbyen, skal du selvfølgelig også smage Lübecker Marzipan, hvilket du bl.a. kan få tilfredsstillet på Cafe Niederegger. Et andet bud på et hyggeligt sted at nyde kaffe og kage er hos Cafe Frøken Wildhagen, hvor den tidligere tandtekniker fra København, nu disker op med diverse lækkerier.

Er der børn med, vil et besøg i Hansapark Tag en tur til forlystelsesparken Hansapark i Sierksdorf nord for Lübeck falde i god jord.

Fra Lübeck går det sydpå gennem Ratzeburg til Hamburg, hvor du følger "Die Alte Salzstrasse" - Den gamle saltvej - ad hvilken man førte salt fra Lüneburg til udskibning i Lübeck.

Hamburg

Få en fantastisk udsigt over Hamburg fra toppen af tårnet i St. Michaelis KirkenFremme i millionbyen Hamborg, der med sine flotte forretningsgader, parker og mange spændende museer og seværdigheder absolut er et stop og ophold værd. En god måde at starte din rundtur i Hamborg og få et overblik over byen er en havnerundfart. En anden mulighed er et besøg i tårnet på kirken St. Michaelis, der med sit 132 m høje kobberklædte tårn og sin beliggenhed på en højderyg over for havnen er et af Hamborgs mest kendte vartegn og giver dig en formidabel udsigt.

Hamborg by night med Hafencity og Elbphilharmonie, der stadig er under opbygningAf highlights, du afgjort bør se, besøge og opleve kan nævnes Hamborgs RådhusHafencity med Elbphilharmonie, der stadig er under opbygning, BallinStadt Udvandrermuseum*, Sø og park Binnen- und Außenalster og ikke mindst en af byens mange musicals, eksempelvis Løvernes Konge eller Das Wunder von Bern, som Hamborg er så kendt for. Endelig skal du heller ikke snyde dig selv et besøg i den syndig bydel Reberbahn, hvor nattelivet blomstrer, som du så kan runde af med morgenmad på Fischmarkt hver søndag morgen. Fra Hamburg kører du tilbage til Puttgarden eller til Frøslev via Slesvig og Flensburg.

* Få rabat på BallinStadt som medlem af FDM

Vil du have mere og uddybende viden om Hamborg kan du læse FDMs "Storbyferie i Hamborg" og du kan også købe FDMs feriekort i FDMs netbutik.

Book din feriebolig på turen med FDM travel:
Schleswig Holstein
Hamborg
Ferieboliger i byerne på ruten med FDM travel
Tønder/Süderlügum Landholtel Tetens
Flensborg Hotel Arcadia
Glücksburg Strandhotel Glücksburg
Kappeln Ostseebad Damp
Slesvig Hotel Waldschlösschen
Husum Hotel Alte Gymnasium
Friedrichstadt Hotel Aquarium
Neumünster Hotel Alte Stahlwerk
Kiel Hotel Birke
Lübeck Hotel Park Inn
Ratzeburg Hotel Seehof
Hamborg Europäischer Hoff m.m.

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

FDM netbutik

Stort udvalg af bil- og campingudstyr

FDM netbutik

Stort udvalg af bil- og campingudstyr
Gavekort 10.000 kr.

Få nyheder fra FDM og vær med i konkurrencen om 5 stk. Tivoli Wild Cards.