Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Overnatning uden for campingpladser

Det er i de færreste lande tilladt at overnatte i campingvognen på parkeringspladser

Få overblikket over, hvor i Europa du må overnatte uden for campingpladser. Husk dog, at FDM generelt fraråder overnatning på gader og parkeringspladser af sikkerhedsmæssige årsager.

Få overblik over reglerne for overnatning

Campingvognen er spændt bag på bilen og familien er på vej ud i det europæiske ferieland. Men når det er tid til en pause for natten, må man så egentlig overnatte uden for en campingplads, hvis man ikke lige er nået til sit bestemmelsessted?

Regler for overnatning uden for campingpladser er forskellige fra land til land. Nogle steder er det helt forbudt. Nogle steder må man, hvis man har fået lov. Mens det andre steder er i orden at overnatte på f.eks. en rasteplads eller en parkeringsplads.

FDM har lavet en vejledende oversigt, så du kan få overblik over, hvordan du skal forholde dig, når du vil overnatte i campingvogn i udlandet. Vær dog opmærksom på, at FDM generelt fraråder overnatning på gader og parkeringspladser. Er du nødt til at holde en pause for natten uden for en parkeringsplads, så sørg for at vælge f.eks. en større bemandet rasteplads.

Hent oversigten over reglerne for campering her (pdf)

FDM anbefaler

Hvis man gerne vil tage en hurtig overnatning og ikke ønsker at køre ind på en fuldt udstyret campingplads, men samtidig ønsker ordnede forhold, så findes der i Europa en række holdepladser beregnet til formålet. Nogle er forbeholdt autocampere, mens andre også modtager campingvogne. Disse holdepladser findes i ADACs bog Stellplatzführer, som er en rigtig god bog, hvis man påtænker at køre rundt i Europa i autocamper eller med campingvogn.
NB. Bogen er på tysk!

Køb Stellplatzführer i FDMs netbutik 

FDM anbefaler om camping og campingferie  

Find campingplads i Danmark med FDM rabat

Læs flere gode råd om campingferie

Kør campingudstyr i FDMs netbutik

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen