Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

BMW 1 & 2: mere luksus for færre penge

BMW’s 2-serie har fået et omfattende facelift med ny front, nye lygter og et nydesignet instrumentbord. Foto: BMW

BMW har givet sine billigste modeller et omfattende facelift, så oplevelsen af både 1- og 2-serien bedre matcher de store luksusbiler.

Motor mener: BMWs mindste modeller føles markant forbedret, og med moderne sikkerhedsudstyr, mulighed for avanceret opkobling til nettet og et lækkert interiør står både 1- og 2-serien stærkt. Men husk at tilkøbe nødbremsen.

Mens BMW virkelig har satset på luksus og lækre detaljer i 3-, 5- og 7-serien, har det knebet lidt med at få den samme fornemmelse frem i de små modeller.

Det har mærket nu rådet bod på med et facelift, der er ret omfattende.

Faceliftet omfatter både 2 Cabriolet og 2 Coupé, men ikke den forhjulstrukne 2 Active Tourer. Fotos: BMWEt helt nyt instrumentbord måtte der til, før alle var tilfredse, og med det fremstår de små modeller nu overlegne, når det handler om luksus-fornemmelsen i denne klasse. Udvendigt er nye LED for- og baglygter med til at profilere den nye årgang, og sammen med et nyt fælgdesign, nye farver og en ny grill tegnes der et flot billede af en ny og moderne bil.

Inspireret af 5-serien

Bag rattet mødes man nu af en lækkert udformet førerplads, hvor både instrumenthus og den store skærm i midten er hentet fra den ret nye 5-serie.

I kabinen har nye materialer og former løftet kvalitetsindtrykket markant. Den store skærm i midten er ekstraudstyr, og rummer danske menuer og dansk tale.Skærmen i midten kommer i to størrelser, hvor den helt store på billederne er ekstraudstyr. I begge tilfælde er opløsningen blevet meget detaljeret, og i topudgaven er den trykfølsom. Alle menuer er på dansk, og tilkøber man navigationsanlæg, taler det også dansk.

Fra 5-serien har man også hentet muligheden for at koble bilen til internettet, så man løbende får aktuelle trafikdata, mulighed for internetadgang og mulighed for at kommunikere med bilen fra sin smartphone. Apple Car Play kan nu køres trådløst, og har man en telefon, der understøtter det, kan den oplades trådløst.

Baghjulstræk er standard

Både 1- og 2-serien er bygget over den samme grundform, og numrene refererer til 1-serien som en femdørs hatchback og 2-serien som en todørs coupé samt cabrioletudgaven. Faceliftet omfatter ikke den forhjulstrukne 2-serie med efternavnet Active Tour.

Alle udgaver har fået LED lygter både for og bag. Som ekstraudstyr kan man tilkøbe disse adaptive LED-lygter, der tilpasser lyskeglen efter omgivelserne.Som eneste producent har BMW holdt fast i baghjulstræk i denne billigste udgave, og det giver bilen en særlig karakter. Den kan køres sportsligt, og da BMW tilbyder både adaptiv affjedring, sportsindstilling, store motorer og firehjulstræk i visse udgaver, er banen kridtet op til en sjov køreoplevelse.

Motor lod en cabriolet 220d med 190 hk og en coupé M240i med hele 360 hk demonstrere dette. Og i begge tilfælde stod vi tilbage med et indtryk af en velbygget og kompetent bil, der både kan bruges til hverdagens trivielle transportopgaver og til frisk kørsel, når omstændighederne tillader det.

I begge tilfælde stiger man ud af bilen med et smil i hele ansigtet, men M240i er dog så sportsligt afstemt, at nogle nok vil finde den for ubekvem til hverdagens mindre køreopgaver – her opleves den mere moderate cabriolet som en velafstemt bil med masser af fine facetter.

Billigste cabriolet, 218i, koster 453.000 kr., mens M240i koster fra 800.000 kr.

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

1 kommentar

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Søren Damgaard ...
#1Meget underlig artikel. Den nævner ikke noget om, hvornår denne facelift af fx. 1-serien skulle være foregået. Så vidt jeg ved, så er 1-serien ikke opdateret nævne værdigt siden 2015. Jo, der er kommet teleservice i bilen pga. lov ændringer, men ikke i forhold til udseende eller interiør skulle der være ændringer siden 2015.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen