Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Hvem er dækket af din bilforsikring?

Hvem er dækket af bilforsikringen

Det er den faste bruger af bilen, der bør stå som ejer af en bilforsikring. Er I flere om at bruge bilen, kan det være, at det skal tilføjes forsikringspolicen.

Når et forsikringsselskab giver et tilbud om en bilforsikring, sker det bl.a. ud fra, hvem forsikringstageren er. Forsikringspræmien fastsættes ud fra bilmærke, motorstørrelse, bilens pris, bopæl og antal skadefri år, som forsikringstageren kan dokumentere. Hvis den, der tegner bilforsikringen, ikke er den samme, som bruger bilen fast, skal forsikringsselskabet have det at vide.

Overvejer du at lease? Brug FDMs leasingguide og find din næste leasingbil

Ægtefælle eller samlever

Er der tale om ægtefælle eller samlever på samme folkeregisteradresse, gør det ingen forskel i præmieberegningen eller i udbetaling af erstatning, selv om bilen overvejende benyttes af den ægtefælle eller samlever, som ikke står på policen. Men tjek for en sikkerheds skyld op med forsikringsselskabet.

Hjemmeboende børn

Hjemmeboende børn må gerne benytte familiens bil, men er den unge bilens faste bruger skal forsikringsselskabet have det at vide. Den unge behøver ikke stå som ejer af bilen eller som forsikringstager, men skal skrives på policen som fast bruger. Det vil ofte udløse en højere forsikringspræmie, da den unge ikke har optjent mange års skadefri kørsel, som normalt betyder en lavere forsikringspræmie. Den unge optjener dog ingen anciennitet og må starte på dyreste præmietrin den dag, hvor han eller hun selv køber sin første bil.

Uden dækning

Hvis forsikringsselskabet ikke har fået de korrekte oplysninger, kan du risikere at stå helt eller delvist uden dækning, hvis der sker et uheld. Hvis præmien oprindeligt skulle have været tre gange højere end den betalte præmie, vil det betyde, at du kun ville få en såkaldt pro rata erstatning på 1/3 af det beløb, du ellers havde krav på. Du risikerer også, at dit forsikringsselskab politianmelder dig og du risikerer at få den dom for bedrageri.

Køb bil uden kasko

Hvis du ønsker at holde forsikringspræmien nede, kan du vælge at købe en relativt billig bil i første omgang, betale den kontant, så den ikke skal kaskoforsikres og så optjene anciennitet. Hvis du køber en relativ billig bil, kan det være ekstra vigtigt, at få den tjekket hos FDM, så du ved, at sikkerheden er i orden.

FDM anbefaler også:

Læs mere om brugtbiltest hos FDM

Lovkrav om bilforsikring

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

5 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Jan Leindals
Quoting: Debbie Hedegaard
#5Hej Debbie

Jeg har samme spørgsmål, som Lars:

Så er sønnen blevet 18 år og har fået kørekort. Han låner bilerne nu og da, men er ikke fast bruger. Er der en god måde hvorpå han kan optjene anciennitet til sin kommende bilforsikring?

FDMs tekster er underlagt ophavsret og må ikke kopieres helt eller delvist til kommercielt brug uden tilladelse fra FDM. Læs evt mere på

http://www.fdm.dk/ophavsret/ophavsret-paa-wwwfdmdk
Rediger
 |  Skrevet af: Debbie Hedegaard
Quoting: Lars Nissen
#4Kære Lars Nissen

Vores Rådgivning skriver en mail til dig. Så sikrer vi, at du kommer i dialog med rette rådgiver.

Du er altid velkommen til at skrive til Rådgivningen, som er en del af dit medlemskab. Bruge gerne en af vores formularer, som du finder her:

http://www.fdm.dk/kundeservice/raadgivning

Med venlig hilsen

Debbie Hedegaard
Webredaktør, FDM Rådgivning
Rediger
 |  Skrevet af: Lars Wysdorph Nissen
#3Hej FDM
Så er sønnen blevet 18 år og har fået kørekort.
Han låner bilerne nu og da, men er ikke fast bruger.

Er der en god måde hvorpå han kan optjene anciennitet til sin kommende bilforsikring?
Rediger
 |  Skrevet af: Thomas Elmegård
#2Hej Rasmus
Tak for din henvendelse. Vi sender et svar fra FDM Rådgivning til din mail.
Venlig hilsen
Thomas Elmegård
webredaktør, FDM
Rediger
 |  Skrevet af: Rasmus Hansen
#1Hej FDM. Jeg har 2 biler.Min datter skal låne en ene bil,indtil årsskiftet hvor den skal synes og hun vil derefter overtage den.Jeg har læst jeres side (Hvad dækker din bil forsikring) Hvor i skriver, at hvis der er flere brugere af biler skal det tilføjes forsikringen, da der evt. kan være forskel prisen på forsikringsprisen. Hun er selv elitebilist men har anden bopæl.Jeg har kontaktet min forsikring de stiller krav om omregistrering, selv om de godt kan se at det kun er til glæde for staten. Det sjove ved det, er at FDM er mit forsikringsselskab. Mvh.Rasmus Hansen

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen