Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Tabt eller stjålet kørekort

kørekort lov

Har du mistet dit fysiske kørekort eller er det blevet beskadiget, kan du få erstattet kørekortet med et såkaldt duplikatkørekort.

Har du været så uheldig at miste dit kørekort, kan du få et erstatningskort hos kommunen. Det kræver, at du skriver under på en erklæring om, at du har mistet dit kørekort.

Erstatte tabt eller slidt kørekort

Et duplikatkørekort kan du få, hvis du har mistet dit originale kørekort, dit kørekort er meget slidt, du har ændret navn, ønsker et kørekort i kreditkortstørrelse eller du har mistet et udenlandsk kørekort, der var gældende i Danmark. Kan du ikke nå at få et duplikatkørekort, inden du skal bruge det i udlandet uden for Skandinavien, kan du i stedet få et midlertidigt erstatningskørekort.

Husk legitimation

Du skal kunne legitimere dig, når du skal have et duplikatkørekort. Du skal derfor medbringe et gyldigt pas, når du møder op hos Borgerservice. Hvis ikke du har et pas, kan du i stedet medbringe din originale dåbs-, navne- eller fødselsattest samt billedlegitimation. Skal du blot udskifte dit eksisterende kørekort ud, skal det originale kørekort også medbringes. Husk også at medbringe et nyt billede.

Oprindelige kørekort

Hvis du finder det mistede kørekortet igen efter at have fået et duplikatkørekort, skal det oprindelige kørekort afleveres til Borgerservice. Du skal være opmærksom på, at det nye kørekort, som erstatter det forsvundne eller beskadigede, udstedes med en gyldighedstid på 15 år og altså ikke som det gamle til du fylder 70 år.

Mistet kørekort i udlandet

Mister du dit kørekort i udlandet, skal du henvende dig til en dansk ambassade eller konsulat, som skal kontakte Centralregisteret i København og få bekræftet, at du har et gyldigt kørekort. Ambassaden/konsulatet kan derefter udfærdige et dokument hvoraf det fremgår, at man ifølge oplysninger fra dansk politi har tilladelse til at føre det pågældende køretøj. Det vil ligeledes fremgå, at dette dokument fra dansk side vil kunne gælde som gyldigt kørekort på hjemrejsen til Danmark.

FDM anbefaler også:

 

Læs mere på borger.dk

Læs alt om kørekort på fdm.dk

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen