Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Lygtebom til bilen

Kører du med cyklerholder bag på bilen eller andet, der helt eller delvist dækker for lygter eller nummerplade, skal du have en såkaldt lygtebom og en ekstra nummerplade.

Er bagenden af bilen fyldt med cykler eller andet, der dækker bare en enkelt af baglygterne, må du både investere i en lygtebom, en ekstra nummerplade samt et strømudtag med syvpolet stik, hvis ikke bilen har sådan et i forbindelse med en trækkrog i forvejen. Nummerpladen har røde tal og bogstaver. Pladen kan bestilles ved henvendelse til FDM.

SE HER: Bestil den 3. nummerplade i god tid

Udover prisen for selve nummerpladen vil der være en udgift til forsendelse. Husk at medbringe registreringsattesten til den bil, din lygtebom skal anvendes på. En lygtebom findes i mange forskellige størrelser og kvaliteter, men vær opmærksom på, at lygter og reflekser på bommen overholder kravene til, hvor de skal være placeret på netop din bil. Med andre ord: Køb hellere bommen for bred end for smal for at undgå bøder. Bøden for ikke at bruge lygtebom er 1000 kr.

Krav og kvalitet til lygtebom 

Kravene til lygtebom er, at  bommen og reflekser  maksimalt være 40 cm. fra bilens yderste kant. Desuden skal lygtebommen være 35-90 cm. over vejbanen. Vælg en rimelig kvalitet. Bommen skal kunne fastgøres forsvarligt øverst og nederst, så den ikke "dasker" ved kørsel. Kontrollér også blinklyset - for de helt billige modeller kan blinke modsat af i forhold til det ønskede.

Køb en god lygtebom i FDMs netbutik

Krav i udlandet

Som udgangspunkt er du dækket af de danske regler, hvis du har cykler e.l. bag på bilen, og har en lovlig lygtebom monteret. Der kan dog være enkelte lande, der har særregler. FDM anbefaler, at du orienterer dig om evt. særlige regler i de lande du skal køre i.

LÆS MERE: Regler i udlandet

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen