Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Subaru Outback - hverdagens helt med småskrammer

Subaru Outback. Foto: Karsten Meyland Lemche, FDM

Outback er en velvoksen firehjulstrækker, der på nydelig vis kombinerer plads, komfort og råstyrke. Subarus største model er dog ikke perfekt.

BiltestSubaru Outback 2.5i Summit aut.

Subarus største bil hedder Outback og kan bedst beskrives som en stor stationcar med kraftig undervogn, firehjulstræk og gode egenskaber, selv når den asfalterede vej forlades.

I nyeste udgave er den udstyret med en meget avanceret nødbremse, der i den grad kan bremse bilen ned. Den betjener sig af to kameraer i forruden, og de styrer også fartpiloten, så bilen hele tiden holder tilpas afstand til forankørende. Det virker rigtig godt!

Læs også: Motors test af Volvo XC60 - moderne SUV

Subaru Outback er altid udstyret med firehjulstræk og automatgear. Den fås enten med denne 2.5-liters benzinmotor eller en toliters dieselmotor, der dog er 40.000 kroner dyrere.Boxer-motoren er et særkende for Subaru, og denne benzinudgave virker fint, men da den ikke har turbo, er effekten ikke helt på højde med mange af konkurrenternes, og særligt momentet er noget lavt.

Kunstigt automatgear

Outback er altid forsynet med et trinløst automatgear. Det er blevet meget bedre end tidligere, men opleves stadig ikke så lækkert som et af de traditionelle 8-trins automatgear, som mange af konkurrenterne har. Subarus gearkasse har fået indlagt kunstige skiftetrin, men springer fortsat op i omdrejninger, når man f.eks. vil overhale.

LÆS OGSÅ: Motors test af den kolossale SUV Skoda Kodiaq

Førerpladsen er nærmest klassisk/kedelig i sit design, men rummer til gengæld velordnede afsnit med knapper, der ligner noget fra generationer tilbage.Den store Outback er til gengæld yderst komfortabel at køre, og med et højt udstyrsniveau og masser af plads bliver bilen hurtigt hverdagens helt for dem, der ønsker en tryg, fleksibel og nærmest klassisk bil, som man kan regne med under alle køreforhold.

Testinfo om Subaru Outback:

Subaru Outback 2.5i Summit aut.
593.780 kr. (nye afgifter)

Plus:
Subaru Outback må trække 2.000 kg og er derfor velegnet for både hesteejere, campister og bådfolket.Plads
Firehjulstræk
2.000 kg trækvægt

Minus:
Automatgear

Motors tal:
Målt forbrug: 15 km/l
Automatgearet er af den trinløse type. Det fungerer fint ved moderat kørsel, men giver man gas, svarer det igen med høje motoromdrejninger i lang tid.Beregnet økonomi: 6,35 kr./km

Tag testen: Se hvilken bil, der passer til dig

Se alle tekniske data om Subaru Outback i FDMs bildatabase

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen