Sådan transporteres juletræet sikkert hjem

Sådan transporteres juletræet sikkert hjem

Når du har udvalgt familiens juletræ, skal det transporteres forsvarligt hjem. Her får du råd til, hvordan du sikkert kan transportere træet på taget af bilen.

Når du har fundet det helt rigtige juletræ, skal det transporteres sikkert hjem. Her er det vigtigt, at du bruger tid på at spænde træet godt fast på bilen. 

Fastspændt juletræ giver højere sikkerhed

Det er ikke nok med hverken snor eller cykelelastikker, når træet skal fastgøres på taget. Crashtest viser, at et juletræ på cirka 30 kilo kommer farende med en kraft, der svarer til 700 kilo ved en katastrofeopbremsning. Og det sker endda, selvom bilen holder en hastighed på 50 kilometer i timen.

Derfor er det vigtigt, at træet bliver fastgjort korrekt. I videoen kan du se, hvordan du skal gøre, før du transporterer træet hjem.

FDM anbefaler

  • Kør med træet på taget - ikke hængende ud ad bilen
  • Brug egnede remme til at sikre træet på bilens tagbøjler

SE OGSÅ: Sådan undgår du overlæs på traileren

4 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Barbara Borre Lange
#4Kære Allan.

Når man monterer forskelligt gods på taget af en bil med tagbøjler/tagbagagebærer er der naturligvis risiko for at visse dele kan berøre taget. Videoen omhandler sikkerhed i forbindelse med transport af et juletræ, og det er det vores væsentlige budskab i dette tilfælde. Man kan altid optimere fastgørelsen med beskyttelse af bilens lak bl.a. ved at sørge for at lakken er nyvasket, så skidt og snavs ikke er med til at ridse unødigt, ligesom man kan anvende transporttæppe til at pakke sit juletræ eller andet gods ind i, så risiko for skader på lak minimeres eller helt undgås. Venlig hilsen og god jul Barbara, FDM presse og kommunikation.
Rediger
 |  Skrevet af: Allan Østergaard Noe
#3Ridser træet ikke ikke lakken?
Rediger
 |  Skrevet af: Sonny Møller
#2Fin video, som virkelig anskueliggør hvor vigtigt det er at fastspænde sit gods. Det har vi løst her i "trailerlandet" :-)
Rediger
 |  Skrevet af: Aksel Jensen
#1Juletræer kan også transporteres på en cykelholder, roden støtter på trækkuglen og det spændes fast mellem stængerne der normalt holder cyklen

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen