Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Værd at vide om parkering i Europa

Parkeringsregler er forskellige fra land til land og endda fra by til by, så sørg for at tjekke reglerne lokalt

Der er ingen fælles regler for parkering i Europa. Du skal derfor orientere dig lokalt, når du kommer til en ny by. Vil du være helt sikker på ikke at komme i karambolage med lokale p-regler, så find betalingsparkering.

Hvordan du skal forholde dig til parkering, når du rejser i Europa er forskelligt fra land til land. Det kan endda være forskelligt fra by til by. Derfor skal du altid orientere dig lokalt, når du parkerer din bil, så du undgår parkeringsbøder. 

Er du i tvivl om, hvordan reglerne for parkering er, så kan det være en fordel at parkere på betalingsparkering, da du ved at betale for parkeringen kan undgå alt for mange mere eller mindre indviklede lokale parkeringsregler.

Brug af p-skiver

En tommelfingerregel er, at parkeringspladser reguleret med parkeringsskiver oftest findes i nord- og vesteuropæiske lande, mens jo længere syd-øst du kommer fra den danske grænse – jo sjældnere skal du bruge din p-skive. Til gengæld skal du her som oftest betale for parkering i parkometre. Er der parkeringspladser, hvor der kan parkeres med brug af p-skive, vil det være markeret med skiltning. Vær dog opmærksom på, at skiltningen godt kan stå langt væk.

I fx Tyskland skal du være særligt opmærksom på de parkeringsområder, hvor du kan parkere med p-skive. I Tyskland ser p-skiven nemlig anderledes ud end i Danmark. Derfor gælder den danske p-skive faktisk ikke, og du bør derfor medbringe en tysk p-skive, hvis du vil parkere på områder, der kræver p-skive uden at risikere en bøde. En tysk p-skive skal indstilles til den næste påbegyndte halve time. 

Det betyder også, at hvis du vil bruge elektronisk parkeringsskive i fx Tyskland, så skal den være godkendt af de tyske myndigheder, og den skal kunne indstille sig til begyndelsen af den næste påbegyndte halve time efter at motoren er stoppet. I andre europæiske lande kan du heller ikke være sikker på, at din danske elektroniske p-skive anerkendes.

Læs mere om parkering i Tyskland her

Hjulklamper eller fjernelse af bil

Vær også opmærksom på, at i nogle lande benytter myndighederne hjulklamper eller måske fjerner de endda bilen helt, hvis den holder, hvor den ikke må.
Kommer du ud for, at bilen er blevet klampet – eller fjernet - må du henvende dig til de pågældende myndigheder for at få klaret dit mellemværende, så du kan få din bil fri igen.

Find betalingsparkering

Selvom det koster lidt mere på feriebudgettet, så kan det nogle gange være en fordel at finde betalingsparkering, da du så vil slippe for at skulle tage højde for lokale parkeringsregler. Parkerer du på en plads med afmærkede båse, så sørg dog altid for at parkere inden for båsen. Parkerer du i et p-hus eller på en overvåget parkeringsplads, vil din bil desuden stå det mere sikkert, end hvis du parkerer på gaden.

Ofte kan du bruge din GPS til at finde parkeringsanlæg. Der findes desuden en lang række apps, der kan hjælpe med ar finde parkering i forskellige byer. F.eks.: 

Parkme til Iphone

Parkme android 

Parking Europe til Iphone

Mere om parkering og færdselsregler i udlandet på fdm.dk

 

Alt om parkering i Danmark

Find færdseleregler for landene i Europa

Har du fået en bøde på ferien?

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

7 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Henrik Krogh
#7Hej Michelle
Jeg tror du må have fat i ParkMe igen, da deres app til Android ikke kan downloades i Danmark i følge Google Play: "Dette emne er ikke tilgængeligt i dit land."
App'en ser ellers rigtig nyttig ud.
Hilsen Henrik
Rediger
 |  Skrevet af: Michelle Holmegaard
#6Kære Per
Tak for din kommentar. Det lyder til, at du måske har været i kontakt med en anden producent, end den, vi henviser til? Alle ovenstående parkerings-apps har data for Europa. Dog ikke alle byer.
Vi har været i kontakt med Park Me, og de henviser til følgende side, hvor man kan se data for den pågældende app: www.parkme.com/the-data
I forhold til at hente app'en så er det ikke alle android-versioner, som Park Me-app'en kan benyttes på.

Med venlig hilsen
Michelle Holmegaard
webredaktør
Rediger
 |  Skrevet af: Per Krog
#5Ret smart at henvise til en app. der ikke har europæiske data, når artiklen handler om parkerings regler i Europa.
Rediger
 |  Skrevet af: Per Krog
#4Haløjsa
Har haft kontakt til Parkme support: Her er korrespondancen, hvis det er en forkert ParkMe jeg har været på, så er linket (Android linket) her for oven i artiklen forkert.:


HI Per,

The app is compatible with Android 2.2 and newer, so it should work with your phone. However, we only have detailed parking data for North America currently, so we disabled the app for regions outside of Canada/US.

When we get better data for Europe, I'll be sure to let you know!

Thanks,

Daniel

On Jul 18, 2013, at 7:03 AM, pkrog@privat.dk wrote:

Hi
When i'm searcing the app on Google Play Store, I get the message "This app is incompatible with your device Huawei U9200" (Huawei aScend P1, running Android 4.0.3.).
Wich version's of Android is the app compatible with?.

Kind Regards
Per Krog
Denmark
Rediger
 |  Skrevet af: Per Krog
#3Tjahh! og hvorfor skriver Google play butik så at appen ikke er kompatibel med min Huawei Ascend P1 der kører Android 4.0.3,
Rediger
 |  Skrevet af: Lars Høyer Chri...
Rediger
 |  Skrevet af: Poul V Jensen
#1og til P-skiver i Tyskland kan jeg tilføje at der er lovkrav om at anvende de godkende blå pap-parkeringsskiver og hverken div. røde, pink eller ternenede modeller! Der var for nylig en udsendelse i tysk TV om dette da mange indfødte tyskere heller ikke kender denne regel og har fået bøde for at anvende andre modeller/designs, herunder elektroniske fra udlandet. Jeg har dog ikke selv set de godkendte tyske elektroniske skiver. Papskiverne fås på de fleste tankstationer for få euro eller i mit tilfælde gratis.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen