Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Få alt skrevet ned i en slutseddel

Få alle aftaler med i din slutseddel. Foto: Colourbox

Når du køber bil, bør du få alt på skrift. Det gælder uanset om du køber privat eller hos bilforhandler.

I slutsedlen skal sælger give de oplysninger om bilen, han kender til. Det gælder fx skader, serviceeftersyn og større reparationer. Sælger skal også give oplysning om evt. restgæld i bilen, men du bør selv tjekke dette ved at kontakte "Den Digitale Bilbog" ved  Tinglysningsretten. Henvendelsen skal ske via hjemmesiden. Bilens stelnummer skal oplyses (det står blandt andet på registreringsattesten).

Indsend din slutseddel til FDM

Tjek registreringsattesten

Før du underskriver slutsedlen, skal du også se bilens originale registreringsattest. Er navnet på den registrerede ejer og den, du handler med, ikke det samme, må sælger med en fuldmagt fra ejeren eller med en slutseddel, der dokumenterer, at han er bilens ejer, godtgøre sin ret til at sælge bilen. Overdrag aldrig pengene til sælger før du har modtaget bilen, den originale registreringsattest samt andet aftalt udstyr. Det gælder uanset om du handler privat eller hos en bilforhandler.

Få alt på skrift i slutseddel

Alle aftaler skal skrives ned til mindste detalje. Hvis bilen skal FDM testes eller til din lokale mekaniker til kontrol, skal I skrive, hvem der betaler for det, og hvordan det klares rent praktisk. Nogle vælger også at købe bilen med det samme af frygt for bilen bliver solgt til anden side. Det er yderst risikabelt, da bilen trods et pænt udseende kan være særdeles fejlbehæftet. FDM råder til at bilen er testet, inden du skriver under på en slutseddel.

LÆS MERE: Om FDM brugtbiltest

Garanti på bil hos bilforhandler

Det er frivilligt for en erhvervsdrivende, om han vil give en garanti og længden af garantien. FDM anbefaler, at garantien på en brugt bil minimum er 6 måneder. Uanset om du få garanti på en brugt bil og længden af denne, har du altid to års reklamationsret på bilen. En ny bil har en fabriksgaranti. Der er forskel på længden af de forskellige bilmærkers garantier, og der kan endda være forskelle på garantilængden på forskellige bilmodeller inden for samme bilmærke. En tommelfingerregel er, at europæiske biler normalt kun er garantidækket i lovens absolut korteste periode, nemlig to år. De asiatiske (japanske og koreanske) bilmærkers garantier går normalt tre år eller endda længere.

SE OGSÅ: FDM har gennemgået garantier på danske bilmærker

FDM tjekker din slutseddel

Dit bilkøb kan ikke fortrydes, når du først har skrevet under på slutsedlen. Når du handler med en bilforhandler, kan du dog tage forbehold for, at FDM kan godkende slutsedlen. Den underskrevne slutseddel sender du herefter hurtigst muligt til FDM. Vi gennemgår slutsedlen inden 24 timer fra modtagelsen (1. hverdag) og sikrer, at slutsedlen er lovlig, og du ikke bliver stillet dårligt med handlen. Hvis du allerede er medlem af FDM er kontrol af slutsedlen en del af dit medlemskab. Hvis du ikke er medlem, skal du tegne et medlemskab til 640 kr. om året samtidig med at du indsender din slutseddel. Ud over at få gennemgået din slutseddel får du adgang til FDM rådgivning, hvor FDMs jurister og tekniker hjælper dig både før og efter dit bilkøb.

De hyppigste problemer i slutsedlerne er (februar 2016):

I 2015 gennemgik FDM mere end 1200 slutsedler. Størsteparten af handlerne er med brugte biler. Nogle af de væsentlige bemærkninger FDM har til slutsedlerne er:

 • Modelår og/eller modelbetegnelse ikke oplyst
 • Bilens leveringsdato er upræcis eller ikke angivet
 • Slutsedlen nævner ikke om bilen tidligere har været skadet
 • Det angives ikke, om bilen har haft service
 • Bilforhandlerens CVR-nummer mangler
 • Der tages ulovligt forbehold for bilkøberens ret til to års reklamation
 • Der er noteret restgæld i bilen
 • Bilens kilometerstand er ikke oplyst
 • Synsdatoen er overskredet
 • Bilforhandleren er registeret i udhængsskab hos ”Ankenævn for Biler” eller på firmatjek.dk, da han har nægtet at følge en nævnsafgørelse
 • Bilens kilometertal er for lavt
 • Bilforhandleren er erklæret konkurs eller i betalingsstandsning

Er du i tvivl om dit bilkøb, kan du som medlem af FDM bruge din tekniske eller juridiske rådgivere. 

SE OGSÅ: FDMs bilguide med aktuelle biler på markedet

FDM anbefaler også om slutseddel:

 

Kontakt FDM Rådgivning

FDM sikrer dine rettigheder i slutsedlen

Omregistrering af din bil

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
 • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
 • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen