Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Hvilken cykelholder passer til dig?

Cykelholder

Der findes flere løsninger for dem, som ønsker at tage en cykel med på bilen. Men hvilken cykelholder er bedst? Det afhænger af, hvor langt du skal køre, hvor du skal hen, og hvilken bil du har 


Mange bilister cykler også. Og nogle gange er der behov for at kombinere disse to fantastiske transportmidler. Det kan være, man skal hente børnene, der er cyklet hen til skolen/vennerne, eller man vil måske gerne have sin egen cykel med på en tur i fritiden. 


Læs testen af de fire cykelholdere

Køb cykelholdere i FDMs netbutik

Cykelholdere fås fra få hundrede til flere tusind kroner. Hvilken cykelholder man skal bruge, er derfor meget afhængigt af ens behov. Bruges den dagligt, er det vigtigt med en nem løsning. Er holderen kun til nødsituationer, er prisen måske mere vigtig. Derfor har vi samlet fire forskellige løsninger og stillet dem op mod hinanden.


Som udgangspunkt er der kun én løsning, der fungerer på stort set alle biler: montering på taget. Har man anhængertræk, er der yderligere tre løsninger, hvor man enten kan få et lille sakselignende stativ, spænde et stativ på bagklappen eller montere en platform på trækket. Du kan se vurderingerne af de forskellige systemer her på siden. De nemmeste systemer at betjene er dem, der er monteret på anhængertrækket.


Husk nummerpladen


Tre af de fire løsninger i vores test kræver, at du køber en tredje nummerplade, da cyklerne eller holderen skygger delvist eller helt for den bagerste nummerplade. 


Den tredje nummerplade har røde bogstaver og tal og kan bestilles på nummerpladeekspeditionen i dit lokale skattecenter. Ved bestillingen skal du udfylde en blanket og have betalt et gebyr på 110 kr. samt forevise eller vedlægge en kopi af registreringsattesten. For 38 kr. kan du få nummerpladen tilsendt. 


Vælger du løsningen med den sakselignende cykelholder eller løsningen med fastspændelse af cykelholderen på bagklappen, så skal du placere den tredje nummerplade i en lygtebom. Prisen på en lygtebom starter ved 250 kr., og lygterne må maksimalt være 40 cm fra bilens yderste kant. Når du monterer lygtebommen, skal den være placeret vandret og mellem 35 og 90 cm over vejbanen.


Ved denne test monterede vi cykelholderne på en Toyota Corolla stationcar. Vi kørte herefter en tur med cyklerne på. I alle tilfælde sad cyklerne godt fast og støjede ikke ubehageligtAf Karsten Meyland Lemche Angående brug af cykelholdere i Tyskland:

Efter testen af cykelholdere blev bragt i Motor, har FDMs jurister været i kontakt med ADAC i Tyskland, og her er svaret, at er cykelholderen godkendt i Danmark, er det også lovligt for danskere at køre med den i Tyskland.

Tyskland har nogle skrappere godkendelsesregler for cykelholdere, end vi har i Danmark, men ADAC oplyser altså, at disse kun håndhæves for tyskere – og altså ikke for danskere.

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

2 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Karsten Meyland...
#2Kære Iver Jakobsen, Det forskellige antal stjerner skyldes, at der er tale om forskellige produkttest. I den ene bliver Westfalias produkt testet som kun cykelholder (her får den fire stjerner). I den anden test vurderes produktet primært udfra funktionaliteten som et ekstra bagagerum til bilen. At BC60 også kan bruges til cykeltransport er sekundært, men trækker naturligvis op i vurderingen. Westfalias løsning er klart bedre end de andre produkter, vi testede, og kombinationen af BC60 og boksen fik fem stjerner. Kort fortalt er den ene test af et produkt der er udmærket og den anden test to produkter, der fungerer forbilledligt sammen. Venlig hilsen Karsten Meyland Lemche Journalist, FDM MOTOR
Rediger
 |  Skrevet af: Iver Jakobsen
#1Hej FDM.
Er lettere forvirret nu. I jeres nyeste blad (sidste uge) har i anmeldt Westfalia BC60 cykelholder. Den får 4 ud af 6 stjerner.
Men i sidste måned anmeldte i Westfalia BC60 til at bruge som holder til bagageboks, og her fik den højere karakter. Hvorfor denne forskel?

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen