Biludstilling Genève 2011

FDM klummer

Den velkendte forbrændingsmotor gør stadig store fremskridt, kan man se på Genève-udstillingen. Benzin og diesel behøver ikke skamme sig i forhold til elbiler.

Italienske Lancia har med ét slag fået flere nye modeller. Men det er amerikanske Chryslere med Lancia-logo.

Hyundai og Kia imponerer på biludstillingeni Genève. Kvalitet og førsteklasses teknologi skal nok give europæerne grå hår og kamp til stregen.

Det er mange år siden, der har været så mange nyheder på årets store bilbegivenhed, den internationale biludstilling i Genève. Og trods alt er det ikke elbiler, der fylder mest.

 
FDM nyheder

Infiniti hedder Nissans luksusmærke, som er meget lille i Europa og ikke-eksisterende i Danmark. En ny konceptbil skal trække Nissan i ungdommelig retning.

Som noget nyt kan den nye Kia Picanto fås som tredørs. Men det ekstra smarte, som tredørs biler kan have, udebliver hos Kia.

Skoda skifter stil på bilerne, brevpapiret og logoet. Den grønne farve er ved at fade ud.

Kan man skabe Fiat 500 om til en fræk coupé? Ja, det viser designhuset Zagato. Men det bliver nok ved denne ene show-bil.

Konceptbilen Ibx viser, at Seat åbenbart ikke helt har opgivet drømmen om en kompakt SUV. Og så er det en fin anledning til at gøre opmærksom på, at mærket er ved at få en ny designstil – igen igen.

Konceptbilen Vision D mere end antyder, at Skoda vil ændre markant stil på kommende modeller.

Toyota viser en MPV-udgave af hybridbilen Prius kaldet Prius+. Det er en syvsæders storfamiliebil, der er klar til salg om ca. et år. Den bliver første almindelige hybrid med litium-ion-batteri.

Toyota iQ kommer i år i en elektrisk udgave. I første omgang er det som testbiler, men i 2012 skal den lille elbil kunne købes. Rækkevidden er moderat.

Audi tager tilløb til lanceringen af næste generation A3 ved at vise en konceptudgave, som usædvanligt er en sedan.

Konceptbilen Smart Forspeed giver en forsigtig forsmag på den næste topersoners Smart og den rigtig eldrevne Smart. Og betyder det åbne design, at der også kommer en ny Crossblade?

Lancia viser en ny Ypsilon, der nu fås med fem døre og tocylindret motor. Det er stadig uvist, om den lille luksusbil - og Lancia i det hele taget - kommer til Danmark.

Den eldrevne sportsvogn Nissan Esflow er nok mest en charmeoffensiv for Nissans almindelige elbiler, men viser også, at elbiler er på vej ind i en ny fase.

Efter syv år ude i mørket genopstår De Tomaso. Det sker på Genève-udstillingen, hvor den første af tre planlagte modeller får premiere.

Renaults konceptbil Captur er en muskuløst udseende sportscoupé, der skal forberede os på et nyt Renault-design. Og vise ny motorteknik. Og en helt ny gearkasse. Og annoncere en produktionsbil.

Konceptbilen Minagi viser endnu et designskifte hos Mazda, men det ser ikke kedeligt ud. Og så er bilen en budbringer om, at Mazda vil bygge en VW Tiguan-konkurrent.

Den europæiske udgave af Toyota Yaris debuterer allerede på biludstillingen i Genève i marts. Det sker tilmed i en hybridudgave. Den nye Yaris uden hybridteknik kommer sidst på året. Også premiere på syvpersoners Prius+.

En virkelighedsnær konceptudgave af Opel Zafira vises på Genève-udstillingen i marts. Inden udstillingen må vi se en virtuel udgave af konceptet.

Peugeots mellemklassemodel 308 får et iøjnefaldende facelift og stop-start-teknik. Hajgabet er på retræte. Lancering i Danmark i forsommeren.

Bambus som materiale og i det hele taget så enkelt og simpelt som muligt. Den schweiziske bil-excentriker Rinderknecht er klar med et nyt visionært bilkoncept, Rinspeed Bamboo.

Kombinationen af en kraftig dieselmotor og en elmotor får Volvos V60 til at køre 52 km pr. liter efter standard-målemetoden. Miljøbilen går i produktion næste år.

En helt ny og frisk minibil er på vej fra Mitsubishi - men først om et år. Produktionen flytter fra Holland til Thailand.

Afløseren for Hyundai Sonata ser ud til at blive en værdig udfordrer i firmabilsklassen, og den nye i40 lægger hårdt ud ved at komme først som stationcar.

Skitser af tredje generation Kia Rio viser en meget fiksere og ungdommelig bil end den nuværende. Bilen får lov til at beholde Rio-navnet.

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen