Bliv FDM medlem

- og få en masse fordele til dig og din bil

Kampagnetilbud: Spar 20% første år.

Bliv medlem

Er din campingvogn og dit fortelt forsikret godt nok i stormvejr?

Har du tjek på forsikringsdækningen af din campingvogn?

Vær sikker på, at du er dækket, hvis stormvejr og uheld er ude efter campingvogn, fortelt og indhold. Her får du gode råd til, hvad du skal være opmærksom på.

Af Kirstine Krefeld

En kaskoforsikring og et forsikringstjek kan spare dig for mange unødige ærgrelser, hvis du skulle være så uheldig, at din campingvogn kommer til skade under en storm eller en stormflod.

- Hvis din campingvogn er kaskoforsikret, så er den dækket, hvis der sker skader på den, og altså også i forbindelse med en storm, f.eks. hvis der falder træer, store grene eller andet ned over den. Der kan dog være en selvrisiko på forsikringen – men kaskoen dækker, lige som kaskoforsikringen på en bil, alle de uheld, der sker. Medmindre du laver en skade med vilje eller ved grov uagtsomhed, selvfølgelig, forklarer Ole Vidstrup, der er konsulent hos Forsikringsoplysningen.

De fleste forsikringsselskaber dækker også i tilfælde af stormflod, medmindre det konkret er undtaget i din police – læs den derfor grundigt.

- Campingvogne og indbo i vognen er undtaget i forhold til erstatning fra Stormrådet – lige som biler – fordi de, principielt, kan flyttes. Sådan er det ikke altid i praksis, men en campingvogn er rent forsikringsmæssigt defineret som noget, der har hjul og kan køres væk – også f.eks. hvis man er fastligger og har klodset den op – og derfor får ingen campingvognsejere noget fra Stormrådet, forklarer han.

Vær også ekstra opmærksom på, om dit fortelt er dækket, hvis det skulle blive ødelagt af stormvejr. Et sommerfortelt er nemlig ofte ikke dækket om vinteren:

- Det er lidt forskelligt fra selskab til selskab. Man skal kigge efter i sine forsikringsbetingelser, om der er særlige krav til, at der skal være vinterfortelt på i vintersæsonen, hvilken periode det helt præcist gælder og den slags detaljer. Nogle selskaber kan også have defineret, hvor stærkt, det skal have blæst, før forteltet er dækket. Ting, der befinder sig i forteltet, vil typisk være undtaget. De er altså ikke dækket. Så sørg for at rydde for, hvis det trækker op til uvejr, opfordrer Ole Vidstrup.

Kilde: Forsikringsoplysningen 

FDM anbefaler om camping og campingvogn 

LÆS MERE: Gode råd når du køber campingvogn

LÆS MERE: Gør campingvognen forårsklar

Køb campingudstyr i FDMs netbutik

FDM Kort Vidste du, at som medlem kan du bl.a. få:

  • Vejhjælp til campingvogn og trailer
  • Ekspertrådgivning og juridisk hjælp
  • Adgang til billån, forsikring og vejhjælp
  • Bladet Motor 11 x årligt med forbrugerstof og tips og tricks
Bliv medlem

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

1 kommentar

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Stephan Mathiassen
#1Havde et uheld i frankrig Sept. 2013 hvor en landbrugsmaskine kørte ind i os, og vognen væltede. (vi fik aldrig vognen hjem igen) vi fik stor hjælp af SOS, og ingen problemer med dækning samt indbo af vores forsikring ALM. BRAND. hilsen Stephan

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen