Bliv FDM medlem

- og få en masse fordele til dig og din bil

Pris 640 kr. pr. år. Svarende til 54 kr. pr. mdr.

Bliv medlem

Hansestæder og Østersøkyst i Mecklenburg og Holstein

Holstener Tor er både vartegn for Lübeck og et pragteksemplar på Hansestædernes imposante murstensgotik

Østersøen med kilometervis af badestrande, smukke sø- og bakkelandskaber med fagre skove og hyggelige historiske hansestæder og bastant murstensgotik er blot nogle af de mange dejlige attraktioner, der venter dig på denne tur

Kort og overnatning på turen

Klik på kort for rute

Klik på kortet for stor version

FDM travel Overnatning med
FDM -travel

 

Turen er på ca. 300 km og dertil det antal kilometer til Gedser og hjem fra Rødby eller omvendt. Den bør som minimum fordeles over tre dage, men har du mere tid, kan du dog let afsætte flere dage. Turen følger nogenlunde følgende rute, men du kan sagtens afvige denne med dine egne ønsker undervejs. Du kan også vælge at køre den i omvendt rækkefølge.

Rostock – Warnemünde – Bad Doberan – Kühlungsborn – øen Poel – Wismar –Klütz– Lübeck – Timmerdorfer Strand – Sierksdorf – Grömitz – Cismar – Heiligenhafen – Fehmarn – Puttgarden

Diverse links i teksten refererer så vidt muligt til sider på dansk, men ellers til engelske eller tyske sider.

Rostock
Turen begynder med ankomsten til Rostock med færgen fra Gedser, hvor du på vej ind til havnen passerer badebyen Warnemünde.

Rostock ligger ved floden Warnovs udmunding i Østersøen ©_Hansestadt Rostock_Fotoagentur NordlichtRostock ligger ved floden Warnows udmunding i Østersøen og blev oprindeligt grundlagt af Venderne. I 1218 fik byen købstadsrettigheder og i middelalderen var Rostock en vigtig del af Hanseforbundet. I dag er Rostock den største by i Mecklenburg-Vorpommern og har den tredje største havn i Østersøen. På trods af at Rostock blev hårdt medtaget under 2. Verdenskrig og tiden under DDR „berigede“ byen med en hel del triste bygninger, finder du stadig mange smukke vidnesbyrd fra byens hanseatiske fortid.

Start din rundtur i den indre by ved den gamle byport Kröpeliner TorStart din rundtur i den indre by ved den gamle byport Kröpeliner Tor, den mest imponerende af de fire tilbageblevne byporte ud af oprindeligt toogtyve. Herfra kan du i øvrigt også lige se en bid af den inderste gamle bymur.

Nyd den dekorative facade i renæssance stil på Rostock Universitet, hvor den danske astronom Tycho Brahe studerede i 1500 tallet © NordlichtFortsæt gennem gå- og shoppinggaden Kröpeliner Strasse, der nogle steder flankeres af smukke bygninger i Jugend stil. Ved Universitätsplatz med de finurlige figurer i springvandet Brunnen der Lebensfreude bør du lige nyde den dekorative facade i renæssance stil på Rostock Universitet. Her studerede den danske astronom Tycho Brahe i 1500 tallet og var i en duel så uheldig at miste en del af sin næse.

Den Mecklenburgske Stork, der blev fanget levende med en afrikansk pil gennem halsenSlå så et smut ind på Universitets Zoologiske samling, der byder på to rariteter; Den Mecklenburgske Stork, der blev fanget levende med en afrikansk pil gennem halsen og på det grundlag blev det første bevis på trækfuglenes lange flyvetur og herudover en udstoppet isbjørn i fuld størrelse.

I Kloster zum Heiligen Kreuz finder du den drabelige statue af Skt. Jørgen og DragenTæt på finder du Kloster zum Heiligen Kreuz, der efter sigende skulle være etableret i 1270 af den danske Dronning Margrethe Sambiria, på de egne kaldt Margrethe Sprænghest. I dag lægger det hus til Det kulturhistoriske Museum i Rostock og her får du bl.a. en overdådig og farvestrålende samling af altertavler og ikke mindst en drabelig statue af Skt. Jørgen og Dragen.

En pudsig detalje på det 700 år gamle rådhus på Neuer Markt er skulpturen af en slange ved en af søjlerneBevæg dig videre ned gennem Kröpeliner Strasse til Neuer Markt, Rostocks største torv, hvor du mødes af gamle og nye gavlhuse og ikke mindst det 700 år gamle rådhus med en særegen blanding af en barokbygning foran den gotiske murstensfacade. En pudsig detalje er en skulptur af en slange ved en af søjlerne, der efter sigende signalerer udødelighed, men med sin hale også kan minde om en ål. Op til jul omdannes Neuer Markt i øvrigt til Nordtysklands største julemarked.

Marienkirche, Rostocks største og vigtigste kirke, der blev bygget fra ca. 1290 og de næste fire hunderede årEt stenkast væk ligger Marienkirche, Rostocks største og vigtigste kirke, der blev bygget fra ca. 1290 og de næste fire hunderede år. Kig ind og lad dig imponere af den rige udsmykning, som et udtryk for byens velstand under hansetiden. Her kan du også se et pragteksemplar af et astronomisk ur fra 1472.

Følg Steinstrasse til den sydlige og imponerende byport Stein Tor i hollandsk renæssance stilEfter kirkebesøget følger du Steinstrasse til den sydlige byport Stein Tor i hollandsk renæssance stil og herfra langs den gamle bymur til den ældste byport Kuhtor. Ikke langt herfra ligger Nikolai Kirche fra 1230, Rostocks ældste kirke, der i dag bliver brugt til udstillinger og koncerter. Følg Lohgerberstrasse med fine gamle huse frem til Alter Markt, Rostocks første torv fra 1100 tallet. Her troner Skt. Petri Kirche, hvor du afgjort ikke bør snyde dig for den fabelagtige udsigt 44 meter oppe i det 117 meter høje tårn.

I Rostock kan du i august opleve Hanse Sail, en af verdens største regattaer for gamle sejlskibe © Lutz ZimmermannRund af med en tur langs havnen og indsug den maritime stemning. Er du her i august bliver dette ikke mindst sat i relief af Hanse Sail, en af verdens største regattaer for gamle sejlskibe. Ved kajen kan du se en gammel mastekran og længere henne ligger den tidligere isbryder Stephan Jantzen, der var i funktion indtil 1990.

Besøg Zoo Darwinium, hvor fine oplevelser venter © Zoo-Rostock Joachim KloockUde af midtbyen kan du også besøge have- og oplevelsesparken IGA park, Zoo + Darwineum, Det maritime museum Schiffbau- und Schifffahrtsmuseum, kunstmuseet Kunsthalle Rostock og Botanisk Have.

Mæt af oplevelser byder Rostock på et væld af gode restauranter og er du til godt tysk øl kan du eksempelvis kombinere med et besøg på Bryggeri Trotzenburg eller Zum Alten Fritz.

 Karls Erlebnis-Dorf i Rövershagen, hvor alt står i jordbærets tegn og er en kuriøs sammenblanding af marked, restaurant og forlystelse.Fra storby bevæger du dig et smut østpå ud på landet, nærmere betegnet til Karls Erlebnis-Dorf i Rövershagen, hvor alt står i jordbærets tegn og er en kuriøs sammenblanding af marked, restaurant og forlystelse. Køb alt fra friske jordbær over jordbærmarmelade til jordbær med fløde likør og hertil alskens husgeråd m.m. alt med et tvist af jordbær. Ind imellem kan du og familien så slå jer løs med forlystelser ude og inde.

I Warnemünde kan du boltre dig i Østersøen blå bølger ved den 80 meter brede og 15 km lange hvide sandstrand © TZRW Reimer WulfKør nu atter vestpå frem til den lille færge, der sejler dig over indsejlingen til Rostock over til badebyen Warnemünde. Her, tæt på Rostock, kan du boltre dig i Østersøen blå bølger ved den 80 meter brede og 15 km lange hvide sandstrand og efterfølgende hvile ud i en traditionel tysk strandstol.

Aftenstemning langs kajen ved Alter Strom i Warnemünde©_TZRW_Joachim-KloockSpadser en tur langs strandpromenaden eller gå en tur ad Alter Strom langs kajen og nyd en Fischbrötchen (fiskesandwich) og den maritime stemning med udflugtsskibe, fiskekuttere og andre skibe.

 

Spadser en tur på strandpromenaden og rund af med en forfriskning i Teepott lige ved siden af det 37 meter høje fyrtårn © René LegrandBesøg gerne det idylliske hjemstavnsmuseum Heimatmuseum Warnemünde inden du drager ad den brostensbelagte Alexandrinenenstrasse med de mange små og smukke gamle huse i bedste landsbystil. Rund af med en forfriskning i Teepott lige ved siden af det 37 meter høje fyrtårn.

Besøg evt. også Sandwelt Warnemünde, den årlige sandskulpturudstilling (maj-okt) eller Ostsee Welten, hvor du får Østersøen i i helt op til 5D.

Klosterkirken Bad Doberan er et imponerende pragteksempel på tysk teglstensgotik fra 1200 talletTuren fører dig nu langs Østersøkysten gennem vekslende mark og skovområder til Nienhagen, hvor du drejer ind i landet frem til den hyggelige lille by Bad Doberan. Et must er et besøg i Klosterkirken Doberan Münster, som er et imponerende pragteksempel på tysk teglstensgotik fra 1200 tallet.

I Klosterkirken Doberan Münster kan du se gravmælet for den tidligere danske dronning Margrethe Sprænghest Lad dig beundre over den utroligt velbevarede indvendige udsmykning ikke mindst gravmælet for den tidligere omtalte danske dronning Margrethe Sprænghest.
 

 

Tag damptoget på den gamle smalsporsbane Molli på en 15 kilometer lange tur til HeiligenDamm og KühlungsbornAndet steds i Bad Doberan afgår damptoget på den gamle smalsporsbane Molli på en 15 kilometer lange tur. Med røg og damp ankommer du så standsmæssigt til de to gamle og mondæne Østersø kurbadebyer, HeiligenDamm og Kühlungsborn.

Det storslåede Grand Hotel Heiligendamm lagde hus til G8 topmødet i 2007Ellers fortsætter du bare i bil til den gamle mondæne badeby HeiligenDamm med prægtige hvide klassistiske huse, ikke mindst det meget elegante og luksuriøse Grand Hotel Heiligendamm, der i 2007 lagde hus til G8 topmødet. Gå helt ud for enden af den 200 meter lange badebro og få et formidabelt kig til stranden og de hvide huse.

Hele 240 meter strækker badebroen i Kühlungsborn sig ud i Østersøen© Touristik Service Kühlungsborn GmbHEndnu længere bro ud i vandet på hele 240 meter finder du i Kühlungsborn, der ligeledes er en klassisk badeby. Foruden den dejlige strand er byen omgivet af skov med gode muligheder for en vandretur.
 

Fra Bastorfs fyrtårn får du en fantastisk udsigt med kig helt ind til Rostock© Touristik Service Kühlungsborn GmbHVidere langs kysten forbi Bastorf, hvor du lige kan lave en afstikker op til Bastorfs fyrtårn, der på trods af sin ringe højde på kun 21 meter men med sin høje placering i landskabet alligevel giver en fantastisk udsigt med kig helt ind til Rostock.

Poel er Mecklenburgs største ø med kilometer lange sandstrande © Sebastian KrauleidisStadig langs kysten når du frem til Gross Strömkendorf og herfra kører du ud på en dæmning og over en bro til øen Poel, der er Mecklenburgs største ø. Fik du ikke dyppet dig i Warnemündes bølger, er her kilometer lange sandstrande og tilbud om alskens sportslige aktiviteter. Ellers kan du bare nyde øens markslandskab og skue de mange forskellige fugle, der holder til her.

Fra Poel er der kun en kort kørsel ind til Wismar, den anden hansestad på turen.

Wismar
stammer tilbage fra 1226 og som en del af Hanseforbundet udviklede byen sig gennem middelalderen til en velstående by. Det ser du bl.a. i de mange prægtige og velbevarede huse og ikke mindst i byens betagende gotiske murstenskirkerWismar har i endnu højere grad end Rostock formået at bevare sit middelalderlige præg og er af samme årsag også på UNESCOs liste over bevaringsværdige steder. Byen stammer tilbage fra 1226 og som en del af Hanseforbundet udviklede byen sig gennem middelalderen til en velstående by. Det ser du bl.a. i de mange prægtige og velbevarede huse og ikke mindst i byens betagende gotiske murstenskirker. Andre levn fra fortiden vidner om at byen fra 1632 var en del af det svenske rige og først blev løskøbt i 1902 for 1,250,000 riksdaler. I dag afholdes hvert år Schwedenfest til minde herom.

Det gamle gavlhuse Alte Schwede ud til Markplatz er et af Wismars ældste huse helt tilbage fra 1380Et godt udgangspunkt for din tur rundt i byen er centralt beliggende Marktplatz, der er det største torv i Mecklenburg-Vorpommern. Rundt om torvet ligger fine gamle gavlhuse, ikke mindst Alte Schwede et af Wismars ældste huse helt tilbage fra 1380. Siden 1878 har det været restaurant, hvor navnet refererer til byens tidligere ejere.

Den fornemme renæssance vandkunst, der egentlig blot var en brøndPå selve torvet møder dit blik den fornemme renæssance vandkunst, der egentlig blot var en brønd. Mod nord det elegante klassicistiske rådhus, hvor du i kælderen kan se en udstilling om byens historie.

Af St. Marien Kirche, er der kun tårnet tilbage, resten blev ødelagt under 2. verdenskrig.Tæt på Marktplatz ligger tre af Wismars gamle murstensgotik kirker. Af St. Marien Kirche, er der kun tårnet tilbage, resten blev ødelagt under 2. verdenskrig. Et must her, er at se 3D filmen om hvordan gotiske murstenskirker blev bygget; en fascinerende og lærerig lille film.

St. Georgen Kirche, som først fornyligt er genopbygget efter ødelæggelserne i krigen og hvor det er svært ikke at lade sig imponere over det høje kirkerumMed den viden kan du så fortsætte til hhv. St. Georgen Kirche, som først fornyligt er genopbygget efter ødelæggelserne i krigen og hvor det er svært ikke at lade sig imponere over det høje kirkerum. Som ekstra bonus får du en vidunderlig udsigt ud over hele Wismar og omegn fra udsigtsplatformen 36 meter oppe.  I Heligen-Geist-Kirche fra 1400 tallet indbyder det bemalede loft med scener fra biblen til et kig op ad.

Den fine Wassertor var en af de fem byporte i WismarGå nu en tur ned i den gamle havn, hvor fiskekuttere og havneliv giver en fin maritim stemning. Her ligger også Wassertor, som var en af de fem byporte i Wismar.
 

Baumhaus fra 1700 tallet, hvorfra træstammer blev lagt tværs over havneindløbet om natten for at beskytte byen mod pirater og andre onder © A. RudolphSe desuden Baumhaus fra 1700 tallet, hvorfra træstammer blev lagt tværs over havneindløbet om natten for at beskytte byen mod pirater og andre onder. Lige udenfor huset ser du kopier af to Schwedenköpfe, som var Herkules buster, der stod på pæle i havneløbet.

Frische Grube er en af Wismars ældste gader med kunstigt lille vandløb i midten, hvorfra beboerne oprindeligt hentede deres vandEn af de originale buster kan du i øvrigt se i det elegante renæssancehus Schabbelhaus, der i dag huser Wismars byhistoriske Museum. For at komme hertil kan du passende gå op gennem Frische Grube, en af Wismars ældste gader med kunstigt lille vandløb i midten, hvorfra beboerne oprindeligt hentede deres vand.

I den smukke gade Lohberg ligger bryghuset Brauhaus am Lohberg der byder på egenproduceret vådt og tørt og en lille spids til ganenLav dog lige et smut til den smukke gade Lohberg, hvor Bryghuset Brauhaus am Lohberg dels er et af de ældste huse, dels byder på egenproduceret vådt og tørt og en lille spids til ganen.
 

St. Nikolai Kirche er en af Mellemeuropas største kirker, med et midterskib på hele 37 meters højde, der kun overgås af Domkirken i KölnRund din lille tur af med et kig ind i St. Nikolai Kirche, som er en af Mellemeuropas største kirker, med et midterskib på hele 37 meters højde, der kun overgås af Domkirken i Köln. Har du brug for et lille hvil i grønne omgivelser danner parken Lindengarten en fin ramme.

Bygningen af det smukke Fürstenhof blev påbegyndt af Hertug Albrecht i 1512 som sommerresidens Besøg også gerne arsenalet Zeughaus, det fyrstlige Fürstenhof, Krämerstrasse med det første varehus Karstadt, dyreparken Tierpark Wismar og experimentariet Phan Technikum.
 

Fra den gamle hansestad går turen vestpå ad hovedvej 105 til Gägelow og herfra videre forbi Hohenkirchen og ad en lille vej ud til Ostseebad Boltenhagen der byder på både skov og strand.

Schloss Bothmer er Mecklenburg-Vorpommerns største barok slotsanlæg, som nok er et besøg værd © Steffen Spitzner GeraFra badebyen kører du sydpå til Klütz, hvor Mecklenburg-Vorpommerns største barok slotsanlæg Schloss Bothmer nok er et besøg værd. Videre til Kalkhorst og gennem den fagre skov Lenorenwald til Roggenstorf og ned til hovedvej 105. Kør mod Dassow og få ægte levende tigre og løver tæt på livet i Tigerpark Dassow.

Kør nu den sidste strækning ind til Lübeck ad hovedvej 105 og derefter 104, hvor du evt. lige kan holde en pause og gå en tur ad Jakobsweg i hedelandskabet på Palinger Heide inden du ankommer til den tredje og sidste hansestad på turen

Lubeck
Panorama over Lübecks tage og de mange kirketårne © Hochbildnerei.deLübeck er kendt som byen med de syv tårne og ligesom i Wismar er middelalder bydelen på UNESCOs Verdenskulturarvliste som bevaringsværdig. Lübeck blev grundlagt i 1143 og kort efter påbegyndtes bygningen af byens tre store kirker, Domkirken, St. Marien og St. Petri og op gennem historien var byen var Hanseforbundets vigtigste.

Lübecks gamle bydel ligger ved floden Trave og her kan du endnu se de gavlvendte saltlagerbygninger (Salzspeicher)Den gamle bydel ligger på en ø i floden Trave og her kan du endnu se de gavlvendte saltlagerbygninger (Salzspeicher) Tæt på finder du byens vartegn den imponerende byport Holstener Tor, et storslået symbol på byens status som fri stad gennem historien. Porten kan passende være indledning på dit besøg. 

Et must er en tur ind gennem en af de mange små gyder og baggårdeSpadser en tur rundt i byens gader og stræder og nyd de kønne gamle bygninger. Et must er en tur ind gennem en af de mange små gyder og baggårde, hvor du nærmest kan kigge ind til folk, hvor de bor i de små gamle huse. Mens du går rundt i byen, vil du bemærke, at der mange steder i fortovet er nedsat messing mindeplader foran husene med indgraverede navne på de jøder, der boede der før 2. verdenskrig.

Kryds en tur over rådhuspladsen, hvor du bare må nyde det smukke og fortryllende gamle rådhus © LTM Uwe-FreitagKryds en tur over rådhuspladsen, hvor du bare må nyde det smukke og fortryllende gamle rådhus. Besøg herefter Museumsquartiert St. Annen, der giver dig et godt indblik i Lübecks lange og spændende historie som handelsby i Hanseforbundet. Vil du vide mere om Hanseforbundet bør du besøge Europæisk Hansemuseum.

Domkirken, der med sine to høje tårne, er Lübecks ældste og St. Petri fra 1200 tallet, hvor du fra udsigtsplatformen får et formidabelt skue ud over byenEndvidere bør du se Tysklands tredjestørste kirke St.Marienkirche, et flagskib i nordtysk murstensgotik, hvor du inden for finder verdens største mekaniske orgel. Besøg også Domkirken, der med sine to høje tårne, er Lübecks ældste og St. Petri fra 1200 tallet, hvor du fra udsigtsplatformen får et formidabelt skue ud over byen. Andre kirker er St. jacobi, Katharinen Kirche og St. Aegidien

Burgkloster med barok byporten Burgtor blev bygget tilbage i 1200 talletAndetsteds finder du det solide Burgkloster med barok byporten Burgtor, der blev bygget tilbage i 1200 tallet. Ikke langt herfra  i museumshavnen kan du se sejlskibet Lisa von Lübeck. Det er en tro kopi af en Karavel fra 1400 tallet, som købmændene i Hanseforbundet brugte til at transportere deres varer. 

På Museet Behnhaus Drägerhaus kan bl.a. nyde flere værker af den norske maler Edvard MunchLübeck byder også på museer over tre berømtheder, hvor du kan fordybe dig i hhv. forfatteren Thomas Mann i Buddenbrook Haus, multikunstneren Günter Grass Haus og endelig den tidligere statsmand Willy Brandt Haus. Andre museer du kan overveje er Industriemuseum Geschichtswerkstatt Herrenwyk, Kunstmuseet Behnhaus Drägerhaus, Museum für Natur und Umwelt og Theater Figuren Museum

Vil du smage den berømte Lübecker Marzipan, er Cafe Niederegger et godt bud © NiedereggerMed sit øgenavn som marcipanbyen, skal du selvfølgelig også smage Lübecker Marzipan, hvilket du eksempelvis kan få tilfredsstillet på Cafe Niederegger. Et andet hyggeligt sted er hos Cafe Frøken Wildhagen, hvor den tidligere tandtekniker fra København, nu disker op med diverse lækkerier. Er du mere til lokale egnsretter er restauranten Schiffergesellschaft et godt bud.

Nyd synet til sol og strand med en gåtur på strandpromenaden i TravemündeFra Lübeck kører du til Travemünde, der er, hvad Warnemünde er for Rostock, en badeby tæt på byen. Det er en af Tysklands ældste badebyer med elegante gamle sommerhuse og badehoteller. Tag en dukkert i vandet ved de brede sandstrande, slap af i en af de karakteristiske tyske strandstole og eller spadser en tur på strandpromenaden.

I Travemünde Havn kan du gå ombord på Passat, en ægte firemastet Bark og vil du se det hele fra oven, belønnes du med en fin udsigt fra toppen af Det gamle fyrtårn © LTM-K.EGå gerne en tur i Fiskerihavnen og køb friskfanget fisk fra kutterne eller sæt en lækker fiskesandwich til livs. Andet steds i havnen kan du komme ombord på Passat, en ægte firemastet Bark og hvis du vil se det hele fra oven, belønnes du med en fin udsigt fra toppen af Det gamle fyrtårn. Herfra kan du også betragte den livlige trafik med færger til bl.a. Sverige og Finland og de mange krydstogtskibe, der anløber havnen.

Langs kysten i Niendorf, Timmendorfer Strand, Scharbeutz og Sierksdorf er der gode muligheder for det glade badeliv og uden for sommersæsonen mange andre aktiviteter Den næste strækning af turen fører dig langs kysten gennem badebyerne Niendorf, Timmendorfer Strand, Scharbeutz og Sierksdorf, der alle giver dig mulighed for det glade badeliv, hvis du ikke fik tilfredsstillet det i Travemünde.

I Sierksdorf kan du besøge forlystelsesparken Hansa-Park, der nok skal kunne underholde i en rum tidI Sierksdorf kan du og familien i tilgift besøge forlystelsesparken Hansa-Park, der nok skal kunne underholde i en rum tid. Hvis du vil se noget mere kuriøst, byder byen på noget så specielt som et Bananmuseum.

Neustadt in Holstein var oprindeligt et fiskerlejeStadig langs kysten kommer du til den hyggelige købstad Neustadt in Holstein. Det var oprindeligt et fiskerleje og under kong Christian den 4. havde byen et kongeligt skibsbyggeri, hvor bl.a. det navnkundige Trefoldigheden blev bygget.

Det smukke gamle Kloster Cismar stammer helt tilbage fra 1177 © Tourismus-Service GrömitzI Grömitz får du muligheden for at komme 400 meter ud i havet på byens lange badebro eller hvad med at besøge Noahs Ark, byens zoologiske have. Kør videre til Cismar, hvor du afgjort bør se det smukke gamle Kloster Cismar, der stammer helt tilbage fra 1177.

I Heiligenhafen er byens puls centreret om havnen med fiskekuttere og havnestemning © HVB GmbH & Co. KG Tourismus-Service HeiligenhafenFortsæt gennem Grube og Neukirchen til Heiligenhafen. Her er byens puls centreret om havnen med fiskekuttere og havnestemning. Rundt om byen har du foruden stranden med en 450 meter lang badebro, den smukke natur med sjældne dyr og planter på kystskrænterne, der indbyder til en solid vandrertur.

Besøg Frilandsmusset Kathrinenhof, hvor du kan se flere gamle huse og værksteder fra Fehmarns historie © Tourismus-Service FehmarnMæt af natur krydser du nu Fehmarnsund henover Fehmarnsundbrücke og er dermed på Fehmarn. Har du stadig mod på flere oplevelser byder øen på smuk natur og dejlige strande. Du kan også besøge Frilandsmusset Kathrinenhof, Mølle- og landbrugsmuseet eller det lokalhistoriske Fehmarn-Museum Burg. Sidstnævnte ligger i den hyggelige Burg, der er øens hovedby med fine gamle huse i dansk stil og en rar atmosfære, hvor du hurtigt slapper af.

Lad det være det sidste minde på turen og kør nu til havnen i Puttgarden, hvor færgen sejler dig til Rødby i Danmark og du har kørt, set og oplevet Mecklenburg og Holstein.

 Få mere information og inspiration om
Rostock og Warnemünde
Wismar
Lübeck og Travemünde
Timmendorfer Strand
Grömitz
Heiligenhafen
Fehmarn
Mecklenburg-Vorpommern
Schleswig-Holstein
Det tyske Turistbureau:
Mecklenburg-Vorpommern
Schleswig-Holstein

  

Book din feriebolig på turen med FDM travel:
Schleswig Holstein
Ferieboliger i byerne på ruten med FDM travel
 Rostock  Radisson Blu
 Wismar  Steigenberg Hotel Stadt Hamburg
 Lübeck  Holiday Inn
   Park Inn be Radisson
 Grömitz  Carat Hotel

Kort over rundturen

Nedenfor på kortet kan du se ruten på rundturen.

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen