Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Suzuki Swift - køreglad minibil

Suzuki Swift. Foto. Karsten Meyland Lemche, FDM

Suzuki Swift byder på overraskende god plads i kabinen, men halter på sikkerheden. Nødbremse er ekstraudstyr til 5.000 kr.

BiltestSuzuki Swift 1.2 Dualjet Action m/AEB

Slagtilbud og sjov i gaden karakteriserer Suzuki Swift. Og i forhold til dens størrelse er der overraskende meget plads i kabinen. Så meget, at den fint kan rumme fire voksne. Den er dog ikke helt bred nok til, at tre voksne sidder komfortabelt på bagsædet.

Et klart minus er, at Suzuki ser stort på sikkerheden og sælger de to billigste varianter uden automatisk nødbremse.

Håndtaget til bagdørene er placeret højt. Det giver lidt dårligere udsyn, fordi sideruderne bliver mindre, og samtidig er de lidt sværere at åbne end traditionelle dørhåndtag.Men du må aldrig spare de 5.000 kr., som dette vigtige sikkerhedsudstyr koster ekstra, og vi har derfor regnet det ind i prisen og anført Euro NCAP-karakteren inklusive nødbremsen.

Læs også: Motors stortest af VW Polo - miniklassens bedste

God skærm

Den fornuftige køber får dog også adaptiv fartpilot med i købet, når nødbremsen tilvælges. Den fungerer udmærket, så længe trafikken bevæger sig. Men fordi testbilen er med manuelt gear, virker den naturligvis ikke til stilstand. Alligevel virker det meget afstressende, især ved tæt trafik eller rullende køkørsel.

LÆS OGSÅ: Stortest af Peugeot 208 - mest solgte bil i 2017

Rattet er lidt fladt i bunden, klassisk karakteristik for en sportslig model. Der er rimelig fralægningsplads i kabinen foran gearstangen. Ventilationen styres manuelt og har aircondition.På udstyrssiden er en syvtommers trykfølsom skærm standard, med den får du Apple CarPlay/Android Auto/Mirrorlink, bakkamera og mulighed for at tilkøbe navigation. Skærmen er grovkornet i forhold til standarden – man får, hvad man betaler for.

Køreglad og billig

Swift har, siden den kom frem i 2005, været Suzukis køreglade model, og det gælder fortsat. Vi har kritiseret styretøjet på Suzukis øvrige modeller, især Baleno og Ignis, og på Swift har det stadig en tendens til at binde lidt over midterstillingen. Men det fungerer langt bedre end i søstermodellerne og lever op til modellens køreglade image.

Hvor kabinen nærmest er maxi, så er bagagerummet fortsat mini. Her er 265 liters bagagerum, hvilket er noget mindre en klassens bedste på over 350 liter.Affjedringen er til den hårde side, og med fuldt læs er undervognen ikke elegant over fartbump.

LÆS OGSÅ: Motors duel mellem Kia Rio og Suzuki Baleno

1.2-liters motoren er lidt brystsvag i accelerationen, men er ganske støjsvag. Også når man kører med 130 km/t. Ganske imponerende.

I Swift får du meget plads og køreglæde for pengene. Men du skal huske at tilkøbe automatisk nødbremse, for en sikkerheds skyld.

LÆS OGSÅ: Stortest af Opel Corsa

Testinfo om Suzuki Swift:

Trykskærmen er standard på Action-versionen. Du skal dog tilkøbe navigationskortet, hvis du vil have det. Apple CarPlay er standard, det er Android Auto også når det lanceres i Danmark.Suzuki Swift 1.2 Dualjet Action m./AEB
150.780 kr. (nye afgifter)

Plus:
Plads
Forbrug
Trykskærm

Minus:
Motorkraft
LED-kørelys er standard på Action-versionen. De almindelige forlygter er ikke så kraftige, så man bør overveje topversionen Exclusive, der bl.a. har LED-forlygter.Nødbremse ej standard

Motors tal:
Målt forbrug: 23 km/l
Beregnet økonomi: 2,35 kr./km

Tag testen: Se hvilken bil, der passer til dig

Se alle tekniske data om Suzuki Swift på FDMs bildatabase

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen