Biler med startspærre kan stjæles

Biler med startspærre kan stjæles

I mange år har der været rygter om, at bilens startspærre kan omgås. Nu er det bevist. Her i videoen kan du se, at biler med startspærre kan stjæles med det rigtige værktøj.

I mange år har der været rygter om, at bilens startspærre kan omgås. Nu er det bevist. Biler med startspærre kan stjæles, hvis man har det rigtige værktøj.

Der findes i dag biler, hvor startspærren ikke kan omgås - endnu. Det samme var dog gældende for få år tilbage med de biler, der i dag godt kan stjæles. Det er nemlig hele tiden et spørgsmål om tid, før biltyvene finder en løsning på, hvordan de får fingre i en ny biltype. 

FDM har i samarbejde med firmaet Autolåsesmeden undersøgt, om det kan lade sig gøre at omgå startspærren i en bil. Desværre viser det sig, at det godt kan lade sig gøre - endda meget hurtigt. 

Et biltyveri står og falder på, om biltyven har tid nok. En startspærre gør det mere besværligt for tyven at køre væk med bilen. Derfor er det naturligvis en bedre sikring af bilen, hvis der er installeret et startspærresystem. 

FDM anbefaler 

  • Biler med startspærre
  • GPS sporing til dyrere eller særligt attraktive biler

Se også FDMs andre videoer om biltyveri:

 

Din bilnøgle kan kopieres

FDM besøger lyssky reservedelsmarked i Polen 

9 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Jan Fischer Ras...
#9Kan man teknisk få sat sin startspærrer ud af kraft? Og er det i givet lovligt? Jeg har en ældre Skoda Fabia, hvis nøgler uafladeligt taber kodningen. Jeg har fået skiftet diverse dele, men lige meget hjælper det. Værkstedet omkoder nøglerne, bilen kan køre, men efter et stykke tid (sidste gang cirka 10 dage) taber nøglerne koden, og startspærreren forhindrer mig i at bruge min bil. Nu er værkstedets sidste tilbud en udskiftning af dele til cirka 9.000 uden garanti for at det vil afhjælpe problemet, så ville jeg altså hellere undvære en startspærre....
Rediger
 |  Skrevet af: Jens Højbjerg
#8Det er dybt, tankevækkende at se hvor let det er stjæle en bil, med startspærer
Jeg har defor et spørgsmål, for jeg er meget utryk ved situationen.
For problemet er følgende, jeg havde indbrud i mit hus i august måned da jeg var på ferie, vi havde begge bilnøgler med på ferie, det har vi altid.
Men da vi kom hjem, blev reservenøglen af en eller anden grund væk i roderiet, jeg har efter intensiv eftersøgning ikke kunne finde nøglen og har derfor fået lavet en ny på et autoriseret værksed, hvor begge nøgler er blevet omkodet og værkstedet har oplyst at den gamle nøgle ikke kan bruges til at starte bilen med, men kun bruges til at låse bilen op med.
Men som jeg forstår det, i indslaget kan nøglen hvis den falder i forkerete hænder og med det værktøj som åbenbart kan købes på nettet for 80 euro, er det muligt at stjæle bilen, noget jeg har forhåbentligc ikke har ret i og hvis jeg har hvad skal jeg så gøre.?
J. H. Petersen.
Rediger
 |  Skrevet af: Michael Reece
#7Det er da flot at FDM viser hvilket app. man skal bruge til at stjæle en bil med.
Man kan med lidt søgning på nettet købe det for 80.- euro FLOT FDM.
Rediger
 |  Skrevet af: Bo Wann
#6Nu har jeg så en ny bil uden traditionel nøgle, og kunne da godt tænke mig at vide som de er lige så nemme at stjæle?
Rediger
 |  Skrevet af: René Gulstad Egedal
#5Tankevækkende. 
Rediger
 |  Skrevet af: Michael Roar Nielsen
#4Otto: Det siger låsesmeden omkring 0:40-0:55 sek inde i filmen. At man med software kan udlæse data af låsen, hvor man så kan gå hjem og skære en nøgle efter det.
Rediger
 |  Skrevet af: Ove Lentz
#3Simpel forklaring Ad#1  3)

 

Det er jo pære let, som Egon Olsen ville sige, man tager blot et foto af nøglen (hvem har ikke et godt kamera i sin mobilos) - 'wupti dot com' - så er den kopi af nøglen let at fremstille.

Hvor vanskeligt kan det dog være.

Så moralen er, pas osse på dine bilnøgler - ligesom dine password og koder, ej heller skal 'ligge' frit tilgængelig, nogen steder!!
Rediger
 |  Skrevet af: Kitty Enevoldsen
#2René har arbejdet med autolåse i rigtig mange år. For mange år siden satte han Rukolåse i dørene på en Ford.
Han fortalte, at hvis en Fordnøgle var tilpas nedslebet kunne den åbne næsten alle Ford biler.
Han byttede også rundt på alle mine låse, da låsen i venstre fordør var betydelig mere slidt end i højre. Så jeg er ikke i tvivl om, at en bil med startspærre kan stjæles lige så nemt, som det bliver demonstreret.
Derfor bruger jeg stadig min kryptonit pedal/rat lås.
Rediger
 |  Skrevet af: Otto Jespersen
#1Det er fint at I gør opmærksom på udfordringer ifm. biltyveri og hvad man kan gøre for at forhindre det.
Jeg ser dog et modsætningsforhold i videoens premisser -
1) I udtaler at begge nøgler er i bilejerens lomme
2) I hævder at bilen med startspærre alligevel kan stjæles
3) En tekniker demonstrerer hvorledes tyveriet let foretages - men han komme ind med en nøgle - hvor har han den fra når begge nøgler ligger i ejerens lomme?
Det må vi ha' en forklaring på
Mvh. Otto Jespersen

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen