Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Undersøg markedet før bilkøb

anset om du skal købe ny eller brugt bil, er det vigtigt at undersøge markedet grundigt. Foto: Billedbank

Bilkøb er for de fleste en vigtig beslutning og en stor investering med nogen bekymring. Uanset om du skal købe ny eller brugt bil, er det vigtigt at undersøge markedet grundigt.

Inden dit bilkøb er det vigtigt at gøre dig klart hvilken type bil, du reelt har brug for. Har du brug for en familievenlig bil med et stort rummeligt bagagerum? Eller en lille bybil der kan parkeres på den mindste plet? Skal bilen køre på benzin eller diesel?

TAG TESTEN: Find den bil, der passer til dig på biler.dk

Bilen skal vælges ud fra dit og familiens daglige behov og ikke ud fra, at I en enkelt eller to gange om året har brug for pladsen til ferietur. Der er masser muligheder for at købe ekstra bagageplads i form af tagbokse og bokse til anhængertrækket. Så se i stedet på, hvordan I bruger bilen i hverdagen. Om det skal være en ny eller brugt bil, er ofte et spørgsmål om økonomi og sikkerhedsniveau.

LÆS OGSÅ: FDM dumper 13 ud af 22 gennemgåede garantier

FDM Brugtbilvælger

Overvejer du at købe brugt bil, men er usikker på, hvor du skal begynde at kigge, kan du bruge FDMs Brugtbilvælger. FDMs Brugtbilvælger er til bilkøbere, der ikke på forhånd er sikre på deres bilvalg. Med bilvælgeren kan du få 4-5 gode bud på en brugt bil, der kan passe til dine behov. I brugtbilvælgeren svarer du på fire simple spørgsmål om bilstørrelse, prisniveau, antal passagerer og eventuel trækvægt.

FIND BRUGT BIL: FDMs Brugtbilvælger

Diesel- eller benzinmotor

Dieselbiler kører længere på literen og brændstofprisen er lavere. Dog er pris forskellen på diesel og benzin ikke længere så markant. Til gengæld er dieselbiler ofte dyrere i anskaffelsesomkostninger, ejerafgifter og reparationer. Hovedreglen siger, at du skal vælge diesel, hvis du kører langt. En dieselmotor skal nemlig helst opnå driftstemperatur jævnligt. I dag er nye dieselmotorer monteret med diesel partikelfilter. Mange korte ture kan skabe problemer på længere sigt med tilsodning. Mange oplever at det faktiske dieselforbrug er noget større end forbrugsnormen stiller i udsigt.Vælger du dieselbil, er det fornuftigt at købe en forlænget reparationsaftale (serviceaftale). 

LÆS MERE: Valget mellem diesel og benzin

Hvad koster bilen

Det er en god ide at lægge et realistisk budget før dit bilkøb. Prøv at tage højde for de reparationer, der kommer på en brugt bil kontra en ny bil med fabriksgaranti. Vurder også betydningen af nye dæk, om du vælger benzin- eller dieselbil mv. Prøv at indskrænke feltet til 3-5 bilmodeller så du ikke mister overblikket.

SE OGSÅ: Læg et bilbudget på fdm.dk

Bilmarkedet ændrer sig hele tiden, så gør hjemmearbejdet ordentligt. Brug computeren og søg i nogle af de mange bilbaser eller kig aviserne igennem for bilannoncer, og få en ide om udbud og priser. Skriv annoncerne ud, så du efterfølgende kan tjekke, at bilen har det lovede udstyr.

Som FDM medlem kan du også kontakte FDM Rådgivning for at få tendenserne på bilmarkedet og input til bilmodeller, der kunne være interessante for dig.

KONTAKT: FDM Rådgivning

Tjek bilpriser på nettet: 

Fabriksnye biler via FDMs Bildatabasen
FDMs Brugtbilmarked
Bilbasen
Bilpriser
Bilzonen
Biltorvet
Autouncle
Den Blå Avis
 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen