Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Klar til campingferie

Klar til campingferie med FDM. Forbered din campingferie hjemmefra

En god campingferie begynder hjemme, og FDM giver her gode råd til, hvordan du forbereder turen, så du får en god start på ferien.

Forbered din campingferie hjemmefra

Bilen eller campingvognen er pakket, og familien kører i højt humør af sted mod årets feriemål. Intet kan gå galt. Eller kan det? For at få en god start på ferien, er det en god idé at have forberedt sig godt hjemmefra.

Find den rette campingplads

Først og fremmest skal du og familien finde ud af, hvor I vil hen, og i højsæsonen er det en rigtig god idé at have bestilt plads hjemmefra, hvis du vil være sikker på at kunne få plads på en bestemt campingplads. Især i Sydeuropa kan de populære pladser sagtens være optaget, hvis du kommer uden at have bestilt på forhånd. På nettet findes der flere gode sider, som kan guide til campingpladser i Europa.

LÆS MERE: Find campingplads i Europa med ACSI Eurocamping

LÆS MERE: Campingpladser i Danmark med FDM rabat
LÆS MERE: Campingpladser i Norge med FDM rabat
LÆS MERE: Campingpladser i Sverige med FDM rabat 

Dokumenter, mærkater og sikkerhedsudstyr 

Sørg for at have de rette dokumenter og det rigtige udstyr med på ferien. Du skal f.eks. medbringe registreringsattest på både bil og campingvogn (del 1). Du skal også huske, at nogle lande har krav til, at du skal medbringe to advarselstrekanter, hvis du kører med anhænger. Endelig skal du være opmærksom på motorvejsafgiter. I Schweiz skal du f.eks. have motorvejsmærkat til både bil og campingvogn. Husk også at medbringe dit FDM fordelskort, da det giver adgang til en række rabatter i Europa.  

LÆS MERE:Campingpas 

LÆS MERE: rejsedokumenter til kør selv-ferien

LÆS MERE: sikkerhedsudstyr i Europa

LÆS MERE: motorvejsafgifter i Europa

LÆS MERE: Rabatter i Europa med FDM

Pak med omhu

Der er mange ting, du kan få brug for på en campingferie, og når du har en campingvogn med dig, er der heldigvis også plads til at medbringe remedierne. Men vær alligevel opmærksom på, hvad du får puttet ind i vognen. Ellers risikerer du at laste den for tungt. Vej derfor det, du pakker i vognen, så du ikke kommer til at overskride vognens totalvægt, der er den maksimale vægt, som campingvognen må veje inkl. last. Sørg for at ting som borde, stole, køkkengrej mv. er i letvægtsmateriale særligt beregnet til camping, så du kan pakke så let som muligt. Husk også, at store og tunge ting skal lastes i bunden af vognen for at sikre så stabil kørsel som muligt.

LÆS MERE: Pak campingvognen rigtigt 

Kom hurtigt gennem Tyskland 

Når campingvognen er pakket, vil de fleste gerne ud over stepperne og frem til feriemålet hurtigst muligt. Og går turen gennem Tyskland, kan du komme hurtigere afsted, hvis du får campingvognen Tempo 100-godkendt. Det giver den fordel, at du må køre 100  km/t på den tyske Autobahn frem for de sædvanlige 80 km/t. Dermed kan du komme hurtigere frem til feriemålet, og du behøver ikke i samme grad bekymre dig om, hvorvidt du sænker trafikken på motorvejen. Som noget nyt har du også mulighed for pr. 1. juli 2016 at søge om en dansk Tempo 100-godkendelse.

LÆS MERE: Tempo 100 i Danmark og Tyskland

Vælg en campingvognsvenlig rute

En af fordelene ved campingvognen er, at den giver frihed til at rejse rundt, som man vil. En af ulemperne er, at det nogle steder kan være meget besværligt at komme rundt med en campingvogn på slæb. Sørg derfor for at vælge en rute, der er velegnet til kørsel med campingvogn, så du ikke kommer ud for ubehagelige overraskelser. Du kan f.eks. benytte FDMs ruteplan, hvor du kan påføre, at du kører med anhænger. Der vil så i ruteplanen blive taget højde for steder, der er ikke egner sig til kørsel med anhænger.

Gå til FDMs ruteplan (kun for FDM medlemmer)

LÆS MERE: Bjergkørsel med campingvogn

Øv dig i at manøvrere

Når det så er sagt, så kan du aldrig helt gardere dig mod at komme i situationer, hvor du skal manøvrere med campingvognen. Derfor er det vigtigt, at du hjemmefra er blevet fortrolig med at køre med anhæger. Vil du gerne træne din kørsel med campingvogn, kan du f.eks. deltage i et køreteknisk kursus hos FDM, hvor du lærer at takle campingvognen i forskellige situationer.

LÆS MERE: Køretekniske kurser med campingvogn

Vær klar, hvis uheldet er ude

Selv den mest rutinerede campist kan dog komme ud for et uheld på turen. Det kan være alt fra et punkteret dæk til mere alvorlige ting. Har du kaskoforsikring på både bil og campingvogn, kan du få hjælp via SOS International og det røde kort. Har du kun kaskoforsikring på bilen, hjælper SOS dog kun med bilen. Husk også, at SOS ikke dækker i Danmark, så får du problemer, inden du når grænsen, skal du førge for, at du har vejhjælp til både bil og campingvogn.

LÆS MERE: FDM vejhjælp

LÆS MERE: Det Røde Kort og SOS International

FDM anbefaler om campingferie:

Alt om kør selv-ferie på fdm.dk 

Køb camping- og ferieudstyr i FDMs netbutik 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen