Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Dæktest - sommerdæk 2012

Dæktest: Sommerdæk 2012

Bedre egenskaber på våd vej og et lavere brændstofforbrug kendetegner de dæk, der har vundet i FDMs dæktest af producenternes nye ’sommerkollektion’.

FDM har i samarbejde med tyske ADAC og de øvrige europæiske bilklubber foretaget dæktest af 37 sommerdæk i størrelserne 14 og 16 tommer – dæk til nogle af de mest populære biler.

”Ligesom i tidligere dæktest følges pris og kvalitet stadig ad, men forskellen på de gode og mindre gode dæk er blevet mindre, og generelt er kvaliteten steget. Mest afgørende i årets dæktest er, at dækproducenterne endelig synes at have løst problemet med at lave et sommerdæk, der har en bedre rullemodstand til gavn for brændstofforbruget og samtidig bevarer sine gode egenskaber på våd vej. Det har hidtil været udfordringen,” siger FDMs biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen.

Se testen i pdf-format, som den så ud i Motor

Som tidligere er sommerdækkene testet på våd og tør vej, ligesom deres støjniveau, slidstyrke og rullemodstand er taget med i den endelige vurdering. Alle dæk består testen på tør vej, og selvom dækkene generelt gør det godt på våd vej, er det her, de bedste dæk adskiller sig fra dårlige.

Dæktest: Et dansk sommerdæk er godt på våd vej

Dæktesten viste, at når to ens biler monteret med henholdsvis det bedste og ringeste 14 tommer dæk på våd vej bremses fra 80 km/t, så passerer bilen med de ringeste dæk det sted, hvor den anden holder stille med 45 km/t, og bremselængden er 13 meter længere. Af samme årsag fraråder FDM køb af de dæk, der klarer sig dårligst i testen.

”Netop egenskaberne på våd vej er afgørende for, hvor godt et sommerdæk er, og i et regnfuldt land som Danmark er det en særlig vigtig egenskab at holde øje med”, siger Søren W. Rasmussen.

Dæktest af mest populære størrelser

Det er FDM og de øvrige europæiske bilklubber, som i fællesskab står bag testen af årets sommerdæk. I alt 37 dæk er testet i størrelserne 14 og 16 tommer. Især dækkene i 16 tommer er interessante, da det er den mest anvendte størrelse på det danske marked.

Her klarer det helt nye Continental ContiPremiumContact 5 sig bedst blandt dækkene i størrelsen 205/55 R16, mens testvinderen blandt dækkene i størrelsen 175/65 R14 er Continentals ContiEcoContact 5. Ud over de to nævnte størrelser er der også testet dæk i størrelsen 215/65 R16, som bl.a. anvendes til mindre firehjulstrækkere.

Test af sommerdæk 2012
Dæktest: 215/65 R16 H
Dæktest: 205/55 R16 V
Dæktest: 165/70 R14 T

 

FDM anbefaler:

Forstå og få mest ud af dæktesten 

Se FDMs side med alt om dæk

Video: Sådan vælger du de bedste sommerdæk

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

33 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Frederik Albrecht
#34http://daekbutikken.dk/Daek/Continental?gclid=CMOuq5CF37ECFUWFDgodnAgAxw
Rediger
 |  Skrevet af: Kaj Christensen
#33Hej,
ligesom Jens Eriksen er jeg meget interesseret i en test af 225/45 R 17 V el. W,
OG som runflat-dæk. Er der nogen, som har gode erfaringer hermed eller kender til tests heraf?
mvh
Kaj
Rediger
 |  Skrevet af: Rene Nielsen
#32Hvad er det for en for-dæk-t test?
Hvor er Michelin'erne?
Det' en ommer
Rediger
 |  Skrevet af: Michael Riis
#31Hej FDM! Leder febrilsk efter dækket Continental ContiPremiumContact 5. Er I sikre på, at navnet er korrekt. Det findes i hvert fald ikke hos Continental selv. Her ses ContiEcoContact 5 eller ContiSportContact 5 - se http://www.conti-online.com/generator/www/dk/dk/continental/automobil/em...
Ville være dejligt, om I kunne fortælle, hvilket af dækkene I/Adac har testet. På forhånd tak
Rediger
 |  Skrevet af: Svend Møgelbjerg
#30Kører på Michelin Primacy 225-45-17 om sommeren,og Michelin Alpin 205-55-16 om vinteren,og det er jeg meget godt tilfreds med,og er ikke spor i tvivl næste gang,det bliver de samme igen,tror da nok både Continental og Good Year, Pirelli er gode dæk,men det er jo for dyrt selv at teste for en privat.For mit vedkommende er der ingen tvivl.

Svend Pilgaard Møgelbjerg
Rediger
 |  Skrevet af: Brian Jensen
Quoting: Leif Jensen
#29Det lyder ikke til du er helt enig?

jeg har da haft et par enkelte sæt conti som var fine og uden problemer, men ellers er det altid Michelin jeg vender tilbage til, pga komfort, retningsstabilitet og ingen buler på dækket/skæve/flatspotted dæk
Rediger
 |  Skrevet af: Stine Lund
#28Jeg købte også GoodYear efter de vandt vintertesten for et par år siden. De kan ikke måle sig med mine forrige vinterdæk: Michelin årgang 2003...
Rediger
 |  Skrevet af: Leif Jensen
#27Michelin? Og de er ellers runde!
Rediger
 |  Skrevet af: Brian Jensen
Jens-Kurt Mikkelsen: »
#26Det er også et billede jeg godt kan genkende... Det kan godt være at de "tekniske" egenskaber gør at dækket er super godt til at bremse oa., men de er sgu ikke ordentligt runde.

Jeg troede egentligt at man var kommet så langt at alle de kendte mærker godt kunne lave et dæk som var rundt, men det virker som om at det stadig kun er michelin som rigtig har styr på at lave et dæk som også er rundt og behageligt at køre på
Rediger
 |  Skrevet af: Bent Jørgensen
Morten Merstrand: »
#25Man kan godt få tanken om frokoster og div. ydelser og så testresultater, men jeg ved ikke helt, om det holder. Eksempel på testresultat: For nogle år siden blev Good Year vinder af vinterdæktesten, men de dæk, jeg købte, var kun gode, når der ikke lå sne, så jeg bruger dem for- og efterår. Måske er der sket en ændring i produktionen, eller dækket er kun tilfredsstillende på visse bilmodeller. Der er altså andre muligheder.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen