• Langt lys på motorvejen

  Måske er du en af de bilister, der er i tvivl om reglerne for brugen af langt lys, når du kører på motorvejen. I denne video gennemgår juridisk konsulent hos FDM Dennis Lange reglerne, så du kan bruge bilens lygter korrekt.

  Læs mere
 • FDM tester automatisk nødbremse

  Hvilken bil bremser mon ved den højeste hastighed, uden at du selv flytter foden til bremsen? FDM har testet den automatiske nødbremse i tre biler og fundet en klar vinder. Se hvilken her.

  Læs mere
 • Den store forskel på vinter- og sommerdæk

  Hvis vinteren byder på sne og is, så er det helt klart mest fornuftigt at montere vinterdæk på bilen. Det er helt tydeligt i denne test foretaget på FDM Sjællandsringen. To ens biler, en med sommerdæk og en med vinterdæk skal bremse på glat vej. Se hvilken bil der standser først.

  Læs mere
 • Test dig selv som påvirket bilist

  Et par briller med lys og prægede glas, et headset med irriterende lyd og vægte bundet på håndled, knæ og ankler kan give fornemmelsen af at være bilist påvirket af alkohol eller stoffer. Se her hvordan 18-årige Sebastian Magnussen klarer turen rundt på FDM Sjællandsringen i udstyr der imiterer, at han er påvirket.

  Læs mere
 • Hold afstand i trafikken

  Der skal være afstand til den forankørende når du kører bil i trafikken på eksempelvis motorvejen. Der er gode tommelfingerregler der gør det nemmere for dig at finde den rigtige afstand. Her fortæller Dennis Lange om hvordan du nemt beregner afstanden til andre biler.

  Læs mere
 • Crashtest med lastbil

  Ved det årlige arrangement Drivers Event på FDM Sjællandsringen bliver der foretaget en crashtest med en lastbil og en kø af fem personbiler. Se her hvor fatalt det ender hvis en lastbil overser en kø eller ikke når at bremse bag den.

  Læs mere
 • Mobilen gør dig ukoncentreret

  Skriver du sms mens du kører? Eller skal der lige en selfi ud til vennerne, så de kan se, hvordan du ser ud i din første bil? Begge dele er både ulovligt og en virkelig dårlig idé. Ved et arrangement i København satte en øvelse på en snæver bane fokus på, hvor ukoncentreret man bliver som bilist af at køre med en mobil i hånden.

  Læs mere
 • Ulykkeslinjen skal hjælpe trafikskadede

  Ulykkeslinjen er et samarbejde mellem blandt andre PTU, Rigspolitiet og Forsikring og Pension. Her sidder socialrådgivere klar til at give gratis vejledning om genoptræning, sygedagpenge, forsikringssager osv. Ulykkeslinjen træffes på telefon 36 73 20 00 og er åben hverdage mellem kl. 9-15.

  Læs mere
 • Vigtigt at overholde fartbegrænsning ved vejarbejde

  Ved vejarbejde er der ofte hastighedsnedsættelse. Fartbegrænsningen skyldes i høj grad vejens forløb og beskaffenhed, mens der graves eller asfalteres. Derfor er det vigtigt, at bilisterne overholder fartgrænsen ikke mindst for deres egen skyld. For selv om hastigheden også sættes ned for at beskytte dem, der arbejder langs vejen, så er risikoen for at køre galt og komme alvorligt til skade med høj fart langt højere, end hvis du sætter farten ned.

  Læs mere
 • Test af automatisk bremsesystem

  Euro NCAP tester bilens automatiske bremsesystem kaldet AEB på en Nissan Qashqai.

  Læs mere

Kør bil når du kører bil

Kom med Nordsjællands Politi på patrulje når uopmærksomme bilister bliver standset.

Bilen kan se i mørke

Det kan være svært at se mennesker og dyr i vejkanten i vinterhalvåret. I videoen her kan du se, hvor effektiv den nye teknologi er i mørke.

SIKKERHED: SENESTE VIDEOER
+ Vis mere
SIKKERHED: MEST SETE VIDEOER
Hold til højre

Hold til højre

På danske veje er det lovpligtigt at holde så langt til højre som muligt....

+ Vis mere