Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Serviceeftersyn på bilen

serviceeftersyn

Alle biler skal til serviceeftersyn. Bilens alder og din brug af bilen er med til at afgøre, hvilket eftersyn der skal til og hvor ofte. Er der garanti på bilen, er det afgørende, at du følger producentens krav, hvis du ønsker at opretholde garantien.

Serviceeftersyn er med til at forebygge skader og reparationer samt skabe færrest mulige drifts- og sikkerhedsproblemer for bilejeren. Omfanget af et eftersyn fastsættes af den enkelte bilproducent/importør ud fra bilmodel samt motortype og kan også variere på baggrund af dit kørselsmønster.

Hvor ofte? 

Intervallet for serviceeftersyn kan variere helt nede fra 5.000 og op til 50.000 km., men mest almindeligt vil være et sted mellem 10.000 og 30.000 km. Køres der mindre end det specificerede km-interval, træder et års-interval i kraft, som er hvert eller hvert andet år.

Typer af serviceeftersyn

Der findes som udgangspunkt tre typer af serviceeftersyn, du kan vælge mellem: Der findes som udgangspunkt tre slags serviceeftersyn

  • Olieservice er det grundlæggende eftersyn, som indeholder udskiftning af olie og –filter. Sommetider omfatter det også kontrol af bremse- og kølevæske, smøring af døre samt kontrol og justering af lys og dæktryk. 
  • Lille eftersyn omhandler også olie/filterskift. Derudover vil det typisk indeholde kontrol af visker, lys, lygter og instrumenter, smøring af døre og klapper, kontrol og justering af dæktryk samt vurdering af dækmønster/slitage, kontrol af styretøj og undervognskomponenter, kontrol af udstødningssystem, visuel kontrol af bremser og sidst en prøvekørsel, hvor bilen generelt kontrolleres og vurderes. 
  • Stort eftersyn er som regel meget lig det lille eftersyn, men med den forskel at bremser adskilles, renses og smøres ligesom gear-/bagtøjsolier samt brændstof- og pollenfilter udskiftes. I sjældne tilfælde justeres også ventiler.

Vigtigt at vide

Hvis der er garanti på din bil, er det afgørende, at du overholder de krav bilimportøren har til serviceringer. Læs her hvordan du sikrer dig, om du skal bruge mærkeværksteder og hvordan du sparer penge på det næste serviceeftersyn.

VIGTIGT AT VIDE: Det bør du vide om serviceeftersyn 

Vedligeholdelsestest

Køber du en brugt bil, eller har du en ældre bil, kan der være andre servicebehov end ved en ny bil. Måske kører du kun få kilometer i din bil og skal derfor ikke så ofte have service på bilen. Hvis du ikke har overblik over din bils stand og behov for service, kan det være en ide at få en vedligeholdelsestest hos FDM. Så får du et overblik over, hvad der skal laves, inden du kører på værksted.

LÆS OM: Vedligeholdelsestest

FDM anbefaler også:

 

Vedligeholdelse af bilen på fdm.dk

Klage over værksted

Vigtigt at vide om serviceeftersyn

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Rediger
 |  Skrevet af: Maria Polerube
#1Har værkstedet nogen garanti for skader på de mekaniske dele der er efterset f.eks.
en ødelagt gearkasse hvis ikke oliestanden er kontrolleret?
en ødelagt bremse fordi der ikke er smurt med kobberfedt?
en ødelagt toppakning fordi termostaten ikke er kontrolleret?
et ødelagt dysserør fordi der mangler en stabilisator?

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen